Skocz do zawartości

MIG 3 Hobby Boss 1/72

spiton

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Fixer napisał:

Ode mnie plus za MiG'a 3. Wygląda co najmniej nietypowo - to malowanie to sf, czy naprawdę latały takie wynalazki?

No i trochę metal wydaje się ziarnisty, ale może to wina zdjęć.

Metal, jest wyjątkowo dobry. To akrylowy spray polskiej firmy Renesans . nazywa się srebro, czy coś takiego, ale jest naprawdę godny polecenia. Ziarno, to wyostrzenie w PS.

Bardzo fajny, niekonwencjonalny. Kiedyś już widziałem takie wykonanie MiGa w naturalnych barwach, ale chyba bez gwiazd. Co oczywiście nic nie narzuca. Z gwiazdami wygląda nawet bardziej malowniczo.

Godzinę temu, panDespota napisał:

Dziwnie wygląda to alu na zdjęciach. Sklejka za to przyciąga oko. Tak z ciekawości, jak robiona?

1. metal na zdjęciach wygląda dziwnie. Fakt, ale w rzeczywistości jak na farbę jest całkiem niezły. sklejka to kalka, która kiedyś dostałem od Wojtka Fajgi. Wojtek to jest gość, który bardzo kreatywnie podchodził do modelarstwa.

11 godzin temu, Kon_Bar napisał:

Pomysł ciekawy :) Nie jestem tylko zdecydowany, czy w tej konwencji gwiazdy są potrzebne czy nie :)

Bez gwiazd wyglądał łyso. Gwiazdy bardzo dodały my uroku ,-)

Fajny, podobny temat widziałem u Marcela Dulonga, on zrobil w wiekszej skali i mi tez chodzil po glowie.
Mig_3_10.thumb.jpg.6fcfdbe7c066cbc0f4f1a618daf6b4ce.jpg

Zdjecia mogłyby być lepsze bo temat na to zasługuje, sklejka fajna choc pytanie dlaczego nie pociąłes by były fragmenty mniejszej powieszchni?   ciezko cos napisac bo fotki slabe i nawet cieczko ocenić "metalicznosc"

Generalnie ogromy plus za temat bo takie podejście do modelarstwa bardzo mi sie podoba. 

Edytowane przez Bobek

Chodzi o to ze zrobiłeś zdjęcia przy rożnym kolorze światła, od gory świeci się pomarańczowa żarówka i z okna wpada "niebieskie" światło, a doswietla cos fioletowego i balans bieli lezy i kwiczy. Nie mieszaj źródeł światła. 
zobacz jak to powinno wyglądać, a nie jakieś niebiesko trupie kolory, to  jest max co da się wycisnąć z tego ale roznica i tak jest kolosalna
2018395783_MIG3003bmae.thumb.jpg.3e83b961f16cc50ca38f54b353747e0f.jpg.2416acc542b7ad7c238759ede020c10d.jpg

Edytowane przez Bobek
  • Like 2

W dniu 4.12.2019 o 09:00, Bobek napisał:

Chodzi o to ze zrobiłeś zdjęcia przy rożnym kolorze światła, od gory świeci się pomarańczowa żarówka i z okna wpada "niebieskie" światło, a doswietla cos fioletowego i balans bieli lezy i kwiczy. Nie mieszaj źródeł światła. 
zobacz jak to powinno wyglądać, a nie jakieś niebiesko trupie kolory, to  jest max co da się wycisnąć z tego ale roznica i tak jest kolosalna
2018395783_MIG3003bmae.thumb.jpg.3e83b961f16cc50ca38f54b353747e0f.jpg.2416acc542b7ad7c238759ede020c10d.jpg

u mnie to chyba nawet nie światło z zewnątrz, tylko zły balans bieli. Dzięki, za tą fotkę. Poprawiłem trzy moje fotki, żeby były jak najbliższe prawdzie

MIG 3 101.jpg

MIG 3 102.jpg

MIG 3 103.jpg

Edytowane przez spiton

Dalej  jest niebieski :) a światło z okna nawet się odbija od samolotu, różnicy miedzy poprzednimi nie widzę. No nic, napewno zmień miejsce fotografowania 

Edytowane przez Bobek