filipsg Napisano 12 Listopada 2021 Share Napisano 12 Listopada 2021 Pytanko - czy jakakolwiek firma robi żywiczne albo inne wypasione pojedyncze wieże 127mm dla japońskich niszczycieli typów Shiratsuyu i Hatsuharu? Skala oczywiście 1/700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 12 Listopada 2021 Share Napisano 12 Listopada 2021 raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 Godzinę temu, filipsg napisał: Pytanko - czy jakakolwiek firma robi żywiczne albo inne wypasione pojedyncze wieże 127mm dla japońskich niszczycieli typów Shiratsuyu i Hatsuharu? Skala oczywiście 1/700 nie kojarzę żywicznych "gotowców" ale do tych niszczycieli w 700 z jednolufowymi wieżami robi wypasioną blacharkę FiveStar : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 Pojawiły się w sprzedaży dwie ciekawe publikacje Jarosława Jastrzębskiego : - LOTNISKOWCE JAPOŃSKIEJ MARYNARKI WOJENNEJ 7 XII 1941 – 2 IX 1945. Organizacja i potencjał bojowy - NISZCZYCIELE JAPOŃSKIEJ MARYNARKI WOJENNEJ 7 XII 1941 – 2 IX 1945 - planowane są aż 4 tomy ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 2 godziny temu, M.A.V. napisał: Pojawiły się w sprzedaży dwie ciekawe publikacje Jarosława Jastrzębskiego : - LOTNISKOWCE JAPOŃSKIEJ MARYNARKI WOJENNEJ 7 XII 1941 – 2 IX 1945. Organizacja i potencjał bojowy - NISZCZYCIELE JAPOŃSKIEJ MARYNARKI WOJENNEJ 7 XII 1941 – 2 IX 1945 - planowane są aż 4 tomy ! Są jakieś zdjecia tego co znajduje sie wewnatrz? Kilka stron?Bo zastanawiam sie nad kupnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 Yamamoto - będę coś więcej wiedział pod koniec tygodnia bo sobie kupiłem "Niszczyciele" i zapewne około weekendu dotrą Na razie jest dostępny tylko jeden tom - kolejne mają się ukazywać co pół roku (dwa w 2022 i ostatni na początku 2023) Co do "Lotniskowców" to jest spis treści: I Klasa lotniskowców II Typy lotniskowców III Przynależność organizacyjna lotniskowców IV Potencjał bojowy floty lotniskowców w 1941 roku V Flotylle lotnicze VI Potencjał bojowy floty lotniskowców w 1942 roku VII Lotniskowce w morskich okręgach obronnych VIII Potencjał bojowy floty lotniskowców w 1943 roku IX Lotniskowce we flotach X Potencjał bojowy floty lotniskowców w 1944 roku XI Lotniskowce w grupach flot XII Potencjał bojowy floty lotniskowców w 1945 roku XIII Wojenny stan floty lotniskowców Aneks. Słowniczek terminologiczny japońsko-polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 Dzieki za info M.A.V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 koledzy ...a gdzie te publikacje można sobie zamówić. też na jedną mam ochotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Godzinę temu, cdarek napisał: koledzy ...a gdzie te publikacje można sobie zamówić. też na jedną mam ochotę wysłałem PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Dzięki........ zamawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 A to nie można dac linku do księgarni otwarcie? To jakaś publikacja spod lady? Ja rozumiem że nie można linkować nic z WYKLENTEGO FORUM ale księgarnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 4 minuty temu, Szydercza Gała napisał: A to nie można dac linku do księgarni otwarcie? To jakaś publikacja spod lady? Ja rozumiem że nie można linkować nic z WYKLENTEGO FORUM ale księgarnia? Niektórzy to się boją napisać Allegro, tylko jakieś skróty bądź synonimy stosują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 (edytowane) 20 minut temu, Szydercza Gała napisał: A to nie można dac linku do księgarni otwarcie? To jakaś publikacja spod lady? Ja rozumiem że nie można linkować nic z WYKLENTEGO FORUM ale księgarnia? 15 minut temu, _OldMan_ napisał: Niektórzy to się boją napisać Allegro, tylko jakieś skróty bądź synonimy stosują. przepraszam Chłopaki za tą partyzantkę, tu nie ma żadnych tajemnic czy spisków.... po prostu kilka lat temu dostałem na tym forum po łapach od admina za umieszczanie linków do "komercyjnych ofert" nie dotyczących modelarstwa. Ale skoro takie jest zainteresowanie to zamieszczam foto z namiarami z oficjalnie wydanego czasopisma : pod tym linkiem szukając po autorze można znaleźć też tą publikację o lotniskowcach Edytowane 30 Listopada 2021 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Znaczy się teraz Fszystko jest tutaj WYKLENTE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Dziwota jakieś, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Dziś odebrałem przesyłkę z Niszczycielami więc zamieszczam kilka fotek książki. Ogólnie pozytywne wrażenie - 368 stron, a w środku każdy niszczyciel opisany (jest ich dokładnie 205 sztuk) wraz z fotką. Ułożenie jednostek jest alfabetyczne co bardzo pomaga w ewentualnym szukaniu. Ale uwaga, opisy jednostek dotyczą wyłącznie przebiegu służby oraz przydziałów do flotylli czy dywizjonów. Dane techniczne jednostek wraz z modernizacjami i remontami mają być w kolejnych tomach. Ja tam z zakupu jestem zadowolony, tym bardziej że udało się załapać na promocyjną cenę. Jakby ktoś miał jakieś pytania to pisać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 2 godziny temu, M.A.V. napisał: Dziś odebrałem przesyłkę z Niszczycielami więc zamieszczam kilka fotek książki. Ogólnie pozytywne wrażenie - 368 stron, a w środku każdy niszczyciel opisany (jest ich dokładnie 205 sztuk) wraz z fotką. Ułożenie jednostek jest alfabetyczne co bardzo pomaga w ewentualnym szukaniu. Ale uwaga, opisy jednostek dotyczą wyłącznie przebiegu służby oraz przydziałów do flotylli czy dywizjonów. Dane techniczne jednostek wraz z modernizacjami i remontami mają być w kolejnych tomach. Ja tam z zakupu jestem zadowolony, tym bardziej że udało się załapać na promocyjną cenę. Jakby ktoś miał jakieś pytania to pisać coś ciekawego piszą tam o Shimakaze? mam gotowy do wydania model. Planuję w dwóch wersjach; na 1943 i na 1944. Różne źródła podają różne uzbrojenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 W dniu 12.11.2021 o 23:52, filipsg napisał: Pytanko - czy jakakolwiek firma robi żywiczne albo inne wypasione pojedyncze wieże 127mm dla japońskich niszczycieli typów Shiratsuyu i Hatsuharu? Skala oczywiście 1/700 jeśli nie ma pośpiechu w styczniu mogę taką mieć opracowaną... podwójną juz mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 Panowie które japońskie lotniskowce i jakiej firmy możecie polecić w 700-e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 2 godziny temu, blacman napisał: jeśli nie ma pośpiechu w styczniu mogę taką mieć opracowaną... podwójną juz mam Królu złoty! No pewnie że nie ma, już się wpisuję na listę chętnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 4 godziny temu, blacman napisał: Shimakaze? (...) w dwóch wersjach; na 1943 i na 1944. Różne źródła podają różne uzbrojenie.... takie coś znalazłem : wynika że na bogato dorzucili luf 25mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 3 godziny temu, slawekmalysek napisał: Panowie które japońskie lotniskowce i jakiej firmy możecie polecić w 700-e Wszystkie modele Fujimi, ewentualnie nowy Akagi z Hasegawy. Wszystko inne (stare Hasegawy, Tamiya) jest mocno poniżej obecnych standardów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 18 godzin temu, M.A.V. napisał: takie coś znalazłem : wynika że na bogato dorzucili luf 25mm tak właśnie czytałem w polskich materiałach - o ile stanowiska potrójne i podwójne są czytelne i zgodne to zastanawia mnie 14 szt pojedynczych - japońskie źródła piszą o 8. Swoją droga nie bardzo widzę miejsce (sensowne oczywiście) dla 14 pojedynczych stanowisk na tym niszczycielu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Wiem, że to żaden dowód, ale mogę pokazać instrukcję od mojego modelu z Hasegawy. Oni tak to widzieli. S5 to te pojedyncze karabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 2 godziny temu, Vieh_san napisał: Wiem, że to żaden dowód, ale mogę pokazać instrukcję od mojego modelu z Hasegawy. Oni tak to widzieli. S5 to te pojedyncze karabiny. czyli 13... czyli jeszcze inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi