Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

To może być ciekawostka bo sowiecka Zvezda nie podjęła tematu w 4osiem. O czym mowa ? Ano o szklarni... to jest Mi-24A od Trumpka :wow:

image.png.864a1d23e25a84ac6954a1c94d720965.png

Edit: Jaj jak beretów ciąg dalszy SWORD zapowiedział swojego Ganneta tylko AEW.3

image.thumb.png.513752c7329f1c0e3dc647fc22969399.png

image.png.41150796c2fb0e3ca05bf41db2e879ea.png

image.png.cb7d7c4b6f619e33792197e9eba84e4b.png

image.png.b41c0b7fc2612b5cfd7ee92a4129512f.png

>>Sword<<

A myślałem, że Airfix zabetonuje temat z kolejnymi edycjami.

Edytowane przez mirage3
  • Like 1
Napisano
55 minut temu, Qz9 napisał:

Hehe, to chyba reinkarnacja niewydanego classic airframesa sprzed 15 lat 😉 

Też sobie o tym pomyślałem... Ale te rendery jakoś nie pasują. Po grzyba rysować to na nowo ? Drugie pytanie czy formy z elementami kadłuba AWE w ogóle powstały :hmmm:

Napisano (edytowane)
3 godziny temu, mirage3 napisał:

Też sobie o tym pomyślałem... Ale te rendery jakoś nie pasują. Po grzyba rysować to na nowo ? Drugie pytanie czy formy z elementami kadłuba AWE w ogóle powstały :hmmm:

nowa technologia, stare byly dłubane ręcznie. Sword robił modele dla CA, najłatwiej je poznac po tym, że miały błyszczące na wysoki połysk kadłuby - wypraski wyglądały jak wypolerowane. Z tych nie wydanych to puścili po wielu latach Meteora Mk.14

Edytowane przez Qz9
Napisano
1 godzinę temu, imt napisał:

to już taka firma, że powinna mieć B-17.

To tak jak Colt 1911 w strzelectwie.

Tylko to nie ich rodzime, a bazujące na HKM, wydanie. Dorzucą garść dodatków i trzeba będzie kawałek wątroby sprzedać, żeby się na preorder załapać...

Ja podziękuję, mam już G 😉 

Napisano (edytowane)
13 godzin temu, Wojtu204 napisał:

... i trzeba będzie kawałek wątroby sprzedać, żeby się na preorder załapać...

wątroba odrasta , co widać po ilości modeli w szafach

Edytowane przez panmopsik
  • Haha 1
Napisano (edytowane)

Co kto uważa za najważniejsze? Mk.II był używany bojowo najdłużej. Wyprodukowano najwięcej egzemplarzy. Był użyty na wszystkich frontach, co skutkuje największą różnorodnością malowań (Mk.I nie używano bojowo w SEAC, ani w WWS). Mam trochę inne zdanie, niż Kniaź W. Fakt, że ikoną stał się latem 1940, w obronie Anglii, ale maszyny z tego okresu są jednak dość jednostajne kolorystycznie. Poza paroma z godłami nie dzieje się wiele. Pod Mk.II można podczepić bomby, albo zbiorniki. W wersji Sea nawet rakiety. Dla mnie Mk.IIc jest bardziej odpowiednikiem Bf 109G-6, czy MiG-21MF. 

Jeśli Edek rzuci się na obie wersje Mk.I, to mam nadzieję, że myśli o wczesnych, ze skrzydłem krytym płótnem. 

Edytowane przez letalin
Napisano (edytowane)

Przeciez to nie chodzi o to co najważniejsze tylko czego nie ma na rynku. Do tego jest długi wywód o tym, że arma padnie bo jest za droga i nie ma sensu jej kupować bo w pudełku tylko plastik a u edka to hoho! I maski i blaszki i żywica nawet. On teraz na wariackich papierach szuka tematów szybkosprzedawalnych i nie wykluczone, że  hurriego z army dał swoim projektantom jako ćwiczenie  do skopiowania. Także zanim arma zrobi mk.I edek może swoją pierwszą wersję nagle puścić na rynek, tym bardziej, że to w miarę proste jest w sensie wielkości i ilości ramek. Oczywiście do tego dopisuje, ze arma to nie konkurencja tylko przyjaciele ale widać że go męczy ten hurri strasznie.

a propos GWH To widać typowe suwaki chińskie jak w trumpku. Do tego modelu na bank trzeba będzie nity dokupić wypukłe i sie bawić. ) 

IMG_4264.jpeg

Edytowane przez Qz9
  • Like 1
Napisano (edytowane)
25 minut temu, BRAVO112 napisał:

tak, ale to juz Edek przed wiekami robil.....

Hasegawa też wydała w 1983 F-4E to po co Zoukei Mura i MENG zrobili swoje... Niepojęte rzeczy się dzieją :haha:

Kolejny odgrzany kotlecik od Hasegawy.

image.png.4e02c83ee12b571e05804b9c4c220d97.png

Edytowane przez mirage3
  • Like 1
Napisano
1 godzinę temu, BRAVO112 napisał:

tak, ale to juz Edek przed wiekami robil.....

Pewnie sie okaze jak z AN-2 od Bilka, że to to samo bo oni dla edka na zamowienie robili :)