Bobek Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 Dunski F-104G drugi z kolei Duńczyk na warsztacie i kolejne w zabawie kroki żeby było ciekawiej. 16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 Bardzo fajny, świetnie zrobione przebarwienia. Jak się toto kleiło? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobek Posted March 2, 2020 Author Share Posted March 2, 2020 Poza nosem który ma większą średnicę niż kadłub (mały uskok), nie mogę narzekać. Przyjemny model choc różnice w stosunku do hasegawy raczej kosmetyczne, choc cenowo znaczące. Moge polecić z czystym sumieniem, z ciekawostek dodam ze ma nacięcia wewnątrz kadłuba i stworzony by otworzyć cały przedni segment samolotu. . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martinezol Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 piekne malowanie, jak sie robi takie przebarwienia? Bobek-wan nauczaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobek Posted March 2, 2020 Author Share Posted March 2, 2020 (edited) najkrócej - malowanie wzięte wprost od pancerniaków, farby -> filtry -> mazaki, Został jeszcze f-100 skale niżej, postaram się powtórzyć i ulepszyć. Edited March 2, 2020 by Bobek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 Co tu dużo pisać... Świetny! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 Bardzo efektowny model. Świadomość malowania widoczna. No i jesteś jedynym znanym mi człowiekiem, który opanował sztukę nabywania kalkomanii Stoppel... Szacun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobek Posted March 2, 2020 Author Share Posted March 2, 2020 Dalej się nie odzywa? :/ chyba naprawdę miałem szczęście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rymulus Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 Genialny, przebarwienia super. Pomiń słowo "najkrócej" i opisz dokładniej sposób malowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobek Posted March 2, 2020 Author Share Posted March 2, 2020 (edited) 26 minut temu, rymulus napisał: Genialny, przebarwienia super. Pomiń słowo "najkrócej" i opisz dokładniej sposób malowania. 1Blackbasing i marmurek, 2 malowanie rozjasnionymi wyplowieniami 3 malowanie na zmiane pedzlem i aerografem wszystkich podmalowek 4 najwazniesze co zmeinia model - filtry, daje efekt 3d https://youtu.be/7ZI5WNdDs-A?t=160 warto zauwazyc ze zmiana jest kolosalna i nie jeden filtr tylko dwa trzy rożne odcienie. 5 przerwa od modelu, znalezienie drobnostek i mazaki w miejsca gdzie cos nam nie gra naprawde warto sprobowac bo daje nowe spojrzenie na malowanie Edited March 2, 2020 by Bobek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apek Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 Rewelacja!! Malowanie na poziomie trudno osiągalnym!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted March 3, 2020 Share Posted March 3, 2020 Bardzo ładnie zrobiony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agillus68 Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 Fajnie "wytyrany". Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam Agillus68 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psar77 Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Czad !!!! Uwielbiam ściorane samoloty !!! Brawo ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 Piękny !!! Jest niezwykle bliski memu sercu, bo podobnego, tylko bardziej zielonego i mniejszego. Twój wyszedł znakomicie ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted April 9, 2020 Share Posted April 9, 2020 Fajny Duńczyk. W MLP w Krakowie stoi duński 104 ale w jego przypadku mimo styrania kolor pozostał bardziej zielony niż oliwkowy. Jednak patrząc na inne duńskie 104 można na zdjęciach spotkać właśnie takie bardziej oliwkowe egzemplarze. Mam ten zestaw ale mój będzie w malowaniu japońskim.dobra robota ! Acha co do osłony radaru to wiem, że można ją montować na wtyk bez kleju bo ładnie i dość ścisłe przylega do kadłuba :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts