jmx62 Napisano 3 Września 2023 Share Napisano 3 Września 2023 (edytowane) Wiadomość do Greifa: "Czarny" Hampden, Hudson, Hunter9 i Blenheim IV A-xa są na allegro. Edytowane 3 Września 2023 przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Września 2023 Autor Share Napisano 6 Września 2023 Widzieliście takie modele ? Ja nie, co prawda to HO i do tego Tarpan, ale jak bym zobaczył to 40 lat temu, na bank bym kupił. Ciekawe, ile jeszcze takich nieznanych modeli ujawni internet. Zdjęcia z netu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Września 2023 Super Moderator Share Napisano 7 Września 2023 Tarpan gdzieś się u mnie jeszcze poniewiera z resztą modeli aut w H0. Był to ulep ale w tamtym czasie i tak było woow że wogóle jest 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 7 Września 2023 Share Napisano 7 Września 2023 Kurcze jakoś nie widziałem... Ani w Składnicach, ani w kioskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Września 2023 Super Moderator Share Napisano 7 Września 2023 No to się trzymajcie bo można sobie nabyć ten antyk https://kotebi.eu/modele-kolejowe-h0-1-87/3124-tarpan-233-3-modele.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Września 2023 Super Moderator Share Napisano 7 Września 2023 i ad Mi6 wydobyty i zmierzony takie 447 mm, kawałek końca statecznika jest lekko wygięty, czyli wychodzi skala ~ 1/93,2 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Września 2023 Share Napisano 7 Września 2023 25 minut temu, Greif napisał: takie 447 mm, kawałek końca statecznika jest lekko wygięty, czyli wychodzi skala ~ 1/93,2 No to sobie zaokrąglili na 1:100 żeby dobrze wyglądało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 7 Września 2023 Autor Share Napisano 7 Września 2023 (edytowane) W przerwie od sklejania oglądam sobie mecz z Wyspami Owczymi. Siara. PRL nie rozpieszczał modelarsko, ale piłkarsko dopieszczał aż miło. Teraz modelarsko dopieścili mnie na śmierć (prawie) ale piłkarsko wpędzili prawie do grobu. Osiągnięcia tamtej reprezentacji trafiły nawet do komiksu, a mecze z "egzotycznymi" drużynami kończyły się gradem bramek. Edytowane 7 Września 2023 przez kopernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 7 Września 2023 Share Napisano 7 Września 2023 22 minuty temu, kopernik napisał: PRL nie rozpieszczał modelarsko, ale piłkarsko dopieszczał aż miło. Teraz modelarsko dopieścili mnie na śmierć (prawie) ale piłkarsko wpędzili prawie do grobu. Ale o co chodzi? Co przychodzi, coś odchodzi - równowaga w przyrodzie zachowana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 8 Września 2023 Share Napisano 8 Września 2023 16 godzin temu, kopernik napisał: W przerwie od sklejania oglądam sobie mecz z Wyspami Owczymi. Siara. Oj już nie narzekaj. Walczyli jak równy z równym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 9 Września 2023 Autor Share Napisano 9 Września 2023 Dzisiejszy bazarek pozbawił mnie dychy. Dwa modele po piątaku. Na widok pudełka z Lightingiem podjarałem się jak dzieciak ( nigdy go nie miałem z Frog ). Niestety radość moja trwała tylko do czasu otwarcia pudełka. Zonk ! W środku Spitfire. I tak kupiłem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Września 2023 Share Napisano 9 Września 2023 19 minut temu, kopernik napisał: I tak kupiłem. Na warsztat z nimi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Września 2023 Share Napisano 10 Września 2023 Tego P-38 miałem, pudełko miało trochę inne kolory bardziej blade. To był mój pierwszy model. Wtedy nawet nie wiedziałem jak się nazywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Września 2023 Super Moderator Share Napisano 10 Września 2023 kolejny pułkownik 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Września 2023 Super Moderator Share Napisano 13 Września 2023 No to dzisiaj grubo pojechałem ale co tam ... Ostatnie polowanie poskutkowało taką oto kolekcją antyków dublety chętnie zamienię na coś czego nie mam lub mogę odstąpić , jak ktoś coś to pw. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 13 Września 2023 Share Napisano 13 Września 2023 No ładnie Kolega tych artefaktów "nawykopywał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Września 2023 Share Napisano 13 Września 2023 Piękne . Ta-152 z tego pudełka, sklejałem jeszcze w latach osiemdziesiątych koledze, prosty był okrutnie. Bardziej zabawka niż model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Września 2023 Super Moderator Share Napisano 13 Września 2023 Tak się trafił wysyp dzsiaj, no i jak nie kupić jak kupić za śmieszne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 13 Września 2023 Share Napisano 13 Września 2023 Fiu Fiu jak mawiał pewien sławny wróbel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mav2000 Napisano 14 Września 2023 Share Napisano 14 Września 2023 Dzień dobry, jako zalogowany jestem tu nowy. Poszukuję modelu czołgu T-34, ja miałem z nim kontakt w latach 80-tych ubiegłego wieku. Niestety model przepadł w różnych przeprowadzkach. Czołg chyba nie miał skali, chyba był produkcji sovieckiej. Na pewno miał silniki elektryczne i możliwość kierowania na kablu. Nie wiem, gdzie szukać takich rzeczy i jak przejrzałem ten wątek, to jestem pod wrażeniem prezentowanych tu zakupów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Września 2023 Super Moderator Share Napisano 14 Września 2023 @mav2000 Nie pamiętam dokładnie czy był T34, na pewno byl IS3 , ISU 122, ISU 152 i KW 85, czasem się pojawiają na alle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Września 2023 Share Napisano 14 Września 2023 4 godziny temu, Greif napisał: Nie pamiętam dokładnie czy był T34 Był . Firma Ogoniok i miał elektronapęd. Oryginał w porównaniu z KW i ISU, przypominał z daleka, a nawet z bardzo daleka: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polijack Napisano 14 Września 2023 Share Napisano 14 Września 2023 Oooo...o... wlasnie tego mialem.... .... skleilem go distalem.... papa powiedzial ze bedzie dobry......... i nawet jezdzil...... to byl poczatek lat 80tych jak sobie dobrze przypominam... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 14 Września 2023 Super Moderator Share Napisano 14 Września 2023 A i widzisz jakoś tego na oczy nie spotkałem za dzieciaka, jakiś Is czu Isu się przewinął bo pamiętam spadające gąsiennice i twarde kable ale teciaka nie trafiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 14 Września 2023 Share Napisano 14 Września 2023 27 minut temu, polijack napisał: Oooo...o... wlasnie tego mialem.... .... skleilem go distalem.... papa powiedzial ze bedzie dobry......... i nawet jezdzil...... to byl poczatek lat 80tych jak sobie dobrze przypominam... jeśli jeździł, to nie tego miałeś. Ten ze zdjęć nie jeździł. Później wyszła przekonstruowana wersja i taką nowszą pewnie miałeś. Ciekawe, że kliłeś Distalem. W zestawie był klej oparty na acetonie. Szybszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi