Super Moderator jawkers Napisano 2 Lutego 2019 Super Moderator Share Napisano 2 Lutego 2019 Witam. Też mam już swój kompresor, zbudowana przez Pana Adama. Pan Adam ma profesjonalne podejście do klienta, a zbudowany przez niego kompresor jest solidny i cicho pracuje. Polecam. Poniżej przedstawiam krótki film jaki zrobiłem dla zainteresowanych, by porównać pracę kompresora lodówkowego, AS-186 i MAR-1000. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 Ile wyszło @jawkers? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 Godzinę temu, jawkers napisał: Witam. Też mam już swój kompresor, zbudowana przez Pana Adama. Pan Adam ma profesjonalne podejście do klienta, a zbudowany przez niego kompresor jest solidny i cicho pracuje. Polecam. Poniżej przedstawiam krótki film jaki zrobiłem dla zainteresowanych, by porównać pracę kompresora lodówkowego, AS-186 i MAR-1000. Obu sluzył jak najdłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Lutego 2019 Super Moderator Share Napisano 2 Lutego 2019 3 godziny temu, mbrnnr napisał: Ile wyszło @jawkers? Całość jest nowa, razem z agregatem i wyszło 550zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 Kurcze dopiero przeczytałem całość, zbędne pytanie, ale dzięki za odpowiedź. @Adamek1003 - jest możliwość zrobienia tego w pionie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 Niedługo całe forum Adam obrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 9 godzin temu, mbrnnr napisał: Kurcze dopiero przeczytałem całość, zbędne pytanie, ale dzięki za odpowiedź. @Adamek1003 - jest możliwość zrobienia tego w pionie? Jest taka mozliwość wszystko zależy od tego jaki bede mial akurat zbiornik do dyspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 12 godzin temu, Bartosz.B napisał: Niedługo całe forum Adam obrobi Tylko się cieszyć Panie.Chińskim produktom mówimy stanowczo-NIE! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 1 minutę temu, push-up78 napisał: Tylko się cieszyć Panie.Chińskim produktom mówimy stanowczo-NIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 https://www.olx.pl/oferta/mini-kompresor-CID628-IDytqSG.html moze komus sie spodoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 To jest właśnie to samo co H&S sprzedaje pod własną marką jako model 20A za niecałe 1700 zł Mam kupiony w wakacje 30-to letni egz. i jestem bardzo zadowolony. Zajmuje niewiele więcej miejsca niż AS-186 Brać póki jest bo cena rewelacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 Ale tylko odbior osobistu i trzeba zwrocic uwage na maly zbiornik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 4 Lutego 2019 Share Napisano 4 Lutego 2019 Zbiornik spokojnie wystarcza. Tu chodzi o rozmiar. Który w wielu przypadkach jest kluczowy - małe mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 4 Lutego 2019 Share Napisano 4 Lutego 2019 15 godzin temu, Adamek1003 napisał: Ale tylko odbior osobistu i trzeba zwrocic uwage na maly zbiornik Można dogadać się ze sprzedającym jak komuś bardzo zależy. na kuriera .Ja tak zrobiłem kupując swoje jun air 6-4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 4 Lutego 2019 Share Napisano 4 Lutego 2019 Dlatego wrzucilem tu tego linka bo cena naprawde dobra wiec moze ktoś sie skusi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matheas Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 Ktoś może uzupełniaj lub wie jaki olej i gdzie nalać do agregatu z lodówki? Pytam bo chyba czas najwyższy uzupełnić, po godzinie pracy jest tak gorący że nie można dotknąć. Nigdy tego nie uzupełniałem a co jakiś czas zbiera się ciut oleju w filtrze razem z wodą na wyjściu z agregatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 Zalezy od modelu agregatu jezeli na czynnik r134a to mozesz wlać pag46. Najlepiej wylac reszte starego oleju i zalać świeżym tyle ile jest dedykowane do danego modelu sprezarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5pirit Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 @Adamek1003 a skąd można się dowiedzieć ile oleju do danego agregatu? Gdzieś jest to opisane na samym agregacie czy szukać w internetach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 Jezeli jest etykieta z modelem agregatu to powinno byc na niej napisane. Mozna szukac tez w internecie na stronie producenta najczesciej do agregatu wchodzi 300 - 350ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5pirit Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 (edytowane) Dobrze wiedzieć, do oleju PAG46 jak i innych mam praktycznie nieograniczony dostęp więc całkiem fajnie Edytowane 14 Lutego 2019 przez 5pirit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matheas Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 Cieżko będzie stwiedzić co to za konkretny agregat bo wymontowałem go dobre 15lat temu z lodówki Polar o ile dobrze pamiętam. Nie ma na nim żadnej naklejki tylko wybity numer. Wylać stary olej przez rurkę tłoczącą powietrze a wlać przez ssącą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 15 Lutego 2019 Share Napisano 15 Lutego 2019 Olej zlac rurka ssawna i wlac tez przez ta rurke. Jezeli wymontowales z polara to prawdopodobnie jest to polski agregat EDA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rayban Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 Dzień dobry, Interesuje mnie zakup kompresora oraz aeorografu do cukierni. Będzie on wykorzystywany w cukiernictwie. Co możecie polecić do takiego celu ? Zastanawiam się nad takim zestawem https://allegro.pl/oferta/kompresor-aerografu-z-butla-3l-as-186-akcesoria-7786957246 Niestety nigdy nie miałem do czynienia z takim sprzętem. Panuje u nas dosyć duże zapylenie, hałas myślę, że też ma znaczenie. Mógłby być stosunkowo cichy. Wiem, że sprężarki olejowe do cichych z natury nie należą. Czy jest jakaś ciekawa dla mnie alternatywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 Wręcz przeciwnie, olejowe są najcichsze. Tłokowe są głośniejsze. AS-186 w dzień jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 (edytowane) Wyżej masz link do fajnego i niedrogiego cichego kompresorka, wygląda na aktualny... A taki aerograf za stówke kupisz bez problemu. Edytowane 19 Lutego 2019 przez Mariucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi