Artek82 Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja (edytowane) 13 godzin temu, wprzybylak napisał: Wdziałem w zapowiedziach Martoli P-51D z KP, czy ktoś wie ki diabeł? Obstawiam że to co było we wcześniejszych Mustangach KP tylko ze zmienionym kadłubem, a do tej pory chyba nie wyszedł jeszcze zapowiadany Mustang UTI Edytowane 8 Maja przez Artek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja 3 godziny temu, Artek82 napisał: Obstawiam że to co było we wcześniejszych Mustangach KP tylko ze zmienionym kadłubem I zmienionym skrzydłem, a poza tym to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Są tu jacyś fani Mavericka ? BellFine nr.kat. ?? Lockheed Dark Star 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Hobby Boss 87275 - Grumman TBM-3C Avenger Wygląda ciekawie... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja 11 godzin temu, Artek82 napisał: Obstawiam że to co było we wcześniejszych Mustangach KP tylko ze zmienionym kadłubem Jak zaważył Wymysl również skrzydła musiałyby być nowe, w zasadzie ze starego nic by nie zostało, no chyba, że idą w kierunku Mister Crafta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Jak "cywilopochodne" i to jeszcze w 72 mnie nie kręcą, tak te dwa ptaszki wyglądają kusząco 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja 21 godzin temu, wprzybylak napisał: Jak zaważył Wymysl również skrzydła musiałyby być nowe, w zasadzie ze starego nic by nie zostało, no chyba, że idą w kierunku Mister Crafta. A wcześniej były konwersje LF Models: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja Hellerowy Hawkeye hmmm... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja no cóż, można przyłożyć do zestawu Heller 80349 i sprawdzić to ich new tool 82300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja Z instrukcji Hellera 80349 wynika, że to zupełnie inny model (przepak starego Fujimi chyba). I wygląda dużo, dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja (edytowane) Ok, faktycznie new tool, znalazłem u źródła (Heller 82300). W necie piszą, że może mieć coś wspólnego z 1/48 od Kinetica. Ważne, że jest to coś nowego Edytowane 13 Maja przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 12 Maja Share Napisano 12 Maja (edytowane) edit Edytowane 13 Maja przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja I wygląda całkiem, całkiem... Zobaczymy jak w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja Czy ktoś wie jaki diabeł siedzi w środku? Heller czy może nasz Reflex/ZTS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja podejrzewam, ze to drugie tak na 95% a Hellera mozna kupic za 8 Euro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja Ofertę mają szerszą. Po asortymencie można się domyślić co w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja Z opisu na Aledrogo Opis produktu Zestaw zawiera BARDZO DOKŁADNY plastikowy model do sklejania samolotu w skali 1:72 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja W dniu 12.05.2024 o 23:26, panmopsik napisał: Ok, faktycznie new tool, znalazłem u źródła (Heller 82300). W necie piszą, że może mieć coś wspólnego z 1/48 od Kinetica. Ważne, że jest to coś nowego Te rendery to u nich na stronie wiszą już od dwóch lat... z napisem coming soon .... W dniu 12.05.2024 o 07:47, mirage3 napisał: Hellerowy Hawkeye hmmm... Na pierwszy rzut oka dupy nie urywa ... na drugi zresztą też... co to w ogóle ma być ?! Ja się czuje oszukany jak na ten moment.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja W ogóle nie moja bajka, ale z ciekawości zapytam - ten Hawkeye nie ma żadnego sensownego modelu w 72 do tej pory? Na zdjęciach nie można oczywiście polegać, ale nie wynika z nich, żeby groził dupoobryw... Coś jak Revell ze 20 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja Najlepszy do tej pory był z Hasegawy. Minus brak złożonych skrzydeł, oczywiście można doinwestować w zestaw od Wolfpack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja Jest stare Fujimi, ale słabe bo już kilkudziesięcioletnie (i przepaki, w tym Heller właśnie) oraz Hasegawa - dużo lepsza i prezentująca dobry standard przełomu wieków: jakieś tak wnętrze, wgłębne linie podziałowe i kilka wersji US Navy i japońskie, a także w wariancie Hawkeye 2000 z ośmiołopatowym śmigłem. Widzę, że Heller nie posunął się za bardzo w finezji odwzorowania szczegółów, ale dał składane skrzydła (Hasegawa nie). Pewnie będzie też francuska wersja. Zobaczymy, cudów się nie spodziewajmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 15 Maja Share Napisano 15 Maja 2 godziny temu, JJ62 napisał: Jest stare Fujimi, ale słabe bo już kilkudziesięcioletnie (i przepaki, w tym Heller właśnie) oraz Hasegawa - dużo lepsza i prezentująca dobry standard przełomu wieków: jakieś tak wnętrze, wgłębne linie podziałowe i kilka wersji US Navy i japońskie, a także w wariancie Hawkeye 2000 z ośmiołopatowym śmigłem. Widzę, że Heller nie posunął się za bardzo w finezji odwzorowania szczegółów, ale dał składane skrzydła (Hasegawa nie). Pewnie będzie też francuska wersja. Zobaczymy, cudów się nie spodziewajmy... Fujimi wcale nie takie slabe, troche gorsze od hasy, ale za to cenowo ja bije (2 zestawy Fujimi kupilem taniej niz jeden zestaw z Hasegawy). A heller to juz wogole pojechal z cena, 50 euro to spora przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja Pozostańmy każdy przy swoim zdaniu, ja swojego zestawu (mimo całego pozytywnego nastawienia od wielu lat do Fujimi) się pozbyłem i zostawiłem tylko Hasegawę. Samolot jest na tyle niszowy, że pewnie nikt go już więcej nie zrobi poza tym Hellerem new tool, więc trzeba się cieszyć tym co będzie. Tyle, że pewnie drogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja W dniu 5.05.2024 o 17:07, Grzes napisał: Nie pamiętam czy było. Zapowiedź Mi-17 od IBG Wiadomo juz jakie beda oznakowania, poza tym z pudelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja 2 minuty temu, letalin napisał: Wiadomo juz jakie beda oznakowania, poza tym z pudelka? Wrzuciłem, ale specjalnie for U 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi