Grzes Posted February 28, 2020 Share Posted February 28, 2020 Mogę tylko pozazdrościć, że w 1:48 lada dzień... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tap-chan Posted February 28, 2020 Share Posted February 28, 2020 Fuj, żywica. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eLCe Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 20 godzin temu, Tap-chan napisał: Fuj, żywica. Myślałem, że tylko ja mam takie odczucia odnośnie tego modelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tap-chan Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 Są dwie sprawy - żywica jest droższa od plastiku, a obróbka tego materiału jest dla mnie nieprzyjemna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 1 godzinę temu, eLCe napisał: Myślałem, że tylko ja mam takie odczucia odnośnie tego modelu nie narzekajcie na modele żywiczne dzięki nim można zrobić wiele rzeczy które nigdy nie wyjda w formie wtryskowej - poza tym uważam że to kwestia przyzwyczajenia ja powiem że wręcz polubiłem prace z tym tworzywem 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eLCe Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 2 godziny temu, tombie01 napisał: nie narzekajcie na modele żywiczne dzięki nim można zrobić wiele rzeczy które nigdy nie wyjda w formie wtryskowej - poza tym uważam że to kwestia przyzwyczajenia ja powiem że wręcz polubiłem prace z tym tworzywem Nie mam nic przeciwko kilku dodatkom z żywicy ale cały model to trochę przesada... No i kolejny niezdrowy materiał na warsztacie (pył ze szlifowanej żywicy jest bardziej kancerogenny od dymu tytoniowego) 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 5 minut temu, eLCe napisał: Nie mam nic przeciwko kilku dodatkom z żywicy ale cały model to trochę przesada... No i kolejny niezdrowy materiał na warsztacie (pył ze szlifowanej żywicy jest bardziej kancerogenny od dymu tytoniowego) No cóż. Nikt nikogo nie zmusza do zrobienia tego modelu. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted March 4, 2020 Author Share Posted March 4, 2020 Sword zapowiedział Meteora NF.14. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted March 4, 2020 Author Share Posted March 4, 2020 W dniu 29.02.2020 o 13:40, eLCe napisał: Nie mam nic przeciwko kilku dodatkom z żywicy ale cały model to trochę przesada... No i kolejny niezdrowy materiał na warsztacie (pył ze szlifowanej żywicy jest bardziej kancerogenny od dymu tytoniowego) Wystarczy piłować i ciąć na mokro, to nie będzie w powietrzu żadnego pyłu. Maseczka też nie zawadzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted March 6, 2020 Author Share Posted March 6, 2020 Sowieckie uzbrojenie od KittyHawk jest już w sprzedaży: https://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=KH80151 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted March 10, 2020 Author Share Posted March 10, 2020 Widzę na Cybermodellerze, że Kitty Hawk zamierza wypuścić Su-17/22 v. 2.0 - ktoś wie co tam ma być zmienione? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thor_ Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 (edited) Czy ktoś z Szanownych Kolegów wie może coś o szansach na pojawienie się jakiegokolwiek YF-23 w 1:48 w najbliższym czasie? Ostatnim producentem był chyba Hobby Boss i w "modelmanii" w Gdańsku uzyskałem info, ze niby mają go "lada moment" wznowić. Zatęskniłem za nim wspominając Italeri z lat około 1991-92 tyle, że wtedy to był zestaw 1:72. Edited March 13, 2020 by thor_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraszewskip Posted March 14, 2020 Share Posted March 14, 2020 W dniu 6.03.2020 o 12:00, Solo napisał: Sowieckie uzbrojenie od KittyHawk jest już w sprzedaży: https://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=KH80151 Zestaw dostępny również u nas https://pkmodel.pl/Kitty-Hawk-80151-Russian-Aircraft-Armament-p7688 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted March 16, 2020 Author Share Posted March 16, 2020 Jakoś tak niezauważenie chyba przeszedł fakt, że Su-27 Kitty Hawk są już w sprzedaży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mates Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 (edited) Nie wiem czy to będzie odpowiedni temat, ale Model Maker dal znac, że kończą robote nad kruczym F-16. Edited March 16, 2020 by Mates 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tap-chan Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 Jakoś tak niezauważenie chyba przeszedł fakt, że Su-27 Kitty Hawk są już w sprzedaży. KH nic na facebooku nie publikował jeszcze w tym temacie. Tak czy siak ja czekam tylko na UB/SM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted March 16, 2020 Author Share Posted March 16, 2020 1 godzinę temu, Mates napisał: Nie wiem czy to będzie odpowiedni temat, ale Model Maker dal znac, że kończą robote nad kruczym F-16. Oby to był maski, bo kalki tu nie za bardzo pasują. Ale kamo świetne i chciałbym kiedyś takiego kruka wymalować. 1 godzinę temu, Tap-chan napisał: KH nic na facebooku nie publikował jeszcze w tym temacie. Tak czy siak ja czekam tylko na UB/SM. UB także jest w sprzedaży: https://www.ebay.com/itm/Kitty-Hawk-KH80168-1-48-scale-Static-plastic-model-Su-27-UB-Flanker-C-2020/164035824320?hash=item26314c0ac0:g:wRgAAOSwBrReIdHo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted March 22, 2020 Author Share Posted March 22, 2020 Fajnie wygląda na zdjęciu, może warto będzie to wziąć: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted March 24, 2020 Author Share Posted March 24, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted April 2, 2020 Author Share Posted April 2, 2020 Model Maker już za chwilę ma mieć w sprzedaży maski i kalkomanie do nowego kamo Jastrzębia (także dla 72 i 32): Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billo Bill Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 Mi-24 od Zvezdy już pewnie niedługo w sprzedaży ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted April 8, 2020 Author Share Posted April 8, 2020 Niedawno Yahu wypuścił nowe tablice do F-4C Academy. Dziś wpadło mi to w ręce i porównałem z analogicznymi blaszkami Eduarda. Włos się jeży jaka to jest różnica w jakości. Że też człowiek tych Edków kiedyś nakupił tyle... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tap-chan Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 Różnica kolosalna, a jak cena? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted April 8, 2020 Author Share Posted April 8, 2020 Yahu ok. 30 zł, Eduard 53 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
em Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 Tablica z bezpiecznikami wygląda jakbyś patrzył na realna w samolocie. Kolor czarny jest też bardziej realistyczny/ zgaszony/ niz ten w edku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts