Psar77 Napisano 28 Stycznia 2023 Share Napisano 28 Stycznia 2023 Pierwszy !!! GO NAVY !!! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 28 Stycznia 2023 Share Napisano 28 Stycznia 2023 Ziom chwalenie to nie ten dział i wątek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 3 godziny temu, Psar77 napisał: Pierwszy !!! GO NAVY !!! Czym - oprócz instrukcji i kalkomanii, różni się od poprzedniego wydania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 (edytowane) 8 godzin temu, mirage3 napisał: Ziom chwalenie to nie ten dział i wątek Nie trafiłem po pijoku ... 5 godzin temu, Wojtu204 napisał: Czym - oprócz instrukcji i kalkomanii, różni się od poprzedniego wydania? Kolorem ramek - szary jest ciemniejszy a tam gdzie są wloty powietrza, golenie i komora przedniego podwozia dali białą ... jak w SuperHornecie. Kalki Cartografa Malowania są dwa przy czym na low-vis jes kilka numerów także w sumie można zrobić 5 maszyn z tamtego okresu Oba mi się podobają więc nie wiem czy nie pójdzie dubel jak wezmę temat na warsztat Approved Edytowane 29 Stycznia 2023 przez Psar77 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Italeri rzuciła katalogiem. AMX coraz bliżej, F-35A upgrade no i ciekawostka F-35C. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 2 godziny temu, Psar77 napisał: Ten też mi się podoba, tylko musisz uważać, bo podobno generuje klaczki na lakierze, choć ja uważam, że winne są koty spod łóżka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 1 godzinę temu, mirage3 napisał: Italeri rzuciła katalogiem. AMX coraz bliżej, F-35A upgrade no i ciekawostka F-35C. Jak tak przeglądam ten katalog, to mam wrażenie że Italerka coraz bardziej idzie śladem Mistercrafta. Zabytek na zabytku, zabytkiem pogania... . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Teraz, barszczo napisał: Jak tak przeglądam ten katalog, to mam wrażenie że Italerka coraz bardziej idzie śladem Mistercrafta. Zabytek na zabytku, zabytkiem pogania... . Włoska firma więc zapewne mecenasi sztuki klasycznej, antycznej Nie no coś z tego stulecia jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 1 minutę temu, barszczo napisał: Jak tak przeglądam ten katalog, to mam wrażenie że Italerka coraz bardziej idzie śladem Mistercrafta. Zabytek na zabytku, zabytkiem pogania... . Z Airfixem to samo. Czyżby zachodnim producentom wyszło z excela, że nie warto już inwestować w 1/72? Pewnie czytają modelworka i widzą co się dzieje, kiedy polski producent podnosi ceny samolotów w tej skali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 te kalki na drugim arkuszu sa maprawde takie grube? to juz jakos na 3D wyglada, albo zdjecie takie wyszlo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 2 minuty temu, BRAVO112 napisał: te kalki na drugim arkuszu sa maprawde takie grube? to juz jakos na 3D wyglada, albo zdjecie takie wyszlo... Hasegawa była pionierem w druku ozdobnej blachy na model 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 (edytowane) 4 godziny temu, BRAVO112 napisał: te kalki na drugim arkuszu sa maprawde takie grube? to juz jakos na 3D wyglada, albo zdjecie takie wyszlo... Film wyglada na solidny - dodatkowo efekt potęguje jego błysk i półmat reszty arkusza - ale nie słyszałem, żeby ktoś ktoś szczególnie żalił na grubość kalek w poprzednim zestawie a jest w sumie taka sama...: Edytowane 29 Stycznia 2023 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 CROSS DELTA drukuje te kalki czy Cartograph ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 7 godzin temu, mirage3 napisał: Italeri rzuciła katalogiem. AMX coraz bliżej, F-35A upgrade no i ciekawostka F-35C. A ten dwumiejscowy Harrier to jakaś nowość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 22 minuty temu, jmx62 napisał: A ten dwumiejscowy Harrier to jakaś nowość? Raczej wznowienie tego co Italerka przed wiekami miała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Wypukły czy wklęsły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 13 minut temu, jmx62 napisał: Wypukły czy wklęsły? O ile mnie pamięć nie myli to wypukły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 To słabo. Już mi się nie chce ryć tych linii. Przeryłem tysiące starych A-xów, Revelli i Frog/Novo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 4 godziny temu, mirage3 napisał: CROSS DELTA drukuje te kalki czy Cartograph ? Cartograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 19 godzin temu, jmx62 napisał: A ten dwumiejscowy Harrier to jakaś nowość? Niektóre wznowienia modeli zapowiadają od 3 lat i nadal cisza. Wiec generalnie podchodziłbym do tego wszystkiego z rezerwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 Słyszysz italeri, myślisz wznowienie. A w skali 1:72 to już pewne na 99%:) ps. i dodajesz w myślach - wznowienie lepsze niż nic np. taki do-217. Pzdr. Jaro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 (edytowane) A porównywał już ktoś modele Mirage IIIC Modelsvita i Special Hobby? Jakoś w sieci nie mogę znaleźć. Pozdrawiam, Przemek Edytowane 31 Stycznia 2023 przez PrzemekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 W dniu 28.01.2023 o 23:22, Psar77 napisał: Pierwszy !!! GO NAVY !!! Mam F-14A i był to dla mnie, przyznam, pewien zawód po ochach i achach w sieci. Wg mnie jest słabszy niż Fine Molds i GWH, chociaż na pewno jest to dobry model, Malowanie tego F-14B bardzo mi się podoba. Walczę ze sobą: kupić czy nie (niedługo uzbiera się cały dywizjon Czy ma uzbrojenie dla wersji B, tzn. jakieś bomby LGB, pylony itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 20 minut temu, JJ62 napisał: Czy ma uzbrojenie dla wersji B, tzn. jakieś bomby LGB, pylony itp.? Jest wszystko co potrzeba A czemu się zawiodłeś ? jest to model słabszy niż GWH czy Fine Molds, ale jednak wg mnie wygrywa w kategorii jakość/cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 Jakość/cena tak, ale irytują mnie niektóre uproszczenia (skrzydła bez mechanizacji - to akurat FM też ma , goleń przednia w 1 opcji, wcale nie tak doskonałe wnęki podwozia ). Ale jak pisałem , model dobry z dobrymi kalkomaniami (a i tak zrobię go w Wolf Pack - takie wspomnienie z dzieciństwa po F-14 Airfixa). Szkoda tylko, że moje umiejętności malowania nie dorównują Twoim... No i.... pewnie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi