Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1/72

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, barszczo napisał:

Italerka nadlatuje:

5k-Bj-C500d4-XAXg-BEyj-GK6-Rtg-Cl9o-GOv5-Rri-Gbp-Wj.jpg.a390d46af3692f63252d7e807c7161ac.jpg

a9k-Th-T4ak-Mq-Ud3-Ybd-O4-Vt7-WJH5-EK5-XVmwp-KM19-FB.jpg.b315700d41f232b43f220daa9fd10952.jpg

Z tej zgryzoty, jak go spi... producent, to aż mu żyły na wierzch wyszły.

Nie ma co się dziwować, każdemu by wyszły!

Edytowane przez socjo1
  • Haha 4

I, że te niby domki to MiG-29? :mrgreen:

image.png.71e254c9b34abe5367459474cf923931.png

A swoją drogą, tyle ciekawych samolotów czeka na swoją miniaturę, to po kiego grzyba kolejny producent robi te same wersje MiGów-29!?!

• Like 1

1 minutę temu, Grzes napisał:

I, że te niby domki to MiG-29? :mrgreen:

image.png.71e254c9b34abe5367459474cf923931.png

A swoją drogą, tyle ciekawych samolotów czeka na swoją miniaturę, to po kiego grzyba kolejny producent robi te same wersje MiGów-29!?!

Bo:
a) jest w stanie zrobić to lepiej niż poprzednicy
b) sprzeda ich więcej niż tych ciekawych samolotów, o których przeciętny zjadacz plastiku nawet nie słyszał.
Mam nadzieję, że pomogłem.

• Like 2

5 minut temu, caughtinthemiddle napisał:

Mam nadzieję, że pomogłem.

Nie bardzo

• Like 1

28 minut temu, Grzes napisał:

Nie bardzo

A jaka odpowiedź na twoje pytanie by Cię usatysfakcjonowała, Szanowny?

Godzinę temu, Grzes napisał:

Żeby modelarze się dziwowali. Przekonałem?

• Haha 2

13 godzin temu, mirage3 napisał:

Kolejne Migacze od GWH.

Czy te MiGacze są jakimś gamechangerem na rynku 29-tek? Bo, że cenowo są No. 1, to wiem, ale czy jakość adekwatna?

11 godzin temu, Grzes napisał:

Bo po prostu tak mu wychodzi z rynku: jest zapotrzebowanie, jest produkt. Jeszcze jak dodatkowo rozreklamuje, że best ever i lepiej zdetalowany niż oryginał w skali 1:1, zasponsoruje kilka entuzjastycznych recenzji na najbardziej znanych forach (nie tutaj ☹️), to sukces biznesowy murowany 

1 godzinę temu, JJ62 napisał:

Czy te MiGacze są jakimś gamechangerem na rynku 29-tek? Bo, że cenowo są No. 1, to wiem, ale czy jakość adekwatna?

Moim zdaniem akurat te Migi są gamechangerem, a tak naprawdę pierwszą na rynku ofertą Miga który można zaakceptować bez poważniejszych zastrzeżeń. Jakość jest bardzo wysoka, składalność prawie doskonała (czasem brakuje pozycjonowania części ale to drobiazg), ten model się po prostu bierze i skleja. A inne firmy tak sobie (Trumpeter dość ładny, ale np. ma przedziwny, zaokrąglony kształt kadłuba na wysokości kabiny tam, gdzie powinno być prosto i formy już nieco zużyte, jest trochę szpachlowania i odtwarzania linii na łączeniach kadłuba. Italeri, ICM to proste starocie).

Mądrzę się, bo właśnie sklejam równolegle dwa, GWH i Trumpka.346180201_775444950623863_4230427933927894878_n.thumb.jpg.9fab1dceb193ec1c8530874281208bbf.jpg346134558_250056704365535_5859204525786960346_n.thumb.jpg.490958cb2848285538afa8ceb73dc1be.jpg

migi su.jpg

• Like 1
  • Thanks 1

2 godziny temu, JJ62 napisał:

zasponsoruje kilka entuzjastycznych recenzji na najbardziej znanych forach (nie tutaj ☹️)

Obawiam się, że tradycyjne fora modelarskie mają dziś znikomy wpływ na rynek i producenci nawet ich nie przeglądają. YT, FB - owszem, szczególnie YT. Przyznam, że ja też przestałem już szukać recenzji zestawów na forach czy blogach modelarskich. Pomijając już kwestię ilości dostępnego materiału, wideorecenzje mają oczywistą przewagę. Co nie zmienia faktu, że spora ich część jest g. warta. Ale forów też to dotyczy. Chlubnym wyjątkiem jest tu strona KFS.

Edytowane przez HKK
  • Like 1

Godzinę temu, GrzeM napisał:

Mądrzę się, bo właśnie sklejam równolegle dwa, GWH i Trumpka.

Dobra metoda: powoli zaczynam właśnie podobny proces z F-15 - równolegle mam zamiar kleić F-15D z Fine Molds i F-15C z GWH. Zobaczymy, czy nówka z Fine Molds jest tak doskonała jak właśnie piszą na forach 😉

• Like 1

Przy modelach GWH od dawna miesza Ya Gabor znany z forów modelarskich. czyli jednak producenci czytaja a przypadku GWH nawet biora pod uwagę. 

• Like 1

55 minut temu, Wymysl napisał:

Jaka to przewaga?

Jakby tu powiedzieć... Taka jak filmu z Rzymu nad przewodnikiem po Rzymie. Owszem, są kiepskie filmy z Rzymu oraz dobre przewodniki turystyczne. Jak i odwrotnie. Ale jeśli chcę zapoznać się z atrakcjami Rzymu w domu, to  dobry film turystyczny zastąpi mi nawet najlepszy przewodnik (#misiewydaje)

W temacie lania Army Eduard nie odpuszcza - oto podwójny profipack P-51D za 115 zł:
https://www.eduard.com/eduard/aces-of-the-eighth-dual-combo-1-72.html?lang=1
2147_boxart_888.jpg

Ja raczej odpuszczę, bo malowania/oznakowania w większości mało dla mnie interesujące, ale zapewne wielu się skusi.
EDIT: albo i nie, bo wygląda na to, że aby kupić ten zestaw w tej cenie trzeba razem z nim zamówić B-17F w 1/48. Dość karkołomny pomysł.

Edytowane przez caughtinthemiddle
  • Haha 1