Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1:48

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

44 minuty temu, KayFranz napisał:

Minusem jest to, że do zestawu w konfiguracji z tego pudełka nie ma kalkomanii dla samolotów używanych przez polskie lotnictwo. Ale to akurat pikuś - jest np. Mr Decal, to się dorobi. O ile zajdzie taka potrzeba 😉

Jak nie ma jak jest? P-PALG Aerolloyda:

PIC_1-G-4113.jpg.5608a13ab24acb48cf115e03ae3cec24.jpg

Edytowane przez barszczo

42 minuty temu, barszczo napisał:

do zestawu w konfiguracji z tego pudełka nie ma kalkomanii

Nie ma. W pudełku jest wczesna konfiguracja, z kadłubem stosowanym na początku lat 20-tych. Na Twoim foto jest kadłub nowszego typu, stosowany w czasach Aerolotu - czyli po 1925. Nie Aerolloyda.

44 minuty temu, barszczo napisał:

O ile zajdzie taka potrzeba

Dlatego to napisałem.  Dla większości populacji nie ma znaczenia, czy krój liter pasuje do okresu użytkowania czy nie. Wczesna wersja miała inne liternictwo, nie było oczywiście napisu Aerolot (bo i skąd) oraz proporca.

• Like 2

28 minut temu, KayFranz napisał:

Nie ma. W pudełku jest wczesna konfiguracja, z kadłubem stosowanym na początku lat 20-tych. Na Twoim foto jest kadłub nowszego typu, stosowany w czasach Aerolotu - czyli po 1925. Nie Aerolloyda.

Inaczej, kalka jest tylko nie do tej wersji. Tu raczej P-PALA by pasowało. A P-PALG zakupiono w 1923 roku, czyli jeszcze za czasów Aerolloyda wink4.

Nie przeczytałeś co piszą :) 

w zwiazku ze spadkiem sprzedaży i niższym popytem, odsuwamy słabiej rokujące produkty i skupiamy się na najbardziej rokujących. P-40 kończymy w pierwszym kwartale przyszlego roku i w połowie roku zaoferujemy P-40E jako pierwszą  wersję do sprzedaży. Mig-21F -13 koniec roku ( może eday 2024 jeśli się uda ale raczej nie) Avia jeszcze później, Mustang B-C  już gotowy, projekt  ramek i elementów pokazali, będzie  dostępny wiosną. Ju-87 idzie szybką ścieżka , zrobią wersje od B w górę, być może będzie też A jeśli temat zażre i będzie rokował.

Edytowane przez Qz9
  • Like 2

14 godzin temu, Juffre napisał:

Znane są już szersze opinie? Oglądałem materiał Doogs Models na ten temat. Stwierdził on, że w tej cenie to jednak Tamka 

No tak mówił ale czy ktoś jeszcze B składał i ma podobne przemyślenia? 

W dniu 29.10.2023 o 13:38, letalin napisał:

trochę autoreklamy, bo współpracowałem przy opracowaniu malowań, czyli trzecie pudełko Hurricane 1/48. Dla mnie specjalne, bo są w nim dwa samoloty, które były w pierwszej edycji Hurricane 1/72 Matchboxa 50 lat temu. Trzeci jubileusz, taki trochę ukryty. 😃

large_40006-web.jpg

Ja już zamówiłem jednego

• Like 1