Bengal Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Dobry, było proszone to proszę. Kanadyjski RG-31 w 1:35 od Kinetica - kalki punishera wygrały z transformersem Pierwszy raz składałem model od Kinetica i jestem zadowolony z jakości, nie za łatwy nie za trudny. Miałem problemy z oszkleniem, kombinowałem myciem w cleanuxie, polerowałem pastami od tamiyi - jest troszkę lepiej niż było ( w następnym modelu na pewno wybrałbym inna kolejność klejenie oszklenia). Sam model miał malutki wypadek a raczej żona spowodowała ten wypadek sprzątając Nie, żona żyje, nie zakopałem jej Dodatkowo do modelu dokupiłem zestaw kanistrów Pavla M35-03 (nie wiem czy dobre :)). No dobra zdjęcia dodam, że chyba najbardziej podobaj mi się efekt jaki uzyskałem przy brudzeniu opon Można się pastwić albo poczekać do Krakowa i tam mnie zjechać 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Bardzo mi się podoba. Całość i szczegóły. Walka o oszklenie zakończona sukcesem. Opony faktycznie dobrze pobrudzone. Te kanistry Pavla M35-03 to chyba II wojna... Tak chyba nawet producent w nazwie zestawu podaje. Jeżeli tak jest faktycznie, to może je wymień? I nie powinny mieć one jakiegoś mocowania? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted May 29, 2019 Author Share Posted May 29, 2019 Wymienić będzie je ciężko bo są przyklejone mocowanie pewnie powinny być, coś pokombinuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Wszystko się da odkleić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted May 29, 2019 Author Share Posted May 29, 2019 (edited) da się ale jakie szkody wyrządzę ja to bym już zostawił i powoli przymierzał się do projektu zaczynającego się od litery H Edited May 29, 2019 by Bengal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Ciekawy model. Może wodotrysków malarskich nie ma, ale źle też nie jest. Ten model na H to Husky? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 Fajny! I widzę że dokumentacja fotograficzna się poprawia z każdym modelem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted May 29, 2019 Author Share Posted May 29, 2019 32 minuty temu, bazylms napisał: Ciekawy model. Może wodotrysków malarskich nie ma, ale źle też nie jest. Ten model na H to Husky? dwie pierwsze się zgadzają litery, trzecia to M 25 minut temu, Panzer Machine napisał: Fajny! I widzę że dokumentacja fotograficzna się poprawia z każdym modelem Dzięki, coś tam się uczę powoli kiedyś trzeba ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 ,,dwie pierwsze się zgadzają litery, trzecia to M " No wreszcie, dawno nikt Humbera na forum nie robił Fajny model zrobiłeś, ale wyjątkowo mało sterany Szczerze powiedziawszy, dawno nie widziałem tak czystej terenówki - pewnie nie chciałeś przesadzić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Grabowski Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 (edited) Fajnie że się nie poddałeś z tym modelem. Chociaż w mojej opinii, Rg-31 to jeden z dwóch, najpaskudnkejszych MRAP-ów, to jego replika wyszła Tobie super. No to, teraz czekam na ten model, którego trzy ostatnie litery nazwy to... VEE Edited May 30, 2019 by Grzegorz Grabowski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 Godzinę temu, Grzegorz Grabowski napisał: w mojej opinii, Rg-31 to najpaskudnkejszy z MRAP-ów Caimana widziałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Grabowski Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 14 minut temu, kubisz napisał: Caimana widziałeś? Jeszcze nie, ale zaraz sprawdzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted May 30, 2019 Author Share Posted May 30, 2019 (edited) Przeglądając zdjęcia to też ten mi się spodobał 22 minuty temu, kubisz napisał: Caimana widziałeś? fajny Edited May 30, 2019 by Bengal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Grabowski Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 Konkurs na największą paskudę wśród MRAP-ów, wygrywa południowo afrykański MARAUDER 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted May 30, 2019 Author Share Posted May 30, 2019 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel_ Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 Bardzo fajny "KANCIAK". Czysto , schludnie , elegancko, Ja to i tak lubię wszystko co piaskowe i ma "V" odwrócone. Chyba w poprzednim wcieleniu byłem Beduinem . Powodzenia w Krakowie . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted May 30, 2019 Share Posted May 30, 2019 I mnie się podoba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted May 30, 2019 Author Share Posted May 30, 2019 3 godziny temu, Daniel_ napisał: Bardzo fajny "KANCIAK". Czysto , schludnie , elegancko, Ja to i tak lubię wszystko co piaskowe i ma "V" odwrócone. Chyba w poprzednim wcieleniu byłem Beduinem . Powodzenia w Krakowie . Dzięki i tak nie liczę na nic więcej, niż dobre słowo oglądających 50 minut temu, mandrivecs napisał: I mnie się podoba! wiem wiem dalej myślę nad Twoją propozycją tak w ogóle to chyba po następnych projektach zacznę projekt MRAP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 12 godzin temu, Bengal napisał: Dzięki i tak nie liczę na nic więcej, niż dobre słowo oglądających wiem wiem dalej myślę nad Twoją propozycją tak w ogóle to chyba po następnych projektach zacznę projekt MRAP Teraz jak już skończyłeś go na cito to nieaktualne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted May 31, 2019 Author Share Posted May 31, 2019 44 minuty temu, mandrivecs napisał: Teraz jak już skończyłeś go na cito to nieaktualne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek R Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 ładny model powiedz kolego czym brodziłeś koła i jak to uczyniłeś ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Grabowski Posted May 31, 2019 Share Posted May 31, 2019 5 godzin temu, Przemek R napisał: ładny model powiedz kolego czym brodziłeś koła i jak to uczyniłeś ??? Najprostsza z metod, to rozrobić pigmenty w thinnerze, nanieść to błotko na koła, poczekać aż kompletnie wyschnie, a potem twardym, szerokim pędzlem usunąć nadmiar, żeby pozostał sam kurz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted May 31, 2019 Author Share Posted May 31, 2019 5 godzin temu, Przemek R napisał: ładny model powiedz kolego czym brodziłeś koła i jak to uczyniłeś ??? 13 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Najprostsza z metod, to rozrobić pigmenty w thinnerze, nanieść to błotko na koła, poczekać aż kompletnie wyschnie, a potem twardym, szerokim pędzlem usunąć nadmiar, żeby pozostał sam kurz. Dokładnie mniej więcej tak, tylko ze użyłem washa od ak (nie pamietam nazwy) jak wysechł to pędzel i wacik i tak dwa trzy razy aż mi się efekt spodobał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted June 1, 2019 Share Posted June 1, 2019 Wyszło elegancko z całością i poradziłeś sobie z oszkleniem. Koła fajne rzeczywiście i ideał efektowny. Wpisuję na listę zainteresowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts