Hubert Kendziorek Napisano 11 Października 2020 Autor Share Napisano 11 Października 2020 Maluje się. Jest też już metalik i pas przeciwodblaskowy. Na dole biały podkład, następny w kolejce żółty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 11 Października 2020 Share Napisano 11 Października 2020 Błękit daje ostro po gałach. Zapowiada się ciekawe i nietypowe malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 12 Października 2020 Autor Share Napisano 12 Października 2020 (edytowane) W dniu 11.10.2020 o 20:25, rymulus napisał: Błękit daje ostro po gałach. Zapowiada się ciekawe i nietypowe malowanie. I zasadniczo ma dawać Aczkolwiek, teraz jak tak patrzę na zdjęcia, ten niebieski nie jest aż tak oczobijący. Pewnie go jakąś mgiełką przygaszę. https://www.airliners.net/photo/France-Air-Force/Dassault-Mirage-IVP/861156/L Edytowane 13 Października 2020 przez Hubert Kendziorek Zniknięcie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 13 Października 2020 Autor Share Napisano 13 Października 2020 Finezyjnie (nieprawdaż? ) zamaskowana góra, pryśnięty na żółto pod maski spód, z pewnym chm... naddatkiem. Zobaczymy, jak na tym czerwony siądzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 16 Października 2020 Autor Share Napisano 16 Października 2020 Maski na spodzie, trzeba było uzupełnić taśmą, zwłaszcza za osłoną radaru i w ogóle jej okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Października 2020 Share Napisano 16 Października 2020 Coś w okolicach klapolotek się zadziało, jakieś przetarcia czarnego widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 16 Października 2020 Autor Share Napisano 16 Października 2020 Musiałem tam przeszlifować biały podkład. Spód i tak będzie czerwony, poza zamaskowanymi płaszczyznami. Powinno zniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Października 2020 Share Napisano 16 Października 2020 Git 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Października 2020 Share Napisano 16 Października 2020 Znałem człowieka który służył w bazie takich maszyn we Francji. Przefajny samolot, mam słabość do konstrukcji z tamtych lat. Super malowanie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 Wybaczcie ręcznik papierowy, czerwony na mechanice klap się łatwo ściera, jeszcze nie zabezpieczone. Oczywiście powyłaziły babole, nie wiem jeszcze czy zdecyduję się na poprawianie wszystkich. Metalik po półmacie przygaśnie. Ogólnie, tak sobie to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Października 2020 Share Napisano 31 Października 2020 Ładnie wygląda w tym malowaniu, zwłaszcza góra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 31 Października 2020 Autor Share Napisano 31 Października 2020 Nie, jednak nie wytrzymałem. Krok wstecz. CA na szpary, szlif po całości, szczególnie owiewki, na których metalik wyglądał po prostu obrzydliwie. Do tego coś pokręciłem na grzbiecie, trzeba poprawić kształt niebieskiego motywu, za grosz symetrii nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 1 Listopada 2020 Autor Share Napisano 1 Listopada 2020 Take 2. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 Świetne jest to czerwono żółte malowanie, bardzo fajnie się komponuje Czego używasz do malowania aluminium ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 1 Listopada 2020 Autor Share Napisano 1 Listopada 2020 2 minuty temu, Usul napisał: Czego używasz do malowania aluminium ? Tym razem Vallejo Metal Color Duraluminium. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 15 Listopada 2020 Autor Share Napisano 15 Listopada 2020 Kalkomanie, przyjemne w nakładaniu, ale nie najcieńsze. Obficie podlane Solem, ale nie reagowały na niego zbyt mocno. Konieczne były poprawki malarskie w trakcie nakładania kalkomanii, częściowo efekt mojego gapiostwa, częściowo niedokładności. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 15 Listopada 2020 Share Napisano 15 Listopada 2020 Lubię takie kolorowe malowania okolicznościowe. Prześliczna pisanka wychodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 15 Listopada 2020 Share Napisano 15 Listopada 2020 Super, śliczny, taki "słodki" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 Ładnie wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 12 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2020 (edytowane) Powoli zabieram się za podwozie. No to zawziąłem się i zamontowałem podwozie. Koszmar. Geometria niemal nie do uchwycenia, żeby wszystkie koła dotykały gruntu. Ale po godzinie docinania, przymierzania, dociskania, przymierzania, podlewania klejem, przechylania, przytrzymywania ... jest niemal idealnie. Edytowane 12 Grudnia 2020 przez Hubert Kendziorek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 13 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2020 Mirage stanął na własnych kołach. Już tylko drobiazgi, lekki weathering, satyna, zdjęcie masek (ostatnio u mnie najbardziej nerwowy etap budowy modeli) - i finisz. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 19 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2020 C'est Fini! Na galerię trzeba trochę poczekać, pojawiły się jakieś problemy z ostrością, podręczny Hasselblad się zbuntował. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Grudnia 2020 Share Napisano 19 Grudnia 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 19 Grudnia 2020 Share Napisano 19 Grudnia 2020 Zacny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi