kopernik Napisano 18 Marca 2021 Autor Share Napisano 18 Marca 2021 Greif, to nie Ty na szczycie ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Marca 2021 Super Moderator Share Napisano 18 Marca 2021 mmm jak bym się uparł xD no może górka nie aż taka ale staram się jak mogę xD ale za to mam Brygadyra z Plasticardu - nadal zafoliowany , i Tu-2 wypas na tamte czasy, chowane koła i otwierany luk bombowy, do tego 2 pacynki i kmy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 A ten Firefly V dotarł do Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Marca 2021 Super Moderator Share Napisano 19 Marca 2021 dotarł, jeszcze przed brexitem ale zostal zzipowany w kartonie którymś, na pewno nie jest sam xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Marca 2021 Share Napisano 20 Marca 2021 (edytowane) No to obiecany kącik modelarski pana Wagnera z Lotnictwa AI w odcinkach: Edytowane 6 Sierpnia 2023 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Marca 2021 Share Napisano 21 Marca 2021 (edytowane) Kolejna porcja porad modelarskich z Lotnictwa AI: Edytowane 6 Sierpnia 2023 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 22 Marca 2021 Share Napisano 22 Marca 2021 W dniu 18.03.2021 o 22:11, kopernik napisał: Saab Plasticartu 1:100 sklejony z pudełka, bez malowania, cieszył oko. Nadal cieszy, stoi za szybą Tak myślę czy mu nie zapuścić tych kółek na czarno chociaż. Ulepiłem go w dwa jesienne wieczory jakoś 14 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 22 Marca 2021 Share Napisano 22 Marca 2021 Kleiło się te modele z entuzjazmem którego dzisiaj jakby mniej.Mój pierwszy model plastikowy to IŁ 62 z Plasticartu sklejony z tatą w dwa wieczory w 1974r.',pomalowany srebrzanką.Stał oczywiście na telewizorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Marca 2021 Autor Share Napisano 22 Marca 2021 Pasażery na telewizorach były na topie, wyparły je dopiero szklane ryby . A swoje wieszałem też pod sufitem, zupełnie jak te ze zdjęcia. Niestety, wszystkie wystawki miały jedną wadę - kurzyły się niemiłosiernie, a odkurzyć ich się w zasadzie nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 22 Marca 2021 Share Napisano 22 Marca 2021 5 godzin temu, kopernik napisał: 2 w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Marca 2021 Autor Share Napisano 23 Marca 2021 (edytowane) Ludzie odchodzą ... Edytowane 23 Marca 2021 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor64 Napisano 23 Marca 2021 Share Napisano 23 Marca 2021 To nie ten z artykułów z LAI, ale projektant modeli kartonowych. Żal, że odchodzą młodzi pasjonaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Marca 2021 Autor Share Napisano 23 Marca 2021 Godzinę temu, ajgor64 napisał: To nie ten z artykułów z LAI, ale projektant modeli kartonowych. Żal, że odchodzą młodzi pasjonaci Oj, jeśli kogoś zmyliłem, to przepraszam. Wydawało mi się, że jak wklejam str z Orlik Model Kartonowy to będzie jasne, ponadto jest data urodzin. Kolega, modelarz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Marca 2021 Autor Share Napisano 23 Marca 2021 Wklejka z gazetki Model Fan z 2003r. Recenzja modelu z 1979r. Już wtedy pisali "stary ale jary" Co by napisali prawie 20 lat później ? Model do dziś produkowany i ciągle bez konkurencji ! 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Marca 2021 Super Moderator Share Napisano 24 Marca 2021 a ja dodaje do kolekcji i z pieczątką na spodzie pudełka made in GDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 Mam kalki z Techmodu (nr.kat.72045) z tymi oznaczeniami Grummana. Nie wiem ile mają lat i czy do czegoś jeszcze się nadają. Instrukcja chyba drukowana na ksero . A Tutka straszy jeszcze na półce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 Tutka klasyka klasyk, chowane podwozie i otwierana komora bombowa. Ileż to nalotów u mnie przeprowadziła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 27 Marca 2021 Super Moderator Share Napisano 27 Marca 2021 Tu2 wiadomo i jak się okazuje nadal są modele z którymi jakoś się człek nie zetknął no ale jak się okazuje nic straconego dzisiaj nabyłem taki wynalazek: i 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Marca 2021 Share Napisano 27 Marca 2021 Ten pierwszy to ciekawostka. Według Scalemates to Eidai robił głównie samochody w różnych skalach i parę samolotów cywilnych w skali 1:72. Nigdy o nich wcześniej nie słyszałem, fajny wykopek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) Kolejne odcinki kącika modelarskiego z Lotnictwa AI: Edytowane 6 Sierpnia 2023 przez barszczo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 30 Marca 2021 Autor Share Napisano 30 Marca 2021 (edytowane) 23 godziny temu, barszczo napisał: Kolejne odcinki kącika modelarskiego z Lotnictwa AI: Postaraj się o lepszą jakość, bo chętnie bym przypomniał sobie te poradniki, ale tu się nie da. A najlepsze w tych postach są te vacuformy. Modelarski znak czasów transformacji ustrojowej Edytowane 30 Marca 2021 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 30 Marca 2021 Autor Share Napisano 30 Marca 2021 (edytowane) Do wspomnień PRLu dołożę taką kolorowankę. Ładnie pokolorowana zdobiła niejedną ścianę. Edytowane 30 Marca 2021 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 8 minut temu, kopernik napisał: Postaraj się o lepszą jakość, bo chętnie bym przypomniał sobie te poradniki, ale tu się nie da. A najlepsze w tych postach są te vacuformy. Modelarski znak czasów transformacji ustrojowej Dobrze ze się odezwałeś, bo myślałem że nie ma problemu z odczytaniem wspomnień. Cały czas kombinuję żeby było to dobrze widać. Jak zapiszesz obraz można spokojnie poczytać. Następne wrzucę w większej rozdzielczości, powinno pomóc. Vacuwspomnienia rewelacyjne, o ile o Broplanie już było tu pisane, to ten Boomerang i jego wytwórca kompletnie mi uleciał z pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Dało się z niego coś sklecić 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 2 godziny temu, kopernik napisał: Do wspomnień PRLu dołożę taką kolorowankę. Ładnie pokolorowana zdobiła niejedną ścianę. Dopiero teraz obrazki zobaczyłem. Miałem to cudo, Messer Emil tam nawet był . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi