BRAVO112 Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 no chyba ich po.. tegowalo ale on chyba nie lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 7 godzin temu, tomaszzt napisał: Hmmm, sklejania to ja mam w szafie na 2 lata, na dwa lata? To chyba mocno początkujący jesteś. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzt Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 22 minuty temu, imt napisał: na dwa lata? To chyba mocno początkujący jesteś. Pamiętam jeszcze te czasy, kiedy człowiek dorwał w składnicy harcerskiej jakiegokolwiek matchboxa i cieszył się jak popieprzony. Później celebrował składanie jak jakiś rytuał.... Fakt, jestem mocno początkujący i wręcz wstydziłbym się zamieścić swoją relację z budowy Ale koniec OT Jak myślicie, w jakich granicach będzie oscylowała cena tej Tamki w Rzeczypospolitej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 4 minuty temu, tomaszzt napisał: Jak myślicie, w jakich granicach będzie oscylowała cena tej Tamki w Rzeczypospolitej ? Na chwilę obecną 399 PLN w Banzai, ale Preorder wyczerpany. https://www.banzaisf.ig.pl/preorder?wid=3028&pn=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzt Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 Mają rozmach.....cytując klasyka. W dodatku "preorder wyczerpany" - słabe to, jeszcze się okaże, że model stanie się mocno kolekcjonerski i trzeba będzie na niego "polować" już w roku premiery. Jaja jakieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 2 godziny temu, tomaszzt napisał: Mają rozmach.....cytując klasyka. W dodatku "preorder wyczerpany" - słabe to, jeszcze się okaże, że model stanie się mocno kolekcjonerski i trzeba będzie na niego "polować" już w roku premiery. Jaja jakieś. Przez dość długi czas był w niższej cenie. Jeśli była ograniczona ilość sztuk w preorderze (a zazwyczaj tak jest), albo zamówienie do dostawcy musiało zostać zamknięte, to nie rozumiem co w tym "słabego"? Różne sklepy mają różną politykę sprzedaży - jedni zbierają preordery, drudzy wrzucają na stan jak model dotrze od dostawcy z już finalną ceną sprzedaży. Raczej nie spodziewam się, żeby model stał się mocno kolekcjonerski i niedostępny - Tamiya jednak jest jednym z dużych producentów i jej inne modele są nadal dostępne. Możliwe, że to kwestia ceny, bo nie każdy chce wykładać 400-500 zł. na model, a ich modele przeważnie w takim przedziale cenowym funkcjonują, czy nam się to podoba, czy nie. A jeśli nie zadowala Cię cena Tamki, zostaje Meng - nie jest kolekcjonerski, jest ogólnie dostępny, cenowo bardziej przystępny (jakaś połowa ceny Tamki), ale też nie tak samoskładaly jak Tamka, z tego co się orientuję, bo u mnie wciąż czeka na sklejenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzt Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 7 minut temu, Wojtu204 napisał: Przez dość długi czas był w niższej cenie. Jeśli była ograniczona ilość sztuk w preorderze (a zazwyczaj tak jest), albo zamówienie do dostawcy musiało zostać zamknięte, to nie rozumiem co w tym "słabego"? Różne sklepy mają różną politykę sprzedaży - jedni zbierają preordery, drudzy wrzucają na stan jak model dotrze od dostawcy z już finalną ceną sprzedaży. Raczej nie spodziewam się, żeby model stał się mocno kolekcjonerski i niedostępny - Tamiya jednak jest jednym z dużych producentów i jej inne modele są nadal dostępne. Możliwe, że to kwestia ceny, bo nie każdy chce wykładać 400-500 zł. na model, a ich modele przeważnie w takim przedziale cenowym funkcjonują, czy nam się to podoba, czy nie. A jeśli nie zadowala Cię cena Tamki, zostaje Meng - nie jest kolekcjonerski, jest ogólnie dostępny, cenowo bardziej przystępny (jakaś połowa ceny Tamki), ale też nie tak samoskładaly jak Tamka, z tego co się orientuję, bo u mnie wciąż czeka na sklejenie. Kurka, znowu offtop, ale ja jestem lepszym strzelcem niż modelarzem. Przyszła pandemija, potem niedoroboiony blitzkrieg Włodka. Ceny ammo w Polsce: k..a stary wiem ze to 4x kasy więcej niż było, mało jest, nigdzie ni ma" W czechach - gdzie wy żyjecie, w tajdze ? Ammo wszelkiej maści wagonami wozić, cena dużo niższa. Obie sytuacje w tym samym czasie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 Nie ćpaj albo ćpaj połowę, albo czytaj posty przed wysłaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzt Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 Ok. Nie ćpam, to będę czytał posty.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 E tam - ja tam wszystko zrozumiałem 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAGE 5 Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 Ciekawa wiadomość dla fanów F-4 Phantom II / w kontekście zapowiadanych nowych modeli F-4E i F-4G/ Do zbiorów Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie dołączył McDonnell Douglas F-4E-34-MC „Phantom" II, nr seryjny 67-0260, wyprodukowany w 1967 r. Samolot do oglądania na wiosnę 2023. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 to i Phantomy u nas lataly??? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 49 minut temu, BRAVO112 napisał: to i Phantomy u nas lataly??? W Krakowie od wielu lat jest wystawione wiele typów nie związanych z historią polskiego lotnictwa i nikomu to nie przeszkadzało, że muzeum się rozwija. Teraz wszyscy mają problem z Phantomem... Co to będzie jak nie daj boże jakiegoś Niemca z hakenkreuzem sprowadzą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, MIRAGE 5 napisał: Ciekawa wiadomość dla fanów F-4 Phantom II / w kontekście zapowiadanych nowych modeli F-4E i F-4G/ Do zbiorów Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie dołączył McDonnell Douglas F-4E-34-MC „Phantom" II, nr seryjny 67-0260, wyprodukowany w 1967 r. Samolot do oglądania na wiosnę 2023. SUPER!!! Choć jeśli "zadbają" tak jak o "23-ciego" czy F-105 , czy też inne stojące pod ' gołym niebem' to żal już dziś... Edytowane 9 Stycznia 2023 przez mcrec1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 33 minuty temu, mirage3 napisał: ... Co to będzie jak nie daj boże jakiegoś Niemca z hakenkreuzem sprowadzą Pikiety, miasteczka namiotowe... trudno się będzie przecisnąć, żeby jakieś sensowne foty porobić zanim sprzęt pod chmurką zniszczeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 Wy tu gadu gadu a tymczasem.... Su-30 MKI z pociskiem Brahmos 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 @Psar77 Teraz już bez wyrzutów sumienia możesz przejść na jasną stronę mocy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 12 godzin temu, mirage3 napisał: Teraz wszyscy mają problem z Phantomem.. nie mam problemu z Phantomem w muzeum myslalem tylko, ze jest to Muzeum Lotnictwa Polskiego ( gdzie jeszcze niestety nie bylem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszzt Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 Cholerka, mieszkam w Krakowie i często jestem w MLP. Działają na tyle prężnie, że ekspozycje w hangarach sprzed roku i teraz to dwie różne bajki, na korzyść tego, co jest teraz. Migi pod chmurką ? A gdzie niby mają je trzymać, wybudować hangary, za co ? Czekaj....miałem czytać posty, nie ćpać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 15 godzin temu, BRAVO112 napisał: to i Phantomy u nas lataly??? moze i lataly.... nad nami... od czasu do czasu wszczynajac alarm... Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 Nade mną latały, chłopaki z Rammstein. W '89-ym. Ależ to była odmiana po latach, gdy na niebie można było zobaczyć wyłącznie inne sylwetki. OK, nie u nas, w Hesji. MLP to nazwa własna, nie misja. Tak bardzo wątpię, by ekspozycja F-4 (ech gdyby tak jeszcze 'U', po tej czwórce...) stała w sprzeczności ze statutem i zadaniami instytucji, że zupełnie nie chce mi się sprawdzać. Ale tych, którym to spędza sen z powiek - zachęcam. Choć nie przypuszczam, by nawet oni wybierając się np. do Muzeum Książąt Czartoryskich spodziewali się tam zastać wyłącznie te książęta Czartoryskie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 2 godziny temu, BRAVO112 napisał: nie mam problemu z Phantomem w muzeum myslalem tylko, ze jest to Muzeum Lotnictwa Polskiego ( gdzie jeszcze niestety nie bylem ) W tym muzeum najcenniejszymi eksponatami są szczątki kolekcji Grubego Hermanna, w większości bez związku z polskim lotnictwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 (edytowane) Takie zapowiedzi Airfixa: Gannet AS.1/AS.4 Hunter FGA.9/FR.10/GA.11 Wznowienie Sea Fury z nowymi malowaniami: Nowa wersja Vampire: I wznowienie Meteroa w nowych malowaniach: Edytowane 10 Stycznia 2023 przez Wojtu204 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Wojtu204 napisał: Gannet AS.1/AS.4 Zapowiada się ciekawie 1 godzinę temu, Wojtu204 napisał: Nowa wersja Vampire: FB.5 stanowczo cieszy bo to J 28B. A KALKI już czekają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 Takie szmaciane jeszcze będzie 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi