Solo Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2020 W Edku niszczy wszystko ten paskudny raster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Solo napisał: Niedawno Yahu wypuścił nowe tablice do F-4C Academy. Dziś wpadło mi to w ręce i porównałem z analogicznymi blaszkami Eduarda. Włos się jeży jaka to jest różnica w jakości. Że też człowiek tych Edków kiedyś nakupił tyle... Dlatego gdzie mogę to kupuje Yahu na dniach mi przyjdzie kilka szt to się pochwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 A co w tym dziwnego? Od lat wiadomo, że Yahu Edka w blaszkach to zjada na dzień dobry. Edek nie dość, że ma paskudny raster to jeszcze ma przez niego nierówna powierzchnie nadruku, wygląda jakby było drukowane przez sito gęsta farbą z takim lekkim połyskiem. To w ogóle nie wygląda realistycznie a o super shitowej serii look to już nawet nie wspomnę bo to kolejny koszmarek. Szkoda kasy na edka, jeśli tylko jest dostepny produkt Yahu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Qz9 napisał: Szkoda kasy na edka, jeśli tylko jest dostepny produkt Yahu Dobrze gada polac mu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 Tak na szybko Edek Spitfire Mk V a Yahu Mk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Te kalki 3D do MiGa-29 od GWH wygląają bardzo dobrze. Ciekawe w jakich kwotach to będzie chodziło, bo modele czekają. Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez Mates Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Do Yaka 1 są po £8 więc do 29 myślę że ok £12-15 czyli ok 50-60zl. Jeśli Yahu jest w podobnej cenie to biorę Yahu mniej roboty jakość ciężko porówna z video Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Dla miłośników Tomcatów: Eduard wreszcie zapowiedział LANTIRNa w żywicy już w czerwcu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 W dniu 12.04.2020 o 11:01, Mates napisał: Te kalki 3D do MiGa-29 od GWH wygląają bardzo dobrze. Ciekawe w jakich kwotach to będzie chodziło, bo modele czekają. Martola będzie to sprzedawać. Niebawem będą zestawy do Ił-2, I-16 no i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Solo napisał: Dla miłośników Tomcatów: Eduard wreszcie zapowiedział LANTIRNa w żywicy już w czerwcu: Edek znowu bełkocze... Wersja tego zasobnika dla F-14 to raczej AN/AAQ-25 LTS a tak przynajmniej mi się wydawało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2020 W rzeczy samej, ale czy one się czymś różniły wizualnie? Na zdjęciach AAQ-14 wygląda w zasadzie identycznie (poza malowaniem) jak LANTIRN na Tomcatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 7 minut temu, Solo napisał: W rzeczy samej, ale czy one się czymś różniły wizualnie? Na zdjęciach AAQ-14 wygląda w zasadzie identycznie (poza malowaniem) jak LANTIRN na Tomcatach. Generalnie to "zadziało się" Software'owo czy to powodowało jakieś istotne zmiany zewnętrzne ? Tego nie wiem. Nie doktoryzowałem zagadnienia jednak oznaczenie to oznaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Niech nazywają jak chcą, jeśli wygląda jak LANTRIN do F-14 to można używać do F-14, byle kalkomanie się zgadzały. Ze zdjęcia wynika że do pylona F-14 bez problemu się podepnie. Do F-15 zresztą chyba też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) Oraz F-16 C/D Block 40. Dziwiło mnie, że nie wydali tego razem z AN/AAQ-13 byłby fajny komplet do F-15E/F-16C/D ale jak można więcej wyciągnąć kasy to trzeba to zrobić Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Tak czy inaczej warto docenić że wreszcie Eduard wydaje coś przydatnego (nawet jeśli nazwa się nie zgadza), zamiast kolejnej niepotrzebnej "wietnamskiej" bomby do F-4 czy zasobnika do Tornada. Choć ja nadal czekam na GBU-31 w dwóch wersjach i jeszcze na GBU-54. Ze współczesnego amerykańskiego uzbrojenia mieliby wtedy chyba komplet, nie licząc jakiś mniej istotnych bomb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Solo napisał: Tak czy inaczej warto docenić że wreszcie Eduard wydaje coś przydatnego (nawet jeśli nazwa się nie zgadza), zamiast kolejnej niepotrzebnej "wietnamskiej" bomby do F-4 czy zasobnika do Tornada. Choć ja nadal czekam na GBU-31 w dwóch wersjach i jeszcze na GBU-54. Ze współczesnego amerykańskiego uzbrojenia mieliby wtedy chyba komplet, nie licząc jakiś mniej istotnych bomb. Jak mają "parę" i chęci niech robią. Ja bym uderzył w francuskie uzbrojenie, zasobniki i belki do jego przenoszenia no i GBU-24 na Mk.84... Albo WJUGĘ i Ch-58 do Su-22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) GBU-24 jest to fakt ale... To jest wersja oparta na penetratorze BLU-109 czy tam -116 a ja chciałbym na Mk.84. EDIT: Dlaczego "uciekł" post od SOLO ? Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 17 Kwietnia 2020 Share Napisano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) Model nie nowy, ale kiedyś, jak MiG-31 od AMK był ciężko dostępny i jeszcze ja nie miałem na składzie, w Plastmodelu zapisałem się, aby wyslali mi info jak się pojawi. No to w nocy właśnie przyszedł mail, że produkt się pojawił w sklepie. Na razie jako przedsprzedaż, cena 265,19 pln. Jak ktoś nie ma i nie chce sprowadzać z zagranicy, to ma okazję uzupełnić skład. Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez Mates Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2020 W sumie to ciekawa sprawa z tymi cenami modeli AMK, Tomcat w Polsce zaskakująco tani (choć nie taki tani jeśli przyłożyć cenę do jakości zestawu). Mam wrażenie że po tej zadymie z tym zestawem AMK chyba musiał trochę spuścić z ceny, żeby cokolwiek sprzedać poza Azją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2020 F-4E od Z-M już niedługo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 23 Kwietnia 2020 Share Napisano 23 Kwietnia 2020 Fuj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 24 Kwietnia 2020 Share Napisano 24 Kwietnia 2020 22 godziny temu, Solo napisał: F-4E od Z-M już niedługo: 21 godzin temu, Tap-chan napisał: Fuj. Ja wiem, że koronawirus. Brak smaku, węchu ale na oczy też padło ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 24 Kwietnia 2020 Share Napisano 24 Kwietnia 2020 @mirage3 od początku 2019 szukam F-4E do sklejenia jako samolot HAF (nie mówię o wystawianych tu i tam Hasegawach po €70), czyli E późnego typu. Hasegawa regularnie wypluwa EJ i Kai skrupulatnie pomijając E. Od zeszłego lata wiadomo, że ZM robiło wersję E, miałem nadzieję, że w końcu dorwę materiał na Greka a tu wczesne E. Oczywiście ZM wypluwa nowe wersje średnio co pół roku, więc późnego E można spodziewać się już na przełomie 20/21, ale nadziei sobie zdążyłem narobić na klejenie tego latem/jesienią. Poza tym przez pseudo-pandemię premiera TopGun została przesunięta na 23/12, zakładałem, że GWH wypuści swojego F-14A w okolicach premiery, a do tego ze względu na warunki u nich też prace pewnie nie idą pełną parą, o ile w ogóle idą. Tak więc Tomcat też pewnie w okolicy nowego roku. Poza Tamką i ZM reszta chyba siedzi w Chinach, tak więc w nowościach KH też można się spodziewać opóźnień, to samo HB. Tamka nic ciekawego z resztą na ten rok nie prezentowała, jedynie można mieć nadzieję, że zechcą wypuścić F-14B albo właśnie F-4E (tak ptaszki ćwierkały). Tak czy siak sporo się poprzesuwało, więc każde kolejne opóźnienie wywołuje grymas niezadowolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 10 godzin temu, Tap-chan napisał: @mirage3 od początku 2019 szukam F-4E do sklejenia jako samolot HAF (nie mówię o wystawianych tu i tam Hasegawach po €70), czyli E późnego typu. Hasegawa regularnie wypluwa EJ i Kai skrupulatnie pomijając E. Od zeszłego lata wiadomo, że ZM robiło wersję E, miałem nadzieję, że w końcu dorwę materiał na Greka a tu wczesne E. Oczywiście ZM wypluwa nowe wersje średnio co pół roku, więc późnego E można spodziewać się już na przełomie 20/21, ale nadziei sobie zdążyłem narobić na klejenie tego latem/jesienią. Poza tym przez pseudo-pandemię premiera TopGun została przesunięta na 23/12, zakładałem, że GWH wypuści swojego F-14A w okolicach premiery, a do tego ze względu na warunki u nich też prace pewnie nie idą pełną parą, o ile w ogóle idą. Tak więc Tomcat też pewnie w okolicy nowego roku. Poza Tamką i ZM reszta chyba siedzi w Chinach, tak więc w nowościach KH też można się spodziewać opóźnień, to samo HB. Tamka nic ciekawego z resztą na ten rok nie prezentowała, jedynie można mieć nadzieję, że zechcą wypuścić F-14B albo właśnie F-4E (tak ptaszki ćwierkały). Tak czy siak sporo się poprzesuwało, więc każde kolejne opóźnienie wywołuje grymas niezadowolenia. OK, kupuję to co piszesz, ale ostatni nowy Phantom F-4E w 4osiem to wyszedł z Hasegawy na początku lat 80... I w dodatku późny. Tak więc jakie FUJ !? Trzeba się cieszyć bo potencjalnie mamy 2-3 E, F, EJ, EJ Kai i G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Niby tak, ale reboxy F-4EJ i EJ Kai wychodzą w miarę regularnie. EJ to taki wczesny E, bo bez slotów, różnicą może być kilka dodatkowych anten. Ale łatwiej usunąć anteny niż dorobić sloty, tak do tego podchodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi