tlb Napisano 2 Lutego 2020 Share Napisano 2 Lutego 2020 W dniu 31.01.2020 o 11:34, abtb napisał: zaczniemy malować 21-ki na różowo. https://mapio.net/pic/p-26101552/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 2 Lutego 2020 Share Napisano 2 Lutego 2020 (edytowane) 16 godzin temu, kowal76 napisał: Zabrałem się za wycinanie i przygotowywanie drobnych części do malowania. W wersji Profipack są blaszki i mam dylemat, czy kokjpit z blaszkami, a może pomalować jak poprzednio ?. Co do malowania, to caly czas się zastanawiam jakie wybrać ?. Ja się zdecydowałem na blaszki, ponieważ zależało mi na czasie. Ale teraz wydaje mi się, że te kolorowanie blaszki to jest chybiony pomysł - jeszcze czarne tablice to jak Cię mogę - w sumie wyglądają super. Ale boczne kolorowe panele to już nie to. Raz, że widać ziarno druku, dwa że trzeba dobierać kolor kabiny do tych blaszek, bo jak się nie zgrają to już w ogóle wygląda to do bani. A dobrze pomalowany kokpit z plastiku (w tym zestawie jak na tą skalę to naprawdę robi robotę) wygląda zdecydowanie bardziej naturalnie. Takie moje zdanie Co do malowania, to też głosuje za NRDowskim. Mógłbyś też powiesić te rakiety do skrócenia startu - Niemcy stosowali je zdecydowanie częściej niż my, a wydaje mi się, że model zyska dzięki nim na atrakcyjności Edytowane 2 Lutego 2020 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Marca 2020 Autor Share Napisano 30 Marca 2020 Po dłuższej przerwie wznawiam prace nad migem :). Zabrałem się za malowanie drobnych części. Podjąłem też decyzję, co do malowania. Będzie nasz lub czechosłowacki. Zdecydowałem też, że użyję blaszek do kokpitu i przetestowałem dwa nowo zakupione kleje. Są to specyfiki tamki i miga, które służą między innymi do klejenia blaszek i pomalowanych powierzchni. Jeden i drugi trzymają bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Kokpit już gotowy. Tym razem wykorzystałem blaszki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) Kolejne części się malują. Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez kowal76 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 Jakim kolorem malowałeś kokpit? Nie wiem czy to wina zdjęć czy rzeczywiście ten kolor jest taki mocno zielony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) To Gunze C 391 dedykowany do ruskich kokpitów. Moim zdaniem jest jak najbardziej ok. Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 Pooglądałem w necie ten C 391 i kokpity MiG-21 i moim zdaniem ten Gunze jest za zielony. Działaj dalej jak zrobisz zamknięty kokpit i tak wiele nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2020 Nie wiem, ale może masz rację. Ja raczej robię modele na półkę i nie zagłębiam się tak dokładnie jakim odcieniem pomalować np kokpit. Jest dedykowany kolor farby, to go użyłem i dla mnie jest ok. Co do kokpitu, to chyba masz rację aby był zamknięty :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2020 Koła pomalowane oraz kokpit wklejony w kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 16 godzin temu, mig napisał: Pooglądałem w necie ten C 391 i kokpity MiG-21 i moim zdaniem ten Gunze jest za zielony. Działaj dalej jak zrobisz zamknięty kokpit i tak wiele nie będzie widać. Co do oceny jakichkolwiek kolorów na podstawie zdjęć i w dodatku z netu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 Mam lewą tablice przyrzadów z małej tutki , kilka gadżetów z dużej tutki, jeszcze niedawno słój z oryginalną farbą /wyschła/ i wszystkie trzy niby to samo, a jednak sa widoczne róznice.Nawet AKAN ma w swojej ofercie dwie farby ,,Izumrudne,, także to taki problem jak wyższość świąt BN nad świętami WN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 Godzinę temu, em napisał: … wyższość świąt BN nad świętami WN. ISBN 83-85076-10-7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 22 godziny temu, kowal76 napisał: Nie wiem, ale może masz rację. Ja raczej robię modele na półkę i nie zagłębiam się tak dokładnie jakim odcieniem pomalować np kokpit. Jest dedykowany kolor farby, to go użyłem i dla mnie jest ok. Co do kokpitu, to chyba masz rację aby był zamknięty :). Rozumiem, też robię modele na półkę. Do malowania kokpitów MiG-21 używam mieszanki farb Humbrol 128 + 89 w proporcjach 2:1, albo dedykowanej Hataki B047. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2020 Ten wzór koloru co wrzucił HKK razem ze zdjęciami kokpitów nijak ma się do zawartości słoiczka C 391. Chyba że to ma być inny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 4 godziny temu, kowal76 napisał: Ten wzór koloru co wrzucił HKK razem ze zdjęciami kokpitów nijak ma się do zawartości słoiczka C 391. Chyba że to ma być inny kolor. Ten wzór to ma być russian cockpit green wg. Mission Models. A tak jak mówiłem, porównywanie koloru z ekranu z jakimkolwiek "rzeczywistym" nie ma zwykle sensu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2020 Fotel pilota gotowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2020 Dalsze postępy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Rakiety gotowe Kadłub połączony ze skrzydłami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Musiałem jeszcze raz szpachlować na dole przy łączeniu skrzydeł z kadłubem. Robi się tam szpara i mały uskok. Jest to chyba jedyny źle spasowany element tego modelu. Chyba że ja coś źle zrobiłem :). Pomalowałem też od wewnątrz pokrywy podwozia głównego. Wyszło tak sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Tak to mniej wiecej wyglądało. Jasnoszarozielony- Dęblin, zielony uzytkownik Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez em 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Moje troszkę podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Model nabiera kształtów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 14 Kwietnia 2020 Share Napisano 14 Kwietnia 2020 coraz lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi