jager27 Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Podstawowe farby też akrylowe? Jeżeli tak, to raczej nic nie zdziałasz. Całe szczęście olejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Obawiam się, że czeka cię pozostawienie jak jest albo zmywanie wszystkiego. Jak długo już leży ten wash na modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Zwracam się z prośbą o pomoc, albowiem mam problem z wybraniem farby. Jaki kolor biały błyszczący, na lakier przyczepy do ciężarówki, jest najlepszy. Mam na myśli tylko olej. Myślałem o Model Masterze lub Revellu, bo Humbrol chyba odpada. Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Ja malowałem dwa modele szybowców na biało błyszczącym Revellem i wyszło okej. Ważne żeby kłaść cienkie warstwy, dać im wyschnąć parę dni, przeszlifować papierem wodnym 1200-2000 i tak w kółko Macieju aż będzie git. Na koniec można jakimś lakierem jeszcze zabezpieczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Po co filtr powietrza do kompresora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Żeby powietrze było czyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 A bez filtra mogłoby być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Żeby powietrze było czyste. Bez zanieczyszczeń obcych , mających wpływ na jakość powłoki malarskiej. Tzn. np. bez kurzu, bez tak zwanych paprochów, mogących zmienić lepkość i przyczepność farb i lakierów... Czyste powietrze do sprężarki to lepsza jakość powłoki malarskiej... Oczywiście dla samej zprężarki jest to też ważny element dla bezawaryjnej pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Jak długo już leży ten wash na modelu? Około 5 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Decik model z elementami fototrawiennymi można malować dowolnymi farbami jedna bardzo odradzam malowanie pędzlem najlepiej malować areografem. Do klejenia blaszek urzywa się klejów cyjanoakrylowych np super glue kropelka cyjanopan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Około 5 miesięcy. Według mnie, to możesz zapomnieć o zmywaniu washa bez straty farby bazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Całe szczęście udało mi się zmyć przynajmniej zacieki spirytusem. Dzięki za inicjatywe i dobre chęci. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Mam takie małe pytanko do specjalistów w tym temacie. Czy te figurki mogły by wylądować na dioramie na lotniskowcu (HMS Victorious). Chodzi mi o ubiór figurek. Czy różnił się on od personelu na ziemi? Oczywiście lata się zgadzają (1942) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luchner Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Witam.swzukam i szukam i nie moge znalesc sklepu z pretami styrenowymi. Chodzi mi o srednice od 2mm do 5mm Pozdrawimj i czekma na odp! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 A na forum szukales? Klik Swoja droga tez bede tego szukal. Szczegolnie katowniki i szyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Zobacz Tu, Tu i Tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Zobacz Tu, Tu i Tu Szczególnie polecam drugie "TU" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luchner Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Czy to polskie sklepy ? I czy widzisz w drugim linku 4mm? bo ja nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 I czy widzisz w drugim linku 4mm? bo ja nie... Kurde człowieku ktoś ci poświęca trochę swojego prywatnego czasu, chce pomóc a ty jeszcze pyskujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luchner Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 NIe pyskuje,ale zamiast mnie pouczac mogłes nie zasmiecac tamatu nic nie wnoszacym postem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Wyluzujcie chłopaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 Trzy szybkie pytanka: 1. Jak jest z "przyczepnością " farb akrylowych Tamyii, czy trzeba stosować podkład? 2. Jaki rozcieńczalnik (dedykowany Tamyii, innych firm także, woda destylowana)? 3. Czy ma znaczenie jakiej firmy będzie retarder (np. Gunze Mr. Retarder Mild)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 3. Czy ma znaczenie jakiej firmy będzie retarder (np. Gunze Mr. Retarder Mild)?Tylko na to potrafię odpowiedzieć: wczoraj malowałem pierwszy raz tamiyką i nie było potrzeba retardera. Nawet nie było problemu farby zbierającej się na kapturku chroniącym igłę. O glucie na dyszy nie wspominając. Rozcieńczałem wodą destylowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 Dzięki Ostach, juz myślałem, że nikt nie maluje tamiyą.... Odpowiedziałeś również na 2 pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi