Lipa Napisano 11 Stycznia 2020 Share Napisano 11 Stycznia 2020 Witam Tytułowy StruP leżał na cmentarzysku już spory kawał czasu. Uczyłem się na nim chyba części wycinać albo posklejałem po pijaku, bo model miał pełno dziur i zle obrobione elementy także spędziłem tydzień na szpachlowaniu i pryskaniu podkładem. Do tego jeszcze jakieś krzywo posklejane włazy i kołaDalej nie wygląda to dobrze ale do zabawy aerografem się nada. Zobaczymy co tym razem za pazdzierz z tego wyjdzie Najwyżej pójdzie do śmieci. Przekopałem pudła ze złomem i udało mi się do niego nawet pożółkłe kalki znalezć. Jedno z malowań w pudle było dunkelgelb z zielonymi wężykami i takie spróbuję wykonać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 12 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2020 Pierwsze ciapkowanie za mną. Jeszcze poprawki, koła i można będzie kłaść rozjaśnienia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Stycznia 2020 Share Napisano 12 Stycznia 2020 No no jakie marmurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 14 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2020 No to ciąg dalszy Ciekawe ile z tego zostanie po olejach. Dam może jeszcze jedne rozjaśnienia od taśmy na krawędziach płyt by zróżnicować trochę bryłę bo na razie to takie smutne jak nagrobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 14 Stycznia 2020 Share Napisano 14 Stycznia 2020 No no, bardzo ładne te marmurki wyszły! Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 to chyba dunkelgelb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 17 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2020 Teraz chyba wyszły lepsze fotki. Daj znać. Dodałem rozjaśnienia. To wężyki, lakier, kalki i sprawdzamy co z tego szajsu wyjdzie. Kolor to dunkelgelb od hataki c244 ral 840R-7028. Mam nadzieję, że teraz się nie będziemy kłócić o odpowiedni kolor farpki Zdjęcia i tak przekłamują trochę kolory. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Stycznia 2020 Share Napisano 17 Stycznia 2020 Bardzo ciekawie to wyszło, patrzę co dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 17 Stycznia 2020 Share Napisano 17 Stycznia 2020 Czołem! Jakoś ten kolor mi się nie widzi. Całość wygląda teraz jak pojazd w WOT. Za mało tego Dunkelgelb. Jest jakiś taki szaro beżowy. Dunkelgelb to zawsze był ciemno żółty... Chyba lekko przesadziłeś z tym upiększaniem. Jaki producent, taki odcień Dunkelgelb. Zawsze jakoś tam bardziej lub mniej są to kolory bardziej żółte niż beżowe. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2020 W dniu 17.01.2020 o 15:02, marioba napisał: Czołem! Jakoś ten kolor mi się nie widzi. Całość wygląda teraz jak pojazd w WOT. Za mało tego Dunkelgelb. Jest jakiś taki szaro beżowy. Dunkelgelb to zawsze był ciemno żółty... Chyba lekko przesadziłeś z tym upiększaniem. Jaki producent, taki odcień Dunkelgelb. Zawsze jakoś tam bardziej lub mniej są to kolory bardziej żółte niż beżowe. Mariusz No ta farpka akurat taka jest. W zestawie są jeszcze dwa: osławiony żółty oraz ausgabe 1944, który jest bardziej zielony. Następna ofiara, którą wypatrzyłem na moim cmentarzysku będzie już ładna żółta Czy przesadziłem z upiększaniem to zobaczymy po dalszych zabiegach. Choć nie będę ukrywał, że odnoszę podobne wrażenie. W dniu 17.01.2020 o 15:09, Spotter napisał: Fajnie wyszło. No kolor zdecydowanie lepiej teraz widać. Na powierzchniach o niewielkim nachyleniu bym jeszcze pociągnął jasnym. Bo musisz różnicować je. Na pionowych mniej światła, bo mniej dociera, na poziomych znacznie więcej. Niepotrzebne aż tak bardzo rozjaśniłeś tył na samym dole. Tam mniej światła dociera, więc powinno być ciemniej. A co do samego koloru, to on po lakierach i chemii ściemnieje. Zawsze można go w całości pociągnąć filtrem, aby wyciągnąć większą głębie kolorów. Także ten tego... działaj dalej!!! No i tu właśnie dałem ciała. Zbyt krótko pociągnąłem bazę na pochyłych powierzchniach. Hataki zdradliwe farpki, które dają bardzo fajne transparentne warstwy tylko trzeba się bardzo pilnować przy malowaniu. Poza tym ostatnia warstwa była prawie biała i zniwelowałaby poprzednie rozjaśnienia oraz całe to ciapkowanie, które w sumie nie wiadomo czy nie było zwykłym marnotrawstwem czasu. Tymczasem doszły wężyki i rozjaśnienia elementów wystających etc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 (edytowane) Chyba w międzyczasie zostałem daltonista bo teraz widzę wyplowialy/wyzolkly panzergrey i zielone camo.. Edytowane 18 Stycznia 2020 przez zipster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 18 godzin temu, zipster napisał: Chyba w międzyczasie zostałem daltonista No to ja tez jestem daltonistą! Te kolorki to lekka lipa, Panie Lipa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 19 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2020 To zdecydowanie ja mam jakiś problem z oczami. Podobny numer jak teraz wyciąłem przy M13 gubiąc kompletnie kolor bazowy w ostatniej fazie cieniowania. Dzięki za zwrócenie uwagi i nacisk. Przefiltrowałem ciemno żółtym. Użyczcie mi proszę jeszcze raz swych fachowych oczu. Do śmieci i wytaczać kolejną próbę czy dziergać dalej? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
First Horseman Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 37 minut temu, Lipa napisał: Do śmieci i wytaczać kolejną próbę czy dziergać dalej? Możesz malować dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 Oglądam od początku... I nie wiem jaki to kolor.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 Marmurki i inne efekty - wszystko bardzo ładnie ale tak jak przedmówcy mam wątpliwości co do tego koloru. Po filtrze lepiej ale jeszcze chyba nie to. Jednoznacznie się nie wypowiadam bo wiadomo, że na zdjęciach to rożnie wychodzi ale może jeszcze jedna warstwa filtra by się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 Czołem! Przez ten szary i czarny podkład uciekła ci baza. Teraz co byś nie położył na model, wszystko będzie uciekać ci w zieleń. Nie pomogą żadne filtry. Ze śmietnikiem możesz jeszcze poczekać. Przemaluj całość, albo w ostateczności zrób mu głęboką kąpiel w cleanluksie i zacznij malowanie od nowa. Mariusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 To ja dla odmiany powiem że mi się ten chłodny dunkelgelb bardzo podoba i idealnie by się zgrywał z zimową podstawką^^ Sam bym sobie taki zafundował na swojej ausf. F =P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 20 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2020 Dobra panowie. Przemalowałem na prawilny żółty dunkel a tamtym się pobawię kiedy indziej. Na dziale pierwsze ciapki nieskazitelnym prosto z buteleczki. Jutro popaskudze kadłub. Tym razem puki co jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 No musze przyznac ze teraz lufa wyglada super. Oby reszta tak wyszla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 21 Stycznia 2020 Share Napisano 21 Stycznia 2020 jak dla mnie git, fakt, ze teraz kazdy rozjasnia ale dunkel w nazwie dunkelgelb oznacza CIEMNY nie wiem jak go chcesz tam łoszowac, czy punktowo czy calosciowo, jak calosciowo to sciemnieje, jak punktowo bardzo sie nie zmieni , jesli np. jeszcze dot filter zrobisz jasniejszymi + zoltawe to rozjasnisz. Wszystko zalezy co dalej z nim planujesz ale mi sie podoba jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 22 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2020 Lubię mocny wash punktowy taki jaki zrobiłem np na leopardzie. Łoszowanie będzie zależało od tego czy nie będzie problemów z chemią jak przy dwóch poprzednikach. Kupiłem ostatnio nowe łosze, będę testował. W dniu 20.01.2020 o 22:53, Spotter napisał: Ciemny, sporo za ciemny! Ale to za żółty? Przy następnych mgiełkach powinien zmienić nieco odcień... albo całkiem No to nakładanie bazy zakończone. Przypomina trochę obwalony przez gołYMbie parapet Chciałem jeszcze zacząć jasne ciapki ale wysiadł mi kręgosłup. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 Jak dasz wash, oleje i pudry to powinna wyjsc z tego calkiem fajna miesznka (efekt koncowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 Zabawa w gołymbia zakończona. Dam mu jeszcze rozjaśnień od taśmy by dodać mu tej, znienawidzonej jak pizza hawajska, groteskowości. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Dla mnie bajka! Ja się tylko pytam, co z Zetką? W innych działach ludzie też chcą popatrzeć na takie fajne malunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi