mirage3 Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca Italeri znowu w formie, można rzygać dalej niż widzieć po obejrzeniu tych zdjęć 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca Problem z Italeri jest taki, że tym mydłem to się nawet pięty ciężko szoruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca (edytowane) 12 godzin temu, barszczo napisał: Italerka nadlatuje: Z tej zgryzoty, jak go spi... producent, to aż mu żyły na wierzch wyszły. Nie ma co się dziwować, każdemu by wyszły! Edytowane 2 Czerwca przez socjo1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca Jedna ramka a dla mnie dużo radości. 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 3 Czerwca Share Napisano 3 Czerwca 1/72 Noorduyn Norseman Mk. IV - Dora Wings 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca Kolejne Migacze od GWH. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca I, że te niby domki to MiG-29? A swoją drogą, tyle ciekawych samolotów czeka na swoją miniaturę, to po kiego grzyba kolejny producent robi te same wersje MiGów-29!?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca 1 minutę temu, Grzes napisał: I, że te niby domki to MiG-29? A swoją drogą, tyle ciekawych samolotów czeka na swoją miniaturę, to po kiego grzyba kolejny producent robi te same wersje MiGów-29!?! Bo: a) jest w stanie zrobić to lepiej niż poprzednicy b) sprzeda ich więcej niż tych ciekawych samolotów, o których przeciętny zjadacz plastiku nawet nie słyszał. Mam nadzieję, że pomogłem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca 5 minut temu, caughtinthemiddle napisał: Mam nadzieję, że pomogłem. Nie bardzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca 28 minut temu, Grzes napisał: Nie bardzo A jaka odpowiedź na twoje pytanie by Cię usatysfakcjonowała, Szanowny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca sensowna, przemyślana i przekonująca. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 5 Czerwca Share Napisano 5 Czerwca Godzinę temu, Grzes napisał: A swoją drogą, tyle ciekawych samolotów czeka na swoją miniaturę, to po kiego grzyba kolejny producent robi te same wersje MiGów-29!?! Żeby modelarze się dziwowali. Przekonałem? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca 13 godzin temu, mirage3 napisał: Kolejne Migacze od GWH. Czy te MiGacze są jakimś gamechangerem na rynku 29-tek? Bo, że cenowo są No. 1, to wiem, ale czy jakość adekwatna? 11 godzin temu, Grzes napisał: A swoją drogą, tyle ciekawych samolotów czeka na swoją miniaturę, to po kiego grzyba kolejny producent robi te same wersje MiGów-29!?! Bo po prostu tak mu wychodzi z rynku: jest zapotrzebowanie, jest produkt. Jeszcze jak dodatkowo rozreklamuje, że best ever i lepiej zdetalowany niż oryginał w skali 1:1, zasponsoruje kilka entuzjastycznych recenzji na najbardziej znanych forach (nie tutaj ), to sukces biznesowy murowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca 1 godzinę temu, JJ62 napisał: Czy te MiGacze są jakimś gamechangerem na rynku 29-tek? Bo, że cenowo są No. 1, to wiem, ale czy jakość adekwatna? Moim zdaniem akurat te Migi są gamechangerem, a tak naprawdę pierwszą na rynku ofertą Miga który można zaakceptować bez poważniejszych zastrzeżeń. Jakość jest bardzo wysoka, składalność prawie doskonała (czasem brakuje pozycjonowania części ale to drobiazg), ten model się po prostu bierze i skleja. A inne firmy tak sobie (Trumpeter dość ładny, ale np. ma przedziwny, zaokrąglony kształt kadłuba na wysokości kabiny tam, gdzie powinno być prosto i formy już nieco zużyte, jest trochę szpachlowania i odtwarzania linii na łączeniach kadłuba. Italeri, ICM to proste starocie). Mądrzę się, bo właśnie sklejam równolegle dwa, GWH i Trumpka. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca (edytowane) 2 godziny temu, JJ62 napisał: zasponsoruje kilka entuzjastycznych recenzji na najbardziej znanych forach (nie tutaj ) Obawiam się, że tradycyjne fora modelarskie mają dziś znikomy wpływ na rynek i producenci nawet ich nie przeglądają. YT, FB - owszem, szczególnie YT. Przyznam, że ja też przestałem już szukać recenzji zestawów na forach czy blogach modelarskich. Pomijając już kwestię ilości dostępnego materiału, wideorecenzje mają oczywistą przewagę. Co nie zmienia faktu, że spora ich część jest g. warta. Ale forów też to dotyczy. Chlubnym wyjątkiem jest tu strona KFS. Edytowane 6 Czerwca przez HKK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca Masz rację: zapomniałem dodać YT i FB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca Godzinę temu, GrzeM napisał: Mądrzę się, bo właśnie sklejam równolegle dwa, GWH i Trumpka. Dobra metoda: powoli zaczynam właśnie podobny proces z F-15 - równolegle mam zamiar kleić F-15D z Fine Molds i F-15C z GWH. Zobaczymy, czy nówka z Fine Molds jest tak doskonała jak właśnie piszą na forach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 6 Czerwca Share Napisano 6 Czerwca Próbne wtryski Mustanga Eduarda. https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=1&t=95280&start=44760 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 7 Czerwca Share Napisano 7 Czerwca Przy modelach GWH od dawna miesza Ya Gabor znany z forów modelarskich. czyli jednak producenci czytaja a przypadku GWH nawet biora pod uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 7 Czerwca Share Napisano 7 Czerwca 20 godzin temu, HKK napisał: wideorecenzje mają oczywistą przewagę. Jaka to przewaga? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 7 Czerwca Share Napisano 7 Czerwca 55 minut temu, Wymysl napisał: Jaka to przewaga? Jakby tu powiedzieć... Taka jak filmu z Rzymu nad przewodnikiem po Rzymie. Owszem, są kiepskie filmy z Rzymu oraz dobre przewodniki turystyczne. Jak i odwrotnie. Ale jeśli chcę zapoznać się z atrakcjami Rzymu w domu, to dobry film turystyczny zastąpi mi nawet najlepszy przewodnik (#misiewydaje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 7 Czerwca Share Napisano 7 Czerwca Ja mam odwrotnie. Jeśli chcę zobaczyć detale Rzymu, przyjrzeć się im spokojnie w odpowiedniej dla mnie chwili, to dobry przewodnik jest dla mnie lepszy niż film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 7 Czerwca Share Napisano 7 Czerwca Porównanie krajobrazów z modelem jest ciut odważne. Modelarstwo, to głównie szczegóły.... Co się dziwić różnym ulepionym modelom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 7 Czerwca Share Napisano 7 Czerwca (edytowane) W temacie lania Army Eduard nie odpuszcza - oto podwójny profipack P-51D za 115 zł: https://www.eduard.com/eduard/aces-of-the-eighth-dual-combo-1-72.html?lang=1 Ja raczej odpuszczę, bo malowania/oznakowania w większości mało dla mnie interesujące, ale zapewne wielu się skusi. EDIT: albo i nie, bo wygląda na to, że aby kupić ten zestaw w tej cenie trzeba razem z nim zamówić B-17F w 1/48. Dość karkołomny pomysł. Edytowane 7 Czerwca przez caughtinthemiddle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi