Bengal Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 Dobry, było proszone to proszę. Kanadyjski RG-31 w 1:35 od Kinetica - kalki punishera wygrały z transformersem Pierwszy raz składałem model od Kinetica i jestem zadowolony z jakości, nie za łatwy nie za trudny. Miałem problemy z oszkleniem, kombinowałem myciem w cleanuxie, polerowałem pastami od tamiyi - jest troszkę lepiej niż było ( w następnym modelu na pewno wybrałbym inna kolejność klejenie oszklenia). Sam model miał malutki wypadek a raczej żona spowodowała ten wypadek sprzątając Nie, żona żyje, nie zakopałem jej Dodatkowo do modelu dokupiłem zestaw kanistrów Pavla M35-03 (nie wiem czy dobre :)). No dobra zdjęcia dodam, że chyba najbardziej podobaj mi się efekt jaki uzyskałem przy brudzeniu opon Można się pastwić albo poczekać do Krakowa i tam mnie zjechać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 Bardzo mi się podoba. Całość i szczegóły. Walka o oszklenie zakończona sukcesem. Opony faktycznie dobrze pobrudzone. Te kanistry Pavla M35-03 to chyba II wojna... Tak chyba nawet producent w nazwie zestawu podaje. Jeżeli tak jest faktycznie, to może je wymień? I nie powinny mieć one jakiegoś mocowania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Maja 2019 Autor Share Napisano 29 Maja 2019 Wymienić będzie je ciężko bo są przyklejone mocowanie pewnie powinny być, coś pokombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 Wszystko się da odkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Maja 2019 Autor Share Napisano 29 Maja 2019 (edytowane) da się ale jakie szkody wyrządzę ja to bym już zostawił i powoli przymierzał się do projektu zaczynającego się od litery H Edytowane 29 Maja 2019 przez Bengal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 Ciekawy model. Może wodotrysków malarskich nie ma, ale źle też nie jest. Ten model na H to Husky? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 Fajny! I widzę że dokumentacja fotograficzna się poprawia z każdym modelem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Maja 2019 Autor Share Napisano 29 Maja 2019 32 minuty temu, bazylms napisał: Ciekawy model. Może wodotrysków malarskich nie ma, ale źle też nie jest. Ten model na H to Husky? dwie pierwsze się zgadzają litery, trzecia to M 25 minut temu, Panzer Machine napisał: Fajny! I widzę że dokumentacja fotograficzna się poprawia z każdym modelem Dzięki, coś tam się uczę powoli kiedyś trzeba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 ,,dwie pierwsze się zgadzają litery, trzecia to M " No wreszcie, dawno nikt Humbera na forum nie robił Fajny model zrobiłeś, ale wyjątkowo mało sterany Szczerze powiedziawszy, dawno nie widziałem tak czystej terenówki - pewnie nie chciałeś przesadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 (edytowane) Fajnie że się nie poddałeś z tym modelem. Chociaż w mojej opinii, Rg-31 to jeden z dwóch, najpaskudnkejszych MRAP-ów, to jego replika wyszła Tobie super. No to, teraz czekam na ten model, którego trzy ostatnie litery nazwy to... VEE Edytowane 30 Maja 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 Godzinę temu, Grzegorz Grabowski napisał: w mojej opinii, Rg-31 to najpaskudnkejszy z MRAP-ów Caimana widziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 14 minut temu, kubisz napisał: Caimana widziałeś? Jeszcze nie, ale zaraz sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 30 Maja 2019 Autor Share Napisano 30 Maja 2019 (edytowane) Przeglądając zdjęcia to też ten mi się spodobał 22 minuty temu, kubisz napisał: Caimana widziałeś? fajny Edytowane 30 Maja 2019 przez Bengal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 Konkurs na największą paskudę wśród MRAP-ów, wygrywa południowo afrykański MARAUDER 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 30 Maja 2019 Autor Share Napisano 30 Maja 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 Bardzo fajny "KANCIAK". Czysto , schludnie , elegancko, Ja to i tak lubię wszystko co piaskowe i ma "V" odwrócone. Chyba w poprzednim wcieleniu byłem Beduinem . Powodzenia w Krakowie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 I mnie się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 30 Maja 2019 Autor Share Napisano 30 Maja 2019 3 godziny temu, Daniel_ napisał: Bardzo fajny "KANCIAK". Czysto , schludnie , elegancko, Ja to i tak lubię wszystko co piaskowe i ma "V" odwrócone. Chyba w poprzednim wcieleniu byłem Beduinem . Powodzenia w Krakowie . Dzięki i tak nie liczę na nic więcej, niż dobre słowo oglądających 50 minut temu, mandrivecs napisał: I mnie się podoba! wiem wiem dalej myślę nad Twoją propozycją tak w ogóle to chyba po następnych projektach zacznę projekt MRAP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 12 godzin temu, Bengal napisał: Dzięki i tak nie liczę na nic więcej, niż dobre słowo oglądających wiem wiem dalej myślę nad Twoją propozycją tak w ogóle to chyba po następnych projektach zacznę projekt MRAP Teraz jak już skończyłeś go na cito to nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Maja 2019 Autor Share Napisano 31 Maja 2019 44 minuty temu, mandrivecs napisał: Teraz jak już skończyłeś go na cito to nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 ładny model powiedz kolego czym brodziłeś koła i jak to uczyniłeś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 5 godzin temu, Przemek R napisał: ładny model powiedz kolego czym brodziłeś koła i jak to uczyniłeś ??? Najprostsza z metod, to rozrobić pigmenty w thinnerze, nanieść to błotko na koła, poczekać aż kompletnie wyschnie, a potem twardym, szerokim pędzlem usunąć nadmiar, żeby pozostał sam kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Maja 2019 Autor Share Napisano 31 Maja 2019 5 godzin temu, Przemek R napisał: ładny model powiedz kolego czym brodziłeś koła i jak to uczyniłeś ??? 13 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Najprostsza z metod, to rozrobić pigmenty w thinnerze, nanieść to błotko na koła, poczekać aż kompletnie wyschnie, a potem twardym, szerokim pędzlem usunąć nadmiar, żeby pozostał sam kurz. Dokładnie mniej więcej tak, tylko ze użyłem washa od ak (nie pamietam nazwy) jak wysechł to pędzel i wacik i tak dwa trzy razy aż mi się efekt spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Czerwca 2019 Share Napisano 1 Czerwca 2019 Wyszło elegancko z całością i poradziłeś sobie z oszkleniem. Koła fajne rzeczywiście i ideał efektowny. Wpisuję na listę zainteresowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi