abtb Napisano 18 Października 2019 Autor Share Napisano 18 Października 2019 O matko! Ale tu czysto pozamiatane. Wielkie dzięki Marcin Teraz to mi chęci do budowy wróciły i warsztat rusza dalej. 9 godzin temu, Super_Hans napisał: Teraz nieco przewrotnie, czas odpalić "The end" Doors'ów (koniecznie w wersji z apokalipsy z dźwiękiem łopat UH1) Może nie do końca to ale ................ https://m.youtube.com/watch?v=ojOdYMSw2W0 A poza tym to SERDECZNIE WITAM na pokładzie "stoczniowca". Wlot japońską grupą rozpoznawczą do działu miał Kolega bardzo udany. Proponuję jakiegoś większego latawca "zmajstrować" w chwili odpoczynku od Tone. Potencjał widzę i chęci dostrzegam w człowieku A wracając do warsztatu - fotki z postępów w łykend, jak się trochę drobnicy do wnętrza naskrobie i będzie co pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Października 2019 Autor Share Napisano 20 Października 2019 W dniu 18.10.2019 o 07:36, abtb napisał: fotki z postępów w łykend, Fotele załogantów. Tradycyjnie Hb dał prostą chałturę, która nijak mia się do rzeczywistości. Tak więc fotele zestawowe "ogoliłem" pozostawiając sam stelaż i mocowanie od strony środkowego panela. Na fotkach to co szare to hb, to co białe dorobiłem: tu pokazałem sprężyny które będą zamocowane z tyłu foteli Po pomalowaniu dorobi się poduszki i pasy. A tak wygląda to we wnętrzu: Zostało jeszcze parę drobiazgów do zrobienia. Daję sobie na to dwa tygodnie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 I tak sobie na to wszystko patrzę i patrzę i stwierdzam, że chyba za swojego się tak szybko nie zabiorę. A jak już czasami go zrobię to nikomu nie pokaże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 11 minut temu, rudy0007 napisał: I tak sobie na to wszystko patrzę i patrzę i stwierdzam, że chyba za swojego się tak szybko nie zabiorę. A jak już czasami go zrobię to nikomu nie pokaże Nie rób scen... pomożemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Października 2019 Autor Share Napisano 23 Października 2019 Tak trochę dla podtrzymania dyskusji spoza forum: A gdzie będą sprężynki? Ano będą tu: I tak trochę dalej - kanapa dla "desantników" Niewiele , ale za to kapitan Żbik prawie na finiszu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Października 2019 Autor Share Napisano 24 Października 2019 trochę do przodu: - panel nad głowami pilotów (jeszcze do drobnej obróbki) - drzwi desantowe z klamkami i gaśnice - mocowanie pasów biodrowych i panel kontrolny - druga strona - mocowanie pasów i gaśnicy przy fotelu - boczek lewy z klamką, skrzyneczką i uchwytem na gaśnicę - boczek prawy ze skrzyneczkami i klamką Zostały jeszcze celowniki i będzie finito 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 24 Października 2019 Share Napisano 24 Października 2019 Zapowiada się coraz bardziej ciekawie. A samolocik bardzo śliczny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrjaco Napisano 26 Października 2019 Share Napisano 26 Października 2019 Zasiadam i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Października 2019 Autor Share Napisano 28 Października 2019 W dniu 25.10.2019 o 00:17, lesio-69 napisał: A samolocik bardzo śliczny A tak jakoś wyszło Po sobotniej galerii wpadł do mnie poczmistrz z sąsiedztwa i podrzucił pudełeczko. Na odchodne tylko rzucił "Zrób jak chcesz, co ma kolejny rok w szafie leżeć" No to wziąłem i postanowiłem w "chwilach słabości" przy UH 1 coś podziałać na boku. Trochę taka partyzantka ale w ciszy to dobre modele wychodzą Pudełko: - zawartość: - pomysł na kolorystykę: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Października 2019 Autor Share Napisano 29 Października 2019 Proszę mi tu krzywo nie patrzeć, szanowny Kolego. Wnętrze UH właśnie nabiera kolorów i będzie się wykańczać pikantnymi szczegółami. Ostatnia relacja na żywo w sobotę wieczorem. Potem dwa tygodnie ciszy medialnej (ale nie warsztatowej ). A w rozbójniku wnętrze też już nabiera kolorów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Października 2019 Share Napisano 29 Października 2019 Toż to warsztat po święcony Helikopterowi... jak Waść możesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Października 2019 Autor Share Napisano 29 Października 2019 22 minuty temu, Mitrandir napisał: jak Waść możesz Po pierwsze - helikopter (właściwie to śmigłowiec) robi się Po drugie - moje warsztaty mają to do siebie że właściwie zawsze puchną Po trzecie - sponsor się trafił, czekoladę postawił ( z orzechami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Października 2019 Share Napisano 29 Października 2019 11 minut temu, abtb napisał: Po trzecie - sponsor się trafił, czekoladę postawił ( z orzechami) To ja się z kontraktu na Śmigłowce, niniejszym wycofuje... Antoni mógł to ja tyż 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Października 2019 Autor Share Napisano 29 Października 2019 (edytowane) Oooooooooooooo proszszszszę. 19 minut temu, Mitrandir napisał: To ja się z kontraktu na Śmigłowce, niniejszym wycofuje... Antoni mógł to ja tyż I się wydało. "Szachownicy" nie ma, to my tylnymi drzwiami po cichaczu wyjdziemy. To ja będę ten zły i śmigłowiec (helikopter) SKOŃCZĘ. A nawet galerię na forum POKARZĘ! A co, taki będę niedobry . I na Babarybie obok SOKOŁA postawię, na WAFELKU Edytowane 29 Października 2019 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 29 Października 2019 Share Napisano 29 Października 2019 (edytowane) 58 minut temu, abtb napisał: … I na Babarybie obok SOKOŁA postawię, na WAFELKU Służę: Edytowane 29 Października 2019 przez kjp_a_man Zecerka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Października 2019 Share Napisano 29 Października 2019 Godzinę temu, abtb napisał: A nawet galerię na forum POKARZĘ! Za co karać chcesz galerię? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Października 2019 Autor Share Napisano 29 Października 2019 (edytowane) 45 minut temu, kjp_a_man napisał: Służę: Niestety te wafelki się nie nadają Brak stosownego imiennego napisu. Ale w razie "W" to Kolega kilka na imprezę przyniesie 35 minut temu, Solo napisał: Za co karać chcesz galerię 2 godziny temu, Mitrandir napisał: To ja się z kontraktu na Śmigłowce, niniejszym wycofuje I stosownym słowem ją pokaRZę Edytowane 29 Października 2019 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Października 2019 Autor Share Napisano 29 Października 2019 Pierwsze maziaje: I ogólnie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 Podziwiam - ja w zeszłym roku robiłem Hueya z ESCI, ale nie miałem serca do zbytnich detali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 31 Października 2019 Share Napisano 31 Października 2019 Według mnie budowa modelu wiatraka to większe wyzwanie aniżeli miniatura samolotu, a Twój warsztat jak zawsze zadziwia. Przyglądam się z wielką ciekawością 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Października 2019 Autor Share Napisano 31 Października 2019 23 minuty temu, kapsel napisał: Twój warsztat jak zawsze zadziwia. Zadziwię jak będę zamykał wnętrze. Oj, będzie na czym oko zawiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 31 Października 2019 Share Napisano 31 Października 2019 2 godziny temu, abtb napisał: Zadziwię jak będę zamykał wnętrze. Oj, będzie na czym oko zawiesić Ta... na drzwiach powtarzam Ci że zamykanie takiego wnętrza to grzech... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Października 2019 Autor Share Napisano 31 Października 2019 (edytowane) 11 minut temu, Mitrandir napisał: Ta... na drzwiach Nie na drzwiach, Grzegorzu, tylko (wstępnie) na tylnej ścianie. A drzwi zamknę bo mi zaraz "fanty" pokradną. Ale jak przywrócisz "krasnala" za skończenie to może jedne zostawię otwarte (odsunięte) żeby było jak go zapakować Lepiej dawaj tą galerię coś ją wczoraj obiecał Edytowane 31 Października 2019 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 31 Października 2019 Share Napisano 31 Października 2019 Jeszcze się "dziś" nie skończyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Października 2019 Share Napisano 31 Października 2019 7 godzin temu, abtb napisał: Lepiej dawaj tą galerię coś ją wczoraj obiecał Otaczam z drugiej flanki 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi