Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

O modelu już było, ale nie zaszkodzi przypomnieć go jeszcze raz. Świetny jest napis na pudełku "wersje dekoracyjne". 

q4.jpg

q5.jpg

q6.jpg

q2.jpg

q3.jpg

q1.jpg

20150519_211043 (Kopiowanie).jpg

Napisano
44 minuty temu, kopernik napisał:

Świetny jest napis na pudełku "wersje dekoracyjne". 

Było tego więcej :mrgreen:

image.thumb.png.2002e7a753a99c634124bb461c111b3a.png

• Like 1
Napisano
2 godziny temu, kopernik napisał:

q4.jpg

Miałem go pod koniec lat 80-tych! Ale się starali, żeby ukryć fakt, że to amerykański samolot! Po latach nie mogłem sobie odpuścić i zbudowałem ten samolot z Hobby Bossa:

F84_03.jpg

• Like 4
Napisano
22 godziny temu, pmroczko napisał:

Miałem go pod koniec lat 80-tych! Ale się starali, żeby ukryć fakt, że to amerykański samolot! Po latach nie mogłem sobie odpuścić i zbudowałem ten samolot z Hobby Bossa:

F84_03.jpg

To nie to samo ... Poszedł Kolega na łatwiznę 😜

Napisano
1 godzinę temu, kopernik napisał:

Poszedł Kolega na łatwiznę

Cóż zrobić... Nie zawsze można wygrywać 😞

Napisano (edytowane)
W dniu 19.09.2026 o 20:58, kopernik napisał:

O modelu już było, ale nie zaszkodzi przypomnieć go jeszcze raz. Świetny jest napis na pudełku "wersje dekoracyjne". 

q4.jpg

q5.jpg

q6.jpg

q2.jpg

q3.jpg

q1.jpg

20150519_211043 (Kopiowanie).jpg

Kleiłem go gdy dzisiejszy MisterCraft zwał się jeszcze MasterCraft, i zaczynał go pakować, całkiem milo wspominam.

Z porównania ramek wychodziło mi że był/jest to klon Hellera, całkiem zresztą niegłupi (ładne wklęsłe linie w przeciwieństwie do wypukłych w oryginale, czy poprawne? Komu to wtedy robiło różnicę...) poza oczywiście wiatrochronem, który nie wiedzieć czemu dostał kształt garbatego czegoś.

Pozdr ww

Edytowane przez wuwumaster
Napisano

Jakąś taką mini encyklopedię z 1981 roku znalazłem

image.thumb.png.b1ffbcb6879401e442eb0b8ec6df8e85.png

image.thumb.png.36488e29851a561165afc75fcbb420ce.png

• Like 1
Napisano
17 godzin temu, mig napisał:

Kleiłem ten model z ZTS-u. Dobrze się składał.

A to nie jest ten sam co z Hellera?

Napisano

Może i to samo. Nie pamiętam kleiłem ten model w 96 albo 97 roku. Wtedy człowiek nie był świadomy, że firmy modelarskie robiły przepaki.

Napisano
8 godzin temu, Grzes napisał:

Jakąś taką mini encyklopedię z 1981 roku znalazłem

To popularny w tamtych latach leksykon, zalegał półki bibliotek w LOK-ach i MDK-ach. Mam do dziś drugie wydanie z 1987r.  zakupiony w księgarni w Świnoujściu podczas wakacji.

IMGP7100.JPG

IMGP7101.JPG