M.A.V. Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia w końcu jest na razie pierwszy tom.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego Prezent urodzinowy ... Bardzo kompleksowe wydanie - zawierające praktycznie wszystkie dostępne opisy techniczne oraz historię zmiany i modernizacji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego Heppi bersdej zatem! Ciekawy ten prezent - podłodki też są/będą w tej serii? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego Godzinę temu, blacman napisał: Prezent urodzinowy ... Bardzo kompleksowe wydanie - zawierające praktycznie wszystkie dostępne opisy techniczne oraz historię zmiany i modernizacji. No niezłe cacko , zdradzisz gdzie i za ile takie cuś można zakupić ? Szczególnie interesują mnie niszczyciele. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego (edytowane) W dniu 12.02.2025 o 13:14, Cypis napisał: No niezłe cacko , zdradzisz gdzie i za ile takie cuś można zakupić ? Szczególnie interesują mnie niszczyciele. Illustrated Japanese Imperial Navy All Ships 1868-1945 Volume 2 Cruiser Original | eBay Illustrated All Ships of the Imperial Japanese Navy 1868-1945 Volume 3 Limited | eBay Edytowane 18 Lutego przez blacman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego W dniu 12.02.2025 o 12:14, donalyah00 napisał: Heppi bersdej zatem! Ciekawy ten prezent - podłodki też są/będą w tej serii? Pozdrawiam, Marek chyba nie... Jest jeszcze tomik z pancernikami. Ale budżet nie wytrzymał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca Panowie mam pytanie. Jaki okręt w skali 1/700 lub 1/350 polecalibyscie z IJN który spełniałby poniższe 3 warunki: 1. Klasa niszczyciel, max lekki krążownik 2. Łatwa dostępność blaszek albo w pudle albo w ramach dodatkowych zestawów( najlepiej nie za miliony) 3.dostępność dokumentacji (książek i planów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca kagero bądź pochodne 1/350 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca Dotarła dzisiaj do mnie jeszcze ciepła nowość od Very Fire: Jeżeli ktoś będzie zainteresowany, to mogę w weekend spróbować zrobić zdjęciowy inbox, póki co chyba niewiele materiałów w Internecie na temat tego modelu. Bardzo miłym zaskoczeniem było dla mnie, że nie doliczyli mi na tę przesyłkę z eBay żadnych ceł i podatków na granicy. Wszystko musiał wziąć na siebie sprzedawca/portal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skaidrus Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca 2 godziny temu, Dudzio napisał: Dotarła dzisiaj do mnie jeszcze ciepła nowość od Very Fire: Jeżeli ktoś będzie zainteresowany, to mogę w weekend spróbować zrobić zdjęciowy inbox, póki co chyba niewiele materiałów w Internecie na temat tego modelu. Bardzo miłym zaskoczeniem było dla mnie, że nie doliczyli mi na tę przesyłkę z eBay żadnych ceł i podatków na granicy. Wszystko musiał wziąć na siebie sprzedawca/portal. Jestem zainteresowany, więc chętnie zobaczę inbox. Na granicy nic nie doliczyli, bo VAT odprowadza ebay, pobrawszy go uprzednio od Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek-M128 Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca (edytowane) Inbox Takao https://youtu.be/oGT6Dk5I5f8?feature=shared Edytowane 26 Marca przez Mirek-M128 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Sierko Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca Panowie i Panie jeśli są dysponuje ktoś planami lub szczegółowymi zdjęciami okrętu I-400 ? Interesuje mnie najbardziej sposób przechowywania pływaków do samolotu. Wertuje neta ale nic konkretnego nie znalazłem. Z góry dzięki za wszelką pomoc .Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Marca Share Napisano 26 Marca (edytowane) Godzinę temu, Jarek Sierko napisał: Interesuje mnie najbardziej sposób przechowywania pływaków do samolotu. pływaki były przechowywane osobno - poza głównym ciśnieniowym hangarem seiranów. To były takie wnęki-tunele po bokach hangaru umiejscowione między kadłubem lekkim i sztywnym. Jak znajdę jakieś foty to wrzucę EDIT --------------------- to są te miejsca : a co do kwestii materiału zdjęciowego do polecam te opracowania : Edytowane 26 Marca przez M.A.V. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca Zachęcam do mojego inboxa najnowszego modelu IJN Takao: Klik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia W dniu 23.03.2025 o 14:34, laskonogi napisał: kagero bądź pochodne 1/350 Masz na myśli jakiegoś konkretnego producenta modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia 5 minut temu, LuckyStrike napisał: Masz na myśli jakiegoś konkretnego producenta modeli? Ma na myśli japońskie niszczyciele tego typu. https://pl.wikipedia.org/wiki/Niszczyciele_typu_Kagerō 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia 40 minut temu, LuckyStrike napisał: Masz na myśli jakiegoś konkretnego producenta modeli? na "start" polecam Tamiy'e bo się składa jak lego czyli IJN Kagero (model Tamiya 78032) + blaszki robi Eduard i dokupujesz lufki (Aber 1-350L-071) na bogato jest do niego zestaw Infinity gdzie jest wszystko jest jeszcze opcja druga - jakiś niszczyciel typu Kagero od Hasegawy np IJN Yukikaze (model Hasegawa 40022) bo najłatwiej będzie z dodatkami do niego - obowiązkowe lufki od Abera ( Aber 1-350L-043 ) + relingi dedykowane ( Hasegawa QG10 72110 ) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia W dniu 18.03.2025 o 08:32, LuckyStrike napisał: Panowie mam pytanie. Jaki okręt w skali 1/700 lub 1/350 polecalibyscie z IJN który spełniałby poniższe 3 warunki: 1. Klasa niszczyciel, max lekki krążownik 2. Łatwa dostępność blaszek albo w pudle albo w ramach dodatkowych zestawów( najlepiej nie za miliony) 3.dostępność dokumentacji (książek i planów). Hej pomyśl o Hamakaze z Hasegawy w wersji Super Detail. Wszystkie elementy potrzebne do budowy masz w zestawie. Model jest dostępny w polskim sklepie Mojehobby. Dla zachęty mam Isokaze wykonany z takiego zestawu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi