filipsg Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Od dłuższego czasu leży u mnie w szafie AH-1G z AZ Models i szukam dla niego jakichś ciekawszych oznakowań niż pudełkowe. Dostępność kalek dla Cobry jest prawie zerowa, chyba że... wziąć pod uwagę te z modeli MasterCrafta. Miał ktoś może do czynienia z ich ostatnimi wypocinami i mógłby powiedzieć, czy chociaż ich kalki się do czegoś nadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 Hej, pytanie dla modelarzy pojazdów latających. Jak byście poradzili sobie z tematem wlotów i wylotów wyrzutni niekierowanych pocisków rakietowych: http://www.scale-rotors.com/galerie/2-attack-helicopters/1334-ah-1s-cobra-monogram.html Jak widać na zdjęciach są one srebrne (stalowe) i moje 2 koncepcje jak to zrobić są następujące: 1) sklejam do kupy całą wyrzutnię, maluje przód i tył na srebrno i później maskuje, po czym nakładam kolor podstawowy? (jedyny minus to fakt, iż idealne nałożenie paska taśmy tak żeby na całym obwodzie był równy nie jest proste, nie wspominając, że trzeba mieć taśmę odpowiedniej grubości) 2) najpierw sklejam i maluję wyrzutnie bez przodu i tyłu, oddzielnie maluję przód i tył i później przyklejam, ale jak poradzić sobie z tym jeśli po złożeniu do kupy przody i tyły mogą średnio pasować do wyrzutni i wymagać obróbki ? Mam nadzieję, że opisałem tą czynność zrozumiale Proszę o kilka słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 A co to ma wspólnego z działem AEROGRAF? Forum » Tematyka modelarska » Jak to zrobić i jak pokazać » Aerograf Tu żeś zaczął temat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 Bo to jest raczej stricte malowanie aerografem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micz Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 Ja bym to zrobił według tego foto: http://data6.primeportal.net/hangar/weichao_chen/ah-1s_70-15956/images/ah-1s_70-15956_24_of_37.jpg Czyli skleił wszystko do kupy, zaszpachlował i wyszlifował. Z maskowaniem i malowaniem nie powinno być problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 Bo to jest raczej stricte malowanie aerografem To jest typowe pytanie zadawane w warsztacie przy konkretnym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Headhunter88 Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 Ja bym to zrobił według tego foto: http://data6.primeportal.net/hangar/weichao_chen/ah-1s_70-15956/images/ah-1s_70-15956_24_of_37.jpg Czyli skleił wszystko do kupy, zaszpachlował i wyszlifował. Z maskowaniem i malowaniem nie powinno być problemu Też o tym myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 11 Lutego 2017 Share Napisano 11 Lutego 2017 Witam Mam pewien problem, nie domknąłem Liqid Green Stuff (trzeba dobrze dociskać te zamknięcia od Citadel )i tak leżała w szufladzie jakiś miesiąc, teraz zrobiła się z tego taka gumowata masa. Czy można to jakoś uratować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 Który z modeli tego pojazdu waszym zdaniem jest "najlepszy" Tzn wady/zalety: Xact Scale Models(czy jest dostępny w Polsce?) Meng Zvezda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 Witam! Z góry przepraszam jeśli pomyliłem działy i proszę o przeniesienie, jeśli będzie to potrzebne. Interesuje mnie czy jakakolwiek firma wypuszcza kity z Ładą Nivą, poszperałem w google ale jedyne co znalazłem to jakieś chińskie gotowce. Skala dowolna, (pomijając jedynie te mikro) Chętnie bym coś takiego skleił jako swój pierwszy pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 9 Marca 2017 Share Napisano 9 Marca 2017 Witam Mam pewien problem, a raczej pytanie do większych znawców lotnictwa IIWW niż ja(a konkretnie do znawców samolotów obserwacyjnych IIWW). A mianowicie kupiłem sobie niedawno model Stinson L-5 Sentinel z Czeskiej firmy Sword (spodobał mi się ten model, jego kształt, a najbardziej to ten malunek z gołą Panią na osłonie silnika których moim zdaniem bardzo ubarwia ten samolot ) i tu moje pytanie: Czy drugi pilot(obserwator) miał wolant oraz czy miał jakiś(choćby nawet mały) panel przyrządów? bo z tego co znalazłem w necie to wychodzi mi ze obserwator nie miał wolantu ale możliwe(bo nie jestem w 100% pewny bo widziałem tylko zdjęcie tylnej części kokpitu z gry War Thunder ) ze miał ten właśnie mały panel przyrządów. A w tym modelu jest to tak rozwiązane ze obserwator nie ma nic, tylko sobie siedzi na foteliku i nie wiem czy mam coś dorabiać i zmieniać ten fakt(bo nawet bym umiał to zrobić ). Proszę o pomoc w tej sprawie oraz gdyby moje pytanie było tu źle umieszczone o przeniesienie go I NIEZWŁOCZNE POINFORMOWANIE MNIE O TYM BYM DRUGI RAZ NIE PISAŁ TEGO SAMEGO (BEZ TEJ WIEDZY) A POZNIEJ ZOSTAŁ PRZEZ TO ZBANOWANY PRZEZ JEDNEGO Z ADMINA TEJ STRONY. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Marca 2017 Share Napisano 9 Marca 2017 Witam! Z góry przepraszam jeśli pomyliłem działy i proszę o przeniesienie, jeśli będzie to potrzebne. Interesuje mnie czy jakakolwiek firma wypuszcza kity z Ładą Nivą, poszperałem w google ale jedyne co znalazłem to jakieś chińskie gotowce. Skala dowolna, (pomijając jedynie te mikro) Chętnie bym coś takiego skleił jako swój pierwszy pojazd Lada Niva to tylko Gaffe w 1:43 i ADP-Modelle w 1:87. Innych nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Witam. Pytanie czysto teoretyczne mam do kolegów. Otóż posiadam panterkę Dragona, którą za niedługo pewnie wyciągnę na blat biurka, ale zastanawiam się czy zainwestować w żywicze wnętrze firmy CMK. Problem polega na tym iż wnętrze jest dedykowane do modelu firmy Tamiya i tu pojawia się moje pytanie. Mianowicie, czy to wnętrze będzie pasować także do modelu firmy Dragon? ogólnie Pantera to Pantera, więc wymiary bryły obie te firmy powinny trzymać mniej więcej takie same, ale nie pytałbym o to gdyby nie fakt iż koszt pełnego wnętrza od CMK to blisko 500zł i boję się zwyczajnie sprawdzać tego metodą prób i błędów z wiadomych względów... Pytanie może i głupie, ale niedawno wykonując model Sd.kfz 234/2 (Italeri) wsadziłem tam silnik od CMK dedykowany do zestawu firmy Dragon i problemów nie było, więc tu może też nie będzie, niemniej jednak pewności nie mam. Miał ktoś do czynienia z podobnymi "przeszczepami" etc? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Marca 2017 Super Moderator Share Napisano 10 Marca 2017 można próbować, ale można się rozczarować, jeśli wymiary środka są zbliżone to można ale może się okazać że różnica długości 2-3 mm i będzie już duży kłopot... ale po co kombinować skoro: http://www.cmkkits.com/en/detail-sets-accessories/panther-driver-s-set-for-1-35-dragon-kit/ http://www.cmkkits.com/en/detail-sets-accessories/panther-ausf-g-engine-set-1-35-for-dragon-kit/ więc pewnie w krótkim okresie będzie i reszta... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Dzięki za linki. Głupio się przyznać, ale nie wchodziłem na tą stronę i chyba nie byłem do końca zorientowany w ofercie. Tematu nie było, niemniej jednak bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Stała się tragedia . Przez przypadek wywaliłem instrukcje obsługi do "dany" hobby boss 1/35 . Czy posiada ktoś takową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Na mojehobby znajdz model i tam sa zdjecia instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Stała się tragedia . Przez przypadek wywaliłem instrukcje obsługi do "dany" hobby boss 1/35 . Czy posiada ktoś takową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 (edytowane) Stała się tragedia . Przez przypadek wywaliłem instrukcje obsługi do "dany" hobby boss 1/35 . Czy posiada ktoś takową ? Masz TUTEJ na zdjęciach. Edytowane 10 Marca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RIGSmodelarz Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 sprzeda mi ktoś DS-y dragona do panthery w 1:35 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RIGSmodelarz Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 sprzeda mi ktoś DS-y dragona do panthery w 1:35 ? nie umiem znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz84 Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Stała się tragedia . Przez przypadek wywaliłem instrukcje obsługi do "dany" hobby boss 1/35 . Czy posiada ktoś takową ? Masz TUTEJ na zdjęciach. Super . Bardzo , bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RIGSmodelarz Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 smutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RIGSmodelarz Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Ktoś ma takie coś http://www.mojehobby.pl/products/Scale-CH-DS-Track-for-Panther-Ausf.A-D-Kgs-64-660-150.html na sprzedaż (chodzi mi o podobne z jakiegoś zestawu dragona) Chętnie kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Drogi mój imienniku, przestań zaśmiecać wątek, napisałeś na Giełdzie- jak tam nikt nie odpowie, to tutaj tym bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi