Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
5 godzin temu, mirage3 napisał:

Dobrze, tylko jak Trumpek pogodzi swojego Su-17/22 z lepszym Kitty Hawk? 🤔

Pewnie nijak - formy KH zakopią gdzieś głęboko w magazynie, a koszty ich zakupu i nieużycia odbiją sobie w cenach innych "niepowtarzalnych" wypustów 🤷‍♂️

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Wojtu204 napisał:

Pewnie nijak - formy KH zakopią gdzieś głęboko w magazynie, a koszty ich zakupu i nieużycia odbiją sobie w cenach innych "niepowtarzalnych" wypustów 🤷‍♂️

Zobaczy się 😎 Najważniejsze, że nie poszło na złom. Ciekawe czy kupili tylko gotowe tematy czy też to co było w fazie projektu... 

Edytowane przez mirage3
Napisano
W dniu 5.03.2022 o 15:11, giberes napisał:

Szybko nie kupimy

Jak zawsze w błędzie 🤣. Może wielu i nie skleiłem samolotów, ale takie koła widzę po raz pierwszy 

IMG_20220330_074550.jpg

• Like 1
Napisano
10 godzin temu, giberes napisał:

Może wielu i nie skleiłem samolotów, ale takie koła widzę po raz pierwszy

No. A producenci kół z żywicy z czegoś żyć muszą :haha:.

Napisano

Ojtam ojtam, matematyka, nic więcej.

32 daje się łatwo podzielić na 16, wychodzi 2, Mossie ma dwa koła no więc gra.

Z ruską Suką jest gorzej, co prawda 48 też łatwo podzielić na 2 ale wychodzi 12 i do czego to przylepić? Czego ta Suka ma "dwanaście"?

:nauka1:

• Haha 1
Napisano
2 godziny temu, jmx62 napisał:

Ojtam ojtam, matematyka, nic więcej.

32 daje się łatwo podzielić na 16, wychodzi 2, Mossie ma dwa koła no więc gra.

Z ruską Suką jest gorzej, co prawda 48 też łatwo podzielić na 2 ale wychodzi 12 i do czego to przylepić? Czego ta Suka ma "dwanaście"?

:nauka1:

:hmmm:Kurde chyba żemy nie w tych samych czasach do szkół uczęszczali :flaga:

Za moich czasów uczyli, że 48 dzielone przez 2 daje 24 ;

:hmmm: Teraz jestem w kropce, czy azali mnie źle uczyli, czy też może Waszmości :wink:

• Thanks 1
  • Haha 1
Napisano

Azali to grube paluchi i słabo się wali w klawiaturę. Miało być 48:4 bo chodziło o 4 części tego nieszczęsnego koła. 

Dzięki za przytarcie uszu.

A wracając do tematu to jak tak dalej będzie to Chińczyki wynalezą trójkątne koło i najśmieszniejsze będzie to że ono będzie działało😎

Napisano
1 minutę temu, jmx62 napisał:

...A wracając do tematu to jak tak dalej będzie to Chińczyki wynalezą trójkątne koło i najśmieszniejsze będzie to że ono będzie działało😎

A do kompletu kwadratowy walec i wszystko wyrównają :haha:

• 3 weeks later...
Napisano (edytowane)

Szkoda tylko, że model nie jest tak super jak pudełko... Kolejny odgrzany kotlet od Kinetica 😉

image.png.978e8f7ccea2272e504e0cb723c2c4e9.png

Edytowane przez mirage3
Napisano
W dniu 27.04.2022 o 21:08, mirage3 napisał:

Kolejna odsłona znanego tematu tym razem Academy

image.png.0d7c3acfafae71c54d09209fe393ff7c.png

Te przepaki Academy to takie trochę Yeti 🙄 jakiś czas temu było info o F-86 Dog Sabre Revella i modelu nima...  

Napisano
1 godzinę temu, arhtus napisał:

Te przepaki Academy to takie trochę Yeti 🙄 jakiś czas temu było info o F-86 Dog Sabre Revella i modelu nima...  

Lada moment  F-86D będzie z Revella dostępny (na razie gdzieniegdzie w preorderze jest), Rafale C Revella jest do kupienia od ręki , więc jeśli nie jest to kwestia tych konkretnych malowań od Academy, to nie ma co płakać, że się Yeti nie pokazał publicznie 😉

Napisano

Ale że sam Revell wznowi F-86D? To by było jeszcze lepiej bo przepak Academy z tego co wiem miał mieć tylko kalki nie USA, a ja bym chciał amerykanckiego 😄 Dziwne trochę, że niektóre modele, i to bardzo dobre modele znikają i nikt ich nie wznawia, czy nie wydaje nowych opracowań. Upolować teraz wspomnianego F-86D z pierwszych edycji Revella to nie lada wyczyn. Sam się już tak odruchowo rozglądam za nim od paru lat!! i chyba nie udało mi się z nim spotkać ani razu, jak dobrze pamiętam.  

Napisano (edytowane)
W dniu 30.04.2022 o 11:41, arhtus napisał:

Upolować teraz wspomnianego F-86D z pierwszych edycji Revella to nie lada wyczyn.

To był bardzo fajny model, sam robiłem Greka z kalek HDL. Mam gdzieś jeszcze oryginalne praktycznie nie ruszone kalki z dwoma malowaniami USAF. Jakbyś potrzebował to przepatrzę archiwum. A tu wspomniany Grek:

Edytowane przez barszczo
  • Like 1