Przemek Przybulewski Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 Na pewnym etapie budowy Grada/Uragana, wpadł mi w ręce model wyrzutni HIMARS. Pomyślałem, że byłaby to dobra równowaga dla sowieckich wyrzutni i tak powstał projekt MLRS/HIMARS. Same model mam już mnie więcej poskładane. Dodatków brak, jedynie mocowania anten od RB. Jeśli chodzi o HIMARSa to całkiem fajny zestaw. Sporo detali (minusem jest brak silnika - tylko płyta, żeby od spodu nie wiało pustką), obrotowa, ruchoma wyrzutnia. Wysuwany zasobnik z rakietami itp. Sama rama: Dobudowywanie Część na razie na sucho dołożone: . . Koła prawie identyczne jak te do M1076 LMTV, inne mocowanie tylko ale zrezygnowałem z żywicznych na cześć patentu ze śrubką: . Jak pisałem silnika brak: . No co sklejone: Wysuwany zasobnik: Ruchoma wyrzutnia: CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 Niezłe rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 A MLRS jakowego będziesz montował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 15 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2020 M270/A1 z zestawu 01049: https://www.scalemates.com/kits/trumpeter-01049-m270a1-multiple-launch-rocket-system-us--975820 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 17 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2020 (edytowane) Rzeczony MLRS poskładany ale coś nie mogę dodać fotek - pokazuje błąd 200 bez opisu - co śmieszniejsze jest to błąd powodzenia, że wszystko poszło OK. Pomalowałem koła i czekają teraz na brudzenie: I wstępne cieniowanie kabiny - chociaż przez te małe okienka to i tak nic nie będzie widać - może wyjątkowo zostawię otwarte drzwi Edytowane 17 Stycznia 2020 przez Przemek Przybulewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2020 Kabinki pomalowane i posklejane. Drzwi od kierowcy zostawię chyba otwarte, na razie są przymocowane na wikol. Reszta poskładana i przygotowana do malowania. Wstępne cieniowanie zrobione. No i przymiarka do podstawki: . . Na podstawkę przyszedł styropian grubości 1cm i 2cm aby ukształtować lekką pochyłość. Wszystko sklejone klejem na gorąco. Na to ręcznik papierowy, unigrunt i regina . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 Jakim kolorem malujesz opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2020 XF-86 Rubber Black Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 22 minuty temu, Przemek Przybulewski napisał: XF-86 Rubber Black Chyba XF-85. XF-86 to Flat Clear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2020 Tak. Mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2020 Mimo weekendu, niewiele się działo. pocieniowałem troche modele i zasobniki. Samo modele będą piaskowe, zasobniki zielone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2020 Eksperymentalne cieniowanie: I jeszcze dobrudziłem koła: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Ciekawa koncepcja, bardzo mnie tym zaintrygowałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2020 W dniu 24.01.2020 o 19:17, bazylms napisał: Ciekawa koncepcja, bardzo mnie tym zaintrygowałeś. A tak mnie naszło jakoś No i pomalowane mniej więcej. Dodałem dwa różne filtry, część szczegółów pomalowana. Kalki przyklejone, delikatny wash zrobiony i lakier matowy nałożony. Teraz reszta detali, światełka itd. Najgorsze jest to że zawsze wychodzą jakieś takie za ciemne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2020 Detale pomalowane (amortyzatory, lina itp), doklejone światła, lusterka, koła, gąsienice, gumowe fartuchy). Dodałem troche olei, plamy paliwa i pigmentów. I nie wiem co dalej. Popracuje nad podstawką, może coś wymyślę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 26 Stycznia 2020 Share Napisano 26 Stycznia 2020 Ogólnie świetnie, tylko zagłębiając się w temat to wyszły bardzo mocno styrane jak na funkiel nówka sprzęt. Takie moje subiektywne odczucie, trochę przesadziłeś że wszystkimi zabiegami. Wyszły pięknie, ale nie pasują do tego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2020 Oj to i tak nic nie rdzewiłem i nic nie obijałem. Ponieważ nie do końca gąsienice sie wpasowały w ślady na podstawce, dodałem jeszcze trochę klej do płytek i wcisnąłem tam pojazd. Jak wyschnie to podmaluje i wyrównam pigmentami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 29 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2020 Zapomniałem o antenach. Na razie jest tak - pytanie co dalej? . . . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Stycznia 2020 Share Napisano 29 Stycznia 2020 podoba się ale jakoś tak pusto hmmm jak by dodać rakiety wystrzelone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 29 Stycznia 2020 Share Napisano 29 Stycznia 2020 29 minut temu, Bengal napisał: podoba się ale jakoś tak pusto hmmm jak by dodać rakiety wystrzelone ? Rakiety wystrzelone poleciały w stronę celu załogantów by się zdało kilku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 29 Stycznia 2020 Share Napisano 29 Stycznia 2020 Bardzo fajne jeździdełka, ciekawe to cieniowanie. Jedyna moja wątpliwość - to błoto z przodu M270, skąd uno na pustyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 29 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2020 Godzinę temu, Bengal napisał: podoba się ale jakoś tak pusto hmmm jak by dodać rakiety wystrzelone ? Miałem zasobniki z HEMMTa Revelowskiego ale gupi ja przekazałem je Piotrkowi. Patrzyłem może coś by dodrukować ale nie mogę znaleźć jakiegoś sensownego projektu. 43 minuty temu, piotrkur napisał: Rakiety wystrzelone poleciały w stronę celu załogantów by się zdało kilku. True. Ktoś musiałby je dla mnie pomalować żeby nie wyszły jak z teatru kukiełkowego 38 minut temu, kryspacz napisał: Bardzo fajne jeździdełka, ciekawe to cieniowanie. Jedyna moja wątpliwość - to błoto z przodu M270, skąd uno na pustyni? Dzięki. Eksperymentalne. Miał być kurz, dotrze/rozetrze się i powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Stycznia 2020 Share Napisano 29 Stycznia 2020 Tam na tym M270 masz szparę na przodzie pod tym a'la hakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 29 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2020 10 minut temu, Stojkovic napisał: Tam na tym M270 masz szparę na przodzie pod tym a'la hakiem? Nie, może tak wygląda na zdjęciu ale to nie szpara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 29 Stycznia 2020 Share Napisano 29 Stycznia 2020 Koledze Stojkovic chyba chodzi o to widac laczenie I chyba grubym papierem szlifowane bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi