Przemek Przybulewski Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 16 minut temu, Kowalec222 napisał: Dzisiaj dostałem koła do Maza produkcji Panzer Art. jakość bardzo dobra, tak jak piszesz żadnych przesunięć, ładny bieżnik, trochę "smarków" na bieżniku, ale felgi wyglądają świetnie tylko choroba jeden problem w pudełku 6 prawych i 2 lewe koła Kto to pakuje Ja się pytam? Mi dosłali bez kosztów - chociaż jedno koło wychodzi w sklepie 12zł + przesyłka. Na miejscu PanzerArt mnie by było szkoda kasy na dodatkowe odlewy i wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 15 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2020 7 godzin temu, Przemek Przybulewski napisał: Na miejscu PanzerArt mnie by było szkoda kasy na dodatkowe odlewy i wysyłki. Swoją drogą dziwne to trochę bo zarówno koła do Maza jak i Pancyra to zdaje się nowe produkty. Nie jest to pierwszy produkt Panzer Art, który kupiłem, a reklamacja pierwsza, szkoda bo wolałbym kupować rodzime produkty. Z kołami MiniArm których zamówiłem trzy komplety nie było żadnych problemów jakościowych. Dodatkowym atutem jest to że opona i felga to osobne części co ułatwia dopasowanie do modeli różnych producentów no i mają ugięcie W dniu 14.01.2020 o 07:54, SnajperTBG napisał: Oryginalne jest grubsze ale właśnie chyba je będę wzmacniał bo mam wrażenie że szlak je trafi. Poczekaj na model i wtedy ewentualny przeszczep felg Zvezdowych, w całości lub tylko wewnętrznej części do żywicznych opon PA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 19 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2020 bulik58 Pisz do sprzedawcy i pozostaje czekać aż doślą koła bez wad, czyli tak jak gdzieś wyżej pisał Przemek 2-3 tygodnie. Ja tak zrobiłem w przypadku kół do Maza no i czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 Jesteś chyba fanem marki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 20 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2020 Godzinę temu, bożo wpożo napisał: Jesteś chyba fanem marki No taka faza na Maza, Kraza, Kamaza mnie naszła, również pod wpływem Twoich doskonałych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 1 Lutego 2020 Share Napisano 1 Lutego 2020 No to dziś zvezda zaczęła sprzedawać pancyra za 2900 rubli. U nas pewnie wyjdzie jakieś 170zł. Dla ciekawych detalu filmik na yt - Kawalec jak tam twoje postępy bo aż doczekać się fotek nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Share Napisano 3 Lutego 2020 Kawalec to jest Jacek, ja jestem Kowalec. Dzięki za info, jak w Polsce będzie dostępny wyrób Zvezdy to trzeba będzie kupić, wiadomo umowa. Co do postępów to na razie urlop, no i jest na warsztacie jeszcze coś innego na prezent dla kolegi, tak że cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 19 Lutego 2020 Autor Share Napisano 19 Lutego 2020 No i jest w końcu, wreszcie, nareszcie świeżutki, pachnący, prosto z paczkomatu wyjęty, bo czymże by było Trzech Muszkieterów Pancyrów bez Dartaniana. Szybki rzut oka do wnętrza nietypowego jak na Zvezdę pudła... Oponki... hmmmm wstydu nie ma, nie odstają od MENGa i Trumpka, od TM słabsze, tak czy inaczej ja wymieniam na żywiczne z MiniArm... Przegląd ramek i tu niemiła niespodzianka, ramę szyby przedniej mus naprostować, trochę słabo to zapakowane było bo wygiął ją element pod spodem, nawet tych ramek jeszcze z folii nie wyjąłem, Po krótkim przeglądzie widać, że część rozwiązań poszła w kierunku uproszczeń, niektóre sekcje składające się u konkurencji z kilku osobnych części tu odlano w całości. Ale w innych miejscach jest na odwrót i np. deska rozdzielcza i ogólnie całe wnętrze kabiny jest mocno uszczegółowione, mamy też silnik. Model nie posiada żadnych blaszek, ale to nie jest żadne zaskoczenie, niestety trochę tracą na tym takie elementy jak grill na powyższym zdjęciu, czy boczne podesty wyrzutni. Są też małe smaczki, których nie ma żaden z pozostałych modeli takie jak na zdjęciu poniżej. Pozostałe zady i walety Gwiazdy postaram się opisać w trakcie budowy czwartego z Pancyrów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Lutego 2020 Share Napisano 20 Lutego 2020 To dawaj 4 na stół jakie będzie malowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Lutego 2020 Share Napisano 20 Lutego 2020 Miałem nic nie kupować, ale na tego chyba się skuszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 20 Lutego 2020 Share Napisano 20 Lutego 2020 Kurczę, nie boisz się, że kolejni producenci też się skuszą na Pancyra, i pójdziesz z torbami? A już serio - cały czas podglądam, podziwiam i przyuczam się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 20 Lutego 2020 Share Napisano 20 Lutego 2020 to juz chyba zostalo tylko takie malowanie ... izraelskie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Lutego 2020 Share Napisano 20 Lutego 2020 ciapki jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 20 Lutego 2020 Autor Share Napisano 20 Lutego 2020 6 godzin temu, Spotter napisał: Wariat Dzięki ... 6 godzin temu, Bengal napisał: To dawaj 4 na stół jakie będzie malowanie ? Z tym to jeszcze muszę chwilę poczekać bo na stole PanTera i muszę ją na prezent do 7.03 skończyć. Co do malowania to bazowy kolor na pewno piaskowy i jest duża szansa, że na tym pojawią się jakieś ciapki 5 godzin temu, mandrivecs napisał: Miałem nic nie kupować, ale na tego chyba się skuszę... Myślę, że warto. Ja mam takie postanowienie na ten rok, żeby nie kupować żadnych nowych modeli dopóki nie skończę tego co zalega w "szafie". Oczywiście postanowienie nie obejmowało Pancyra. 4 godziny temu, kryspacz napisał: Kurczę, nie boisz się, że kolejni producenci też się skuszą na Pancyra, i pójdziesz z torbami? A już serio - cały czas podglądam, podziwiam i przyuczam się! Tego nie brałem pod uwagę, musiałbym wtedy sprzedać zawartość "szafy" i może jakoś bym ogarnął, a z tym przyuczaniem to bez przesady po prostu sklejam elementy, które producent umieścił w pudełku, zwykły proces odtwórczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 20 Lutego 2020 Share Napisano 20 Lutego 2020 Kowalec 222 no jedziesz z tematem mi też właśnie wczoraj doszedł pancyr od zvezdy i powiem szczerze że koła gumowe to mam jakby skalpelem pocięte... A te od panzer arta powinny idealnie pasować do owego modelu bez konieczności mam nadzieję rzeźbienia felgi na żywicy. Co do szyby to u mnie w pudełku jakiś element jest ułamany na dzień dobry. Także paczki dosłownie lecą do nas paczkomatem zabieram się dzisiaj za silnik i ramę. Porobię fotki a kto wie może i swoją w końcu relacje pociągne powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 20 Lutego 2020 Share Napisano 20 Lutego 2020 Kolejny smaczek Pancyra Zvezdy Nazwa Kamaz na masce w Cyrlicy (litera Z) a na chlapaczach nazwa z literą Z łącińską. Ciekawe jak jest w rzeczywistości. Co do kabiny, to mam podobnie, uszkodzona górną część ramy okna przedniego , czyli błąd pakowania fabrycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 21 Lutego 2020 Autor Share Napisano 21 Lutego 2020 No to Panowie SnajperTBG, chorąży do dzieła i podzielcie się postępami. Tak jeszcze nawiązując do kół z PanzerArt pojawił się wcześniej wątek o kołach do Maza, które otrzymałem w nazwijmy to niezbyt zgodnej konfiguracji. Podczas mojego urlopu dotarła paczka z dwoma kołami "na wymianę", takie oto zawiniątko jak poniżej: I teraz pytanie konkursowe koło na fotografii to: A. koło prawe B. koło lewe Zapraszam do udziału cenne nagrody czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 21 Lutego 2020 Share Napisano 21 Lutego 2020 Prawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 21 Lutego 2020 Share Napisano 21 Lutego 2020 Są to ewidentnie koła lewe, tyle że po błędnej wymianie opony przez ucznia szkoły samochodowej. Albo, wzorem Humvee, Rosjanie odwracają bieżnik, celem uniemożliwienia określenia kierunku przemieszczania się pojazdu po jego śladach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 21 Lutego 2020 Share Napisano 21 Lutego 2020 (edytowane) Wg mnie to koła lewe widać to wyraźnie po strzale na kole w którym kierunku się ono powinno kręcić Kowalec222 rozumiem że panzerart znów dał, no wiesz co ? Aż chyba jak wrócę do domu to swój wątek założę. Zawsze lepiej się wspierać przy budowie jak wyjdą rodzynki. U mnie na samym etapie składania silnika wyszedł błąd z częścią h8 (docelowo h9, a h8 bez zmian) bardzo łatwy do skorygowania i odnalezienia na ramce Edytowane 21 Lutego 2020 przez SnajperTBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Lutego 2020 Share Napisano 21 Lutego 2020 Prawe-zdecydowanie bez względnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 22 Lutego 2020 Autor Share Napisano 22 Lutego 2020 W dniu 21.02.2020 o 15:57, piotrkur napisał: Prawe-zdecydowanie bez względnie! Taa niby odpowiedź oczywista, a co jeśli autor poniższej instrukcji pracuje w Panzer Art.??? No dobra, ale wracając do Pancyra... Pytanie wprawdzie padło na privie, ale myślę, że kolega się nie obrazi jak odpowiem tutaj, a może jeszcze komuś się ta informacja przyda. Kolega pytał o koła MiniArm, a konkretnie o wygląd wewnętrznej strony felgi. Zdjęcie zamieszczam poniżej, wszystkie koła z MiniArm, które do tej pory kupiłem składają się z opony i felgi złożonej z dwóch, wewnętrznej i zewnętrznej części. W związku z tym, że ich zestawy nie są dedykowane do modeli konkretnych producentów, takie rozwiązanie ułatwia przeszczep. W przypadku Zvezdowego Pancyra wystarczy trochę odchudzić wewnętrzną część zestawowej felgi i włala... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 25 Lutego 2020 Autor Share Napisano 25 Lutego 2020 Konkurencja dypcze po piętach to żeby nie było, że tak zupełnie nic się nie dzieje dwie foty obrazujące na jakim etapie znajduje się w tej chwili mój Pancyr z TM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 Całkiem zgrabny i efektowny model wychodzi i to za 1/2 ceny kitajskich produktów :) Podoba mi się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 (edytowane) Na takim Kamazie to ja widzę oczyma wyobraźni jakąś BETONIARKĘ na przykład . Na marginesie - to podziwiam , że jesteś w stanie zrobić kilka tych takich samych pojazdów . To musi być MIŁOŚĆ . Jakbym jeden wyrychtował , to do drugiego by mnie wołami nie zaciągnęli przez nadchodzące 10 lat Edytowane 26 Lutego 2020 przez bożo wpożo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi