Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
40 minut temu, dorian1997 napisał:

Wersja C block 52+ z polskimi kalkami też jest 

Przeczytaj post nad tym, który zacytowałeś.

Edytowane przez giberes
Napisano (edytowane)
20 godzin temu, kzugaj napisał:

Co do modelu to zobaczymy jak będzie. 

Airfix jakościowo się poprawił ale spasowanie i kontrola jakosci nowych modeli bywa że tak to określę kapryśne. 

Co do Mosa to spotkałem go na kilku wystawach i taki trochę burak z niego bo on YouTuberem jest. 

Wygląda przyzwoicie. Zobaczymy jak składalność 😉

https://youtu.be/SWVfu8PzpJ4?t=1900

Edytowane przez Qz9
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Qz9 napisał:

Wygląda przyzwiucie. Zobaczymy jak składalność 😉

https://youtu.be/SWVfu8PzpJ4?t=1900

Spokojnie, będą zestawy korygujące, zaczynając od kabiny :D

Quinta już zrobiła takie wielkie sety do Hasegawy to i do airfuxa zrobi. Tylko sama kabinka będzie kosztować 1,5 ceny modelu zgodnie z aktualnymi trendami: 

https://www.mojehobby.pl/products/McDonnell-Douglas-F-4-K-Phantom-FG.1-3D-Printed-Coloured-Interior-with-3D-Printed-Parts-for-Hasegawa-Kits.html

Edytowane przez Qz9
Napisano

Nie mogę przeboleć tej więcej niż skromnej mechanizacji płata w porównaniu do wersji 72, a brak składanych skrzydeł w samolocie bądź co bądź pokładowym uważam za karygodny błąd. Że już nie wspomnę o tym nieszczęsnym pasku wzmacniającym, którego (wg ludzi zajmujących się tym samolotem w realu) w FG.1 nie było, a jeśli już były to dodane w późniejszym okresie, którego kalki nie obejmują i tylko na niektórych egzemplarzach. Jest więc łyżka dziegciu w tej beczce miodu, ale i tak kupię cholera jasna !!!

Napisano (edytowane)

No coz, jak piszą uczeni w piśmie angliczanie to jest to w zasadzie FGR.2 tylko podwozie przednie nie to 😉 

Edytowane przez Qz9
Napisano

Nie wiem czy było :

https://www.martola.com.pl/pl307/produkty129808/mig_21mf_fishbed_j

mar266747_6001.thumb.jpg.4d0a8b1646a46830949de425412a37f3.jpg

Powiem szczerze nie moja skala, więc i nie śledzę, ale zaskoczenie moje było spore że ktoś się odważył rzucić wyzwanie kniaziowemu uniwersum 21-szych.

Ktoś wie coś więcej jak RFM wypada w porównaniu z Edkiem?

Pozdr ww 

Napisano

podobno mocno inspirowany modelem edwadiańskim i wypada lepiej niż 15letni oryginał. Z dość mocno już zużytych form po tylu latach 😉 

• Thanks 1
Napisano (edytowane)
6 godzin temu, wuwumaster napisał:

Nie wiem czy było :

https://www.martola.com.pl/pl307/produkty129808/mig_21mf_fishbed_j

mar266747_6001.thumb.jpg.4d0a8b1646a46830949de425412a37f3.jpg

Powiem szczerze nie moja skala, więc i nie śledzę, ale zaskoczenie moje było spore że ktoś się odważył rzucić wyzwanie kniaziowemu uniwersum 21-szych.

Ktoś wie coś więcej jak RFM wypada w porównaniu z Edkiem?

Pozdr ww 

Napewno daje więcej opcji wyeksponowania elektroniki, otwartych przednich hamulców aero, wypuszczonych klap, wychylonych lotek, stateczników poziomych, otwartych klapek startowych...

Edytowane przez Tazman79
  • Thanks 1
Napisano

Omega Wings Group wydaje w druku 3D model wodnosamolotu Grigorowicz M-11

EiPsvUMds1cSxonijcJYIufNLoWJcaZ4YJSEdWQxd9DFEd71l5LYPESuccXMd1xMfzwGNV_r_79Y-4A8JH7NOQhh.jpg

• Like 1
Napisano (edytowane)
W dniu 17.09.2026 o 20:10, Qz9 napisał:

To cena dla ulicy, pobożne życzenie i poziom maksymalny.   Dla BFC jest 1870 koron i to jest poziom odnieienia- z doświadczenia - dla sklepów w Polsce. Myślę, że może nawet taniej sie pojawią. Jutro pewnie będzie wysyp preorderów.

Overtreesy wychodza po 60 zeta, myślę, że sporo może być chętnych bo zestawów do detalowania i kalek dużo w narodzie jest a ani Tamiya ani tym bardziej  Bronco to nie są dobre modele. Pytanie na ile sam plastik wystraczy, co tam pochowali na blaszkach, bez których będzie ciężko model zlożyć? Edek lubi tak pokombinować, że bez tej blaszki ciężko.

MiG-15 na Banzai już jest - 299 zł

Edytowane przez JuzekB
  • Thanks 1
  • Haha 1
Napisano
6 godzin temu, JuzekB napisał:

MiG-15 na Banzai już jest - 299 zł

I pewnie wysyłka nastąpi w grudniu 2027.
Kiedy ten mig ma się pojawić  w wersji profi? Na pierwszy strzał leci DuoPack?

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, raptorf22 napisał:

Kiedy ten mig ma się pojawić  w wersji profi? Na pierwszy strzał leci DuoPack?

Chyba marzec jeśli dobrze pamietam a tak przy okazji to na moje hobby jest 375PLN  i to zazwyczaj jest najwyższa cena. Szczerze mówiąc to zastanawiam się nad overtreesami, bo tablica przyrządow 1/16 nie jest mi potrzebna :) 

Edytowane przez Qz9
Napisano
2 godziny temu, raptorf22 napisał:

Już parę razy zamawiałem preorder Eduardowy w Banzaju i nie zdarzyło mi się, żeby przyszło później niż pierwsze dostawy z innych sklepów, widziane w necie. Skąd ten hejt?

Napisano
34 minuty temu, jachud3 napisał:

Już parę razy zamawiałem preorder Eduardowy w Banzaju i nie zdarzyło mi się, żeby przyszło później niż pierwsze dostawy z innych sklepów, widziane w necie. Skąd ten hejt?

Wiesz co, mam doświadczenia takie że 6 miesięcy oczekiwałem na model, mimo że od grudnia był dostępny w innych sklepach.
Może teraz coś zmienieli i  wysyłąja w miarę jak jest dostępny.

• Like 1
Napisano

Maja czasem poźniej, bo biorą z innego źródła niż większość polskich sklepów ale zazwyczaj ceny mają bezkonkurencyjne w preorderach. Ostatnio Fokę D-11 z MINIartu za 99 zeta  kupiłem 😉  przyszła mniej więcej dwa tygodnie po tym jak pokazała się w mojehobby a oni są zazwyczaj najszybsi z dostepnością

Napisano (edytowane)
W dniu 20.09.2026 o 15:54, wuwumaster napisał:

Edytowane przez Bedrzich
Dubel. Do usunięcia
Napisano

Na upartego jeszcze D-12 i inne prototypy można jeszcze wydać, plus D-9 z różnych fabryk, Miniart lubi mnożyć pudełka .

Boxart ładny, tylko gdzie ta Dora miła znałeś tego Spita z pasami pod koniec wojny.

• Haha 1