JJ62 Napisano 11 Lutego 2021 Share Napisano 11 Lutego 2021 Godzinę temu, mirage3 napisał: Padłem i leże że śmiechu Do modelu Academy mimo pewnych wad nie ma podejścia ani Hasegawa ani posiekana i bardzo nie równa Fujimi. Mówisz wloty ma ? To ja mówie co z tego? Skoro bardzo charakterystyczny element jakim są skręcone końcówki skrzydeł nie instnieją w Fujimi o Hasegawa nie wspominam... Jak myślisz co będzie bardziej widoczne: brak pełnych wlotów czy płaskie jak stół końcówki skrzydeł ? Aż sięgnąłem do piwnicy po fujimowskiego F-18C. I jest tak jak pisze Moses I nie leż tak długo z tego śmiechu bo mróz i wilka można dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 11 Lutego 2021 Share Napisano 11 Lutego 2021 1 godzinę temu, Moses napisał: Ale co za głupoty piszesz. Fujimi ma skręcone skrzydła, po Hase nie chce mi się sięgnąć w tej chwili Pokaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 11 Lutego 2021 Share Napisano 11 Lutego 2021 A proszem Ciem bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 11 Lutego 2021 Share Napisano 11 Lutego 2021 Zakładam, że masz Szerszenia Academy. Jak tak, to zobacz jak to powinno wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 11 Lutego 2021 Share Napisano 11 Lutego 2021 Wg dokumentacji fabrycznej samolotu F/A-18 skręcenie (zwichrzenie) skrzydła na końcu wynosi 3,6 stopnia. Zmierz na ekranie to co pokazał Moses i dostaniesz około 3 stopni (mnie tak wyszło). Rozumiem, że Academy zrobiła dokładnie 3,6 stopnia i Ty to widzisz. Gratulacje! A tak na poważnie, to cały efekt w przypadku 18-tek Academy psuje szczudłowate podwozie, zupełnie proste, nie mające nic wspólnego z rzeczywistym. Tu najlepiej zrobiła je chyba Hasegawa. Zakończmy tę bezsensowną dyskujsję i zgódźmy się, że idealnego modelu Horneta w 72 jeszcze nie wypuszczono... Może GWH albo FineMolds? (bo w Tamiyę nie wierze - konfekcjonują hornetopodobną italerkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 Powtarzam skręcenie końcówek a nie pochylenie samej wyrzutni... Do tego jak wygląda golenie podwozia w zajeb*stej nie mającej analogów Fujimi? Tak trochę mało szczegółowe jest. Na mnie to Fujimi robiło wrażenie w 1997 jak go pierwszy raz zobaczyłem teraz mnie totalnie nie rusza bo to nie ta liga do obecnych standardów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 Proszę bardzo: składa się jak klocki LEGO, wszystko pasuje, skręcenie skrzydeł prawidłowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 Ten ostatni to Super Hornet jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 1 godzinę temu, mirage3 napisał: Na mnie to Fujimi robiło wrażenie w 1997 jak go pierwszy raz zobaczyłem teraz mnie totalnie nie rusza bo to nie ta liga do obecnych standardów. Nikt nie twierdzi ze Fujmi i jest idealnym modelem, wręcz przeciwnie, jak każdy zestaw ma swoje wady, nie mniej jest jednym z trzech zawodników obok Aca i Hase godnym rozwagi jeżeli ktoś chce robić starsze Hornety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 @Moses Ja długo też sobie wmawiałam, że Fujimi jest "debeściak" bo ma wloty i ogólnie hoho itp itd potem zobaczyłem Academy i mnie cudownie wyleczyło Każdy ma prawo do zdania odmiennego ja się okupuje przy swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 24 minuty temu, mirage3 napisał: @Moses Ja długo też sobie wmawiałam, że Fujimi jest "debeściak" bo ma wloty i ogólnie hoho itp itd potem zobaczyłem Academy i mnie cudownie wyleczyło Każdy ma prawo do zdania odmiennego ja się okupuje przy swoim Właśnie odświeżyłem sobie wątek z 2008 rozpoczęty przez Spitona, w którym brałeś aktywny udział i... zgadzam się z tym co mówiłeś wtedy i teraz! Po prostu zmienia się perspektywa po latach. A i tak F-18A Fujimi pozostaje praktycznie jedyną (lub jedną z niewielu, opcją na zrobienie samolotu z Pustynnej Burzy. W sieci jest sporo zdjęć pięknych wykonań modelu tego samolotu z tego właśnie okresu. Wszystkie upgradowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 3 godziny temu, abtb napisał: Proszę bardzo: składa się jak klocki LEGO, wszystko pasuje, skręcenie skrzydeł prawidłowe @abtbto nie czas i miejsce na takie żarty Może się bowiem okaże, że wszystkie Hornety z Academy, w tym te zamówione, będzie trzeba odsprzedać. Potem się zastanowić, czy jednak szukać mało dostępnych Fujimi, czy zadzwonić do znajomego, który tirem zacząłby zwozić Hasegawę wraz z żywicznymi dodatkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 15 minut temu, rudy0007 napisał: to nie czas i miejsce na takie żarty Oj tam. piątek jest. Chyba można przed łykendem trochę pożartować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 @rudy0007 Dżizas Kamil jaka Hasegawa!? Suma sumarum mam do niej żywiczne wloty to wiesz można było by jakieś machniom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 Gad demyt !!! Weźcie się wszyscy !!! Juz myślałem, ze wychodzi jakiś mega wypasiony Hornet w 72 a tu czytam i czytam i... jak zwykle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 4 minuty temu, Psar77 napisał: Gad demyt !!! Weźcie się wszyscy !!! Juz myślałem, ze wychodzi jakiś mega wypasiony Hornet w 72 a tu czytam i czytam i... jak zwykle Wypasiony to będzie jak sam zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 11 minut temu, mirage3 napisał: Wypasiony to będzie jak sam zrobisz To juz chyba prędzej w 48 :-) Zresztą na razie to czekam na Miraga 2k - już już prawie go widać na horyzoncie :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 4 godziny temu, Psar77 napisał: To juz chyba prędzej w 48 Zresztą na razie to czekam na Miraga 2k - już już prawie go widać na horyzoncie Dezercja z "jedynej słusznej skali" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 43 minuty temu, mirage3 napisał: Dezercja z "jedynej słusznej skali" Kupilem ostatnio F/A-18 i Harriera GR.3 z Kinetica i zaczynam się łamać Ale spoko - F-16 się zrobi, Tomcat z Academy tez zaczęty wiec to nie zmiana skali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Rzekomo ma być wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 To bym nawet chętnie wziął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 No ja też. Tylko pewnie będzie cenowo mało zachęcający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Na szczęście nie kupuje się tego codziennie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 W dniu 18.02.2021 o 19:31, WujekAlice napisał: Tylko pewnie będzie cenowo mało zachęcający Ogólnie rzecz biorąc wydać w miesiącu 300 zł na modele to chyba nie jest jakiś nieosiągalny kosmos żeby sobie na to nie pozwolić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Teoretycznie tak, ale gdyby kosztował 120 to byłby na liście priorytetów duuużo wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi