KFS-miniatures Napisano Poniedziałek o 14:11 Share Napisano Poniedziałek o 14:11 20 minut temu, RogerM napisał: A "z przed" szkaradne. Po polsku sprzed. no własnie nigdy nie pamiętam które jest poprawne. a czyta się tak samo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCorp Napisano Poniedziałek o 15:10 Share Napisano Poniedziałek o 15:10 5 godzin temu, HKK napisał: Brak modeli IBG w recenzjach KFS jest dość uderzający. Nie ulega wątpliwości (dla mnie) że wchodzą tu w grę osobiste animozje i zaszłości. Szkoda, że ludzie w tak drobnej sprawie nie potrafią się dogadać. Jeśli to ma być jakiś konkurs na bzdurę roku, to właśnie wpadłeś tym wpisem do ścisłej czołówki. O ile mi wiadomo nikt z ekipy IBG nie ma takiej mocy sprawczej żeby im kazać wysyłać/nie wysyłać komuś modeli do recenzji. No chyba że o czymś nie wiem - ale przypuszczam, że wątpię, jak mawiał klasyk. A na marginesie dodam ze wpisy Kamila nawiązują do paru tekstów które dla niego napisałem. W czasie kiedy były pisane, miały sens, czas zapewne je zdewaluował - jak wszystko. Natomiast nie mam przekonania czy aż tak. Nawet, patrząc na model Eduarda to mam pewność że nie, ta piątka wygląda gorzej niż ich dziewiątka. A z Kamilem się znamy, i wyobraź sobie, rozmawiamy ze sobą, a co zabawne nawet przez moment pracowaliśmy w jednej firmie nie wiedząc o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano Poniedziałek o 15:55 Share Napisano Poniedziałek o 15:55 40 minut temu, MarCorp napisał: Jeśli to ma być jakiś konkurs na bzdurę roku, to właśnie wpadłeś tym wpisem do ścisłej czołówki. https://www.kfs-miniatures.com/1-72-f4f-4-wildcat-dodatki-i-waloryzacje/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano Poniedziałek o 16:15 Share Napisano Poniedziałek o 16:15 Ech, przerwa między Świętami a Nowym Rokiem. Za długa, żeby poświęcić cały czas rodzinie, za krótka, żeby się na porządnie wziąć za sklejanie... Pozostają nam tylko burze na forach. A że nie ma nowych ekscytujących tematów, to zawsze można wygrzebać coś sprzed wielu lat... MS 1 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano Poniedziałek o 16:16 Share Napisano Poniedziałek o 16:16 4 godziny temu, martinello napisał: Oba modele mają słabe i mocne strony, tak więc najlepiej samemu sprawdzić czy np. ważniejsze jest sklejenie chłodnicy z jednej części zamiast trzech, czy mieć stabilną bryłę kadłuba. Co kto lubi... O jo joj ! Sugerujesz ,że kadłub Spita z IBG może się ,,rozjechać" - sklejałeś , miałeś takie złe doświadczenia? ; podziel się , najlepiej fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Poniedziałek o 16:32 Share Napisano Poniedziałek o 16:32 Godzinę temu, MarCorp napisał: A z Kamilem się znamy, i wyobraź sobie, Informuję z ręką na sercu, że nawet nie pomyślałem o Tobie mówiąc o zaszłościach i osobistych animozjach. Nb. nie poświęcam Ci aż tyle uwagi. Po prostu, jeśli dwie małe firmy (nawet nie wiem czy KFS jest firmą) ostentacyjnie (tak wygląda) się ignorują, to muszą w grę wchodzić jakieś osobiste niechęci. Nawet jeśli dotyczą tylko spraw biznesowych. Bo decydenci przeciez anonimowi nie są, a światek modelarski mały. Zresztą nie ma w takich sytuacjach nic dziwnego. Zdarza się. Ja tylko mówię, że szkoda, nie wskazując palcem "winnych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Poniedziałek o 16:42 Share Napisano Poniedziałek o 16:42 Pany spokojnie petardy i inne wybuchy to 31.12 godzina 24:00. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Poniedziałek o 16:45 Share Napisano Poniedziałek o 16:45 (edytowane) 33 minuty temu, Skawinski napisał: Pozostają nam tylko burze na forach. A że nie ma nowych ekscytujących tematów, to zawsze można wygrzebać coś sprzed wielu lat... Chyba jest jasne, że ja żadnej burzy nie rozpoczynam. Ani też żadnej tu nie widzę. Po prostu wskazuję na FAKT, że na portalu KFS który cenię, brak jest recenzji zestawów IBG (które też cenię). Co mnie martwi. Wyraziłem z tego powodu żal, bez sugerowania czyjejś odpowiedzialności. A że obecna sytuacja nie jest w niczyim interesie, to zaszłości i animozje sa jedynym wytłumaczeniem. OBECNA SYTUACJA podkreślam, więc jeśli "wygrzebywanie" jest tutaj nieadekwatne bo "było-minęło", to czemu kwasy nadal trwają hę? Ale dobra, kończmy bo offtop. Edytowane Poniedziałek o 16:48 przez HKK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano Poniedziałek o 17:27 Share Napisano Poniedziałek o 17:27 39 minut temu, HKK napisał: Chyba jest jasne, że ja żadnej burzy nie rozpoczynam. I dlatego też nie piłem do Ciebie. W sumie do nikogo konkretnego nie piłem. Picie to dopiero jutro. 40 minut temu, HKK napisał: czemu kwasy nadal trwają hę? Osobiście to nie mam pojęcia. No chyba że to było pytanie retoryczne? Nie wiem... Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano Poniedziałek o 17:29 Share Napisano Poniedziałek o 17:29 30 minut temu, HKK napisał: kwasy nadal trwają hę a trwają? Bo to, że z niepojętych powodów tutaj temat co jakiś czas wraca jednak nie bierze się z tego, że nastąpiło jakieś ożywienie w rzecznej sprawie. Z mojej perspektywy zamkniętej w okolicach stycznia 2020 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Poniedziałek o 18:04 Share Napisano Poniedziałek o 18:04 Revell przygotowuje Bf109E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Poniedziałek o 18:48 Share Napisano Poniedziałek o 18:48 42 minuty temu, Wymysl napisał: Revell przygotowuje Bf109E Coś mi się widzi że to będzie przepak SpecialHobby, jak to Revellowi się już kilka razy zdarzyło Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano Poniedziałek o 18:55 Share Napisano Poniedziałek o 18:55 (edytowane) Pomijając, że szczegóły na renderach wyżej niespecjalnie dają podstawy do zakładania powinowactwa z SH, to jakie szortrany pakował Revell? Edytowane Poniedziałek o 18:58 przez KFS-miniatures Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Poniedziałek o 18:58 Share Napisano Poniedziałek o 18:58 (edytowane) 5 minut temu, KFS-miniatures napisał: Jakie szortrany pakował Revell? A np Gloster Meteor, albo V-2/A-4, to tak z głowy na szybko z tych co mam na składziku, O - jeszcze DH Vampire pamiętam, też SH. To są już całkiem ładnie opracowane modele, nie jak dawne MPM, sam byłem zaskoczony że Revell je daje do swoich pudełek. Pozdr ww Edytowane Poniedziałek o 19:01 przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano Poniedziałek o 19:02 Share Napisano Poniedziałek o 19:02 2 minuty temu, wuwumaster napisał: np Gloster Meteor, albo V-2/A-4, O, faktycznie. Ciekawostka. Inna sprawa, że tego mpm / sh to natłukło jakieś niewyobrażalne ilości chyba. Szczególnie meteorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oldahomola Napisano Poniedziałek o 19:27 Share Napisano Poniedziałek o 19:27 38 minut temu, wuwumaster napisał: Mám pocit, že to bude repack ve stylu SpecialHobby, jak to už Revell několikrát předtím udělal. S pozdravem ww No, this Will be Brand new kit aiming to beginers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Poniedziałek o 19:43 Share Napisano Poniedziałek o 19:43 Trochę wznowień od AZ Model z nowymi kalkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Poniedziałek o 20:20 Share Napisano Poniedziałek o 20:20 2 godziny temu, Wymysl napisał: Revell przygotowuje Bf109E Tekst prosto z fejsa producenta. Patrząc na rendery brzmi to jak ponury żart... : Our 1:72 Bf109E design is nearing completion If any of the 109 experts out there want to suggest improvements, we are all ears! Nasz projekt 1:72 Bf109E zbliża się do końca Jeśli któryś z 109 ekspertów chce zaproponować ulepszenia, zamieniamy się w słuch! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Poniedziałek o 20:29 Share Napisano Poniedziałek o 20:29 5 minut temu, barszczo napisał: Tekst prosto z fejsa producenta. Patrząc na rendery brzmi to jak ponury żart... : Our 1:72 Bf109E design is nearing completion If any of the 109 experts out there want to suggest improvements, we are all ears! Nasz projekt 1:72 Bf109E zbliża się do końca Jeśli któryś z 109 ekspertów chce zaproponować ulepszenia, zamieniamy się w słuch! Bebechy w kadłubie zasugerowały mi SH, ale cóż pożyjemy zobaczymy Pozdr ww P.s. Godzinę temu, KFS-miniatures napisał: Godzinę temu, wuwumaster napisał: albo V-2/A-4, O, faktycznie. Ciekawostka. Tu jeszcze trzeba zwrócić uwagę że MPM wydał wieki temu V-2 na uproszczonym stojaku i to było rasowe shortrunowe mydło, ale usiedli do tematu ponownie i już pod szyldem SH wydali nowy model V-2 na eleganckim stojaku, już niczego sobie model (do którego w osobnym pudle jest ciągnik z przyczepą transportową), i tego 2giego pakuje Revell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCorp Napisano Poniedziałek o 21:05 Share Napisano Poniedziałek o 21:05 4 godziny temu, HKK napisał: Informuję z ręką na sercu, że nawet nie pomyślałem o Tobie mówiąc o zaszłościach i osobistych animozjach. Nb. nie poświęcam Ci aż tyle uwagi. Po prostu, jeśli dwie małe firmy (nawet nie wiem czy KFS jest firmą) ostentacyjnie (tak wygląda) się ignorują, to muszą w grę wchodzić jakieś osobiste niechęci. Nawet jeśli dotyczą tylko spraw biznesowych. Bo decydenci przeciez anonimowi nie są, a światek modelarski mały. Zresztą nie ma w takich sytuacjach nic dziwnego. Zdarza się. Ja tylko mówię, że szkoda, nie wskazując palcem "winnych". Ale ja nie piszę o sobie i przez myśl mi nie przeszło że to o mnie może być. Piszę ogólnie o ludziach współpracujących z IBG, oraz o kierownictwu firmy. Po prostu tłumaczę, że w tym biznesie nie ma miejsc a na osobiste animozje. To jest tylko zimna kalkulacja zysków i strat. Najwyraźniej IBG uznało że korzystniej dla nich jest jak nie będą modeli przekazywać u Kamila. Natomiast mam przekonanie że to nie ma podłoża w emocjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano Poniedziałek o 22:00 Share Napisano Poniedziałek o 22:00 5 godzin temu, zatras napisał: O jo joj ! Sugerujesz ,że kadłub Spita z IBG może się ,,rozjechać" - sklejałeś , miałeś takie złe doświadczenia? ; podziel się , najlepiej fotkami Nic nie sugetuję, poza tym, że konstrukcja obu modeli wymyślona została wg innych koncepcji. Eduardowa jest bardziej klasyczna, zaś IBG pomysłowa czy też ukierunkowana ku lepszej prezentacji nitów. J̌ak pisałem - zalecam porównać samemu. Ja porównałem i na recenzje mogę popatrzeć z mojego punktu widzenia. Dodam też że wybrałem zwycięzcę tego pojedynku wg moich kryteriów i na własny użytek. Sklejałem, mam doświadczenia, fotkami sie nie podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano Poniedziałek o 22:35 Share Napisano Poniedziałek o 22:35 (edytowane) 45 minut temu, martinello napisał: Nic nie sugetuję To w takim razie ,o co Ci chodziło z tą ,, stabilna bryłą kadłuba " że w IBG jest ,,poszatkowany ??? Cytat Dodam też że wybrałem zwycięzcę tego pojedynku wg moich kryteriów i na własny użytek. E tam Marcin miej ,,jaja" i zdradź że Eduarda , albo ...... IBG . boisz się narazić ,,fanboyom'' jedne czy drugiej strony ? Edytowane Poniedziałek o 22:54 przez zatras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano wczoraj o 00:34 Share Napisano wczoraj o 00:34 1 godzinę temu, zatras napisał: To w takim razie ,o co Ci chodziło z tą ,, stabilna bryłą kadłuba " że w IBG jest ,,poszatkowany ??? E tam Marcin miej ,,jaja" i zdradź że Eduarda , albo ...... IBG . boisz się narazić ,,fanboyom'' jedne czy drugiej strony ? Tak, poszatkowany i mający parę błędów technologicznych. Zglaszano problemy z dopasowaniem, a MarCo przedstawił możliwe rozwiązania włącznie z wyskrobywaniem plastiku z centropłata. Dla mnie osobiście "poszatkowanie" jest rozwiązaniem gorszym bo wymagającym większej uwagi. Poza tym, o czym już pisałem każdy z modeli ma lepsze i gorsze elementy, ale - jako że nie jestem recenzentem - nie będę ich tutaj porównywał. Ale mimo to, ja skłaniam się ku modelom IBG, co zresztą już w wątku o nowościach IBG napisałem, doceniając wkład pracy i "dopieszczanie" tematu przez Kolegów współpracujących z producentem. Fanbojów wszelkich stron sympatycznie pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano wczoraj o 00:58 Share Napisano wczoraj o 00:58 8 godzin temu, mirage3 napisał: godzina 24:00. Nie ma takiej godziny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 godziny temu Share Napisano 22 godziny temu Od KP jeszcze SAAB Safir "z novych forem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi