elcin Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Witajcie po raz kolejny. Stoje przed składaniem modelu Pave Hawk'a od Revella i chce go zrobić w kamularzu takim jak tu : http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/middle/5/1/0/0897015.jpg Interesuje mnie najjaśniejszy zielony. Instrukcja podaje, że trzeba zmieszać dwie farbki Revellowskie 39 i 15. Jeśli nie macie (przypadkiem) jakiejść farby która by odpowiadała temu kolorowi to bardzo proszę o jakiś poradnik jak mieszać farby (maluje pędzlem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Poradnik: 1. Bierzemy dwie lub trzy farby 2. Dobrze je mieszamy w pojemniczkach, po czym solidnie nimi wstrząsamy 3. Przelewamy po trochu każdej z nich do korka po napoju lub innego wygodnego pojemniczka w formie miseczki 4. Mieszamy odcienie aż do uzyskania odpowiedniego odciania dolewając troszkę rozcieńczalnika: A. Do akryli np. wódka lub woda (opcjonalnie dodając nieco opóźniacza) B. Do emalii benzyna ekstrakcyjna, terpentyna lub jakiś firmowy rozcieńczalnik 5. Malujemy Tadam! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 http://sk-model.pl/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=53 Dzięki za link, dzięki tobie się dowiedziałem ,że coś takiego jest po drugiej stronie mojej ulicy xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shidley Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 cloner16: nie nastawiaj się na zakupy w Sk... sprzedają tylko hurtowo dla podmiotów posiadających działalność gospodarcza.. sam się kiedyś na tym przejechałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 To muszę sprawdzić co to dla niech znaczy hurtowo xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Kornik - dzięki bardzo, właściwie moją główną wątpliwością było to czy mieszamy farby rozcieńczone czy jeszcze nie ;) Dzięki za wytłumaczenie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 1. Czy istnieją modele plastikowe ORP Dragon lub ORP Gryf? 2. Jakiej firmy możecie mi polecić Mi-24 myślę o 1:72? Plastik Słyszałem, że Zvezda jest dobra ale się nie znam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawo Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Jakie farbki na polski kamuflaż wz.93 pustynny, a jaki na leśny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 1. Czy istnieją modele plastikowe ORP Dragon lub ORP Gryf?2. Jakiej firmy możecie mi polecić Mi-24 myślę o 1:72? Plastik Słyszałem, że Zvezda jest dobra ale się nie znam Pozdrawiam jeszcze mam 3 pytanie co oznacza w Mi-24 MI-24A HIND i MI-24 V/VP Hind E? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 12 Sierpnia 2011 Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Czy ktoś z Was wykonywał kręcące się koła w modelu 1/35 ? Muszę takowe wykonać w LAV'ach Trumpetera i głowię się jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łukim@n Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Witam. Dziś odbyło się moje pierwsze malowanie aerografem. Prędzej zastępował go pistolet, lecz chciałem spróbować trochę czegoś precyzyjniejszego. Zacząłem od rozcieńczania podkładu; potem dodałem utwardzacz. 10 minut minęło i farba znalazła się w zbiorniczku. Nacisnąłem na spust i rozpocząłem malowanie. Nie trwało ono długo, gdyż na kabinie pojawiły się "kawałki" farby: Podkreślam, że aerograf był użyty pierwszy raz. Przed samym malowaniem "przepuściłem" przez niego rozpuszczalnik. Prosiłbym o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzech Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Felgi z modeli jakich firm będą pasowały do modeli samochodów Hasegawa 1:24. Czy są różne "standardy" mocowania kół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galgan Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Witam mam pytanie jakimi farbkami pactry pomalowac junkersa ju 88 a-4/d1 mam zestaw revele i aby pomalować spód podaja że należy wymieszac 3 farby ale bez kodów, czy jest jakaś jedna farba revele i czy koncówki skrzydeł sa zółte bo wedle instrukcji nie są pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Który maskol jest najbardziej gęsty? Używałem dotychczas Humbrola, ale nie zawsze taki rzadki jest przydatny. Przy maskowaniu oszklenia ma tendencję do spływania i odsłaniania szybki, a i czasem pod grubszą warstwą farby nie daje się łatwo zdrapać. Może jest jakiś w postaci pasty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galgan Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 jest maskol do oszklenia mr hobby jest gesty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prop Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Co to jest? To jest Morris-Commercial C9/B z zamontowanym Boforsem 40mm AA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Mam pytanie - gdzie w Polsce dostanę papier na którym mogę drukować kalkomanie? Wolałbym nie ściągać tych arkuszy z zagranicy, a nie wiem, czy to już do nas dotarło... Rozumiem, że drukarka atramentowa do takich wynalazków wystarczy? Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Czy ma ktoś pojęcie jak za free dodawać zdjęcia za darmo do serwisów aukcyjnych takich jak ebay , w łatwy sposób a nie skomplikowany bo wszystko co jest w internecie jest bardzo zagmatwane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Załóż konto na http://picasaweb.google.com Ściągnij sobie program Picasa, zainstaluj i połącz z kontem. Zdjęcia wrzucaj jako publiczne, a link do galerii wklejaj w aukcje jako "Więcej zdjęć". Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galgan Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 papier do kalek dostepny jest na allegro nr 1762977748 chyba to o taki Ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Pytanie odnośnie robienia wody (na makiecie w podpisie). Czy jeżeli będę robił wodę z produktu still water effect powierzchnia na której będę ją wylewał powinna być równa jak szkło czy może mieć różnicę wysokości ,np 4mmm? po po prostu chcę uzyskać głębię a nie jestem pewny czy tak to wyjdzie? Czy może ktoś ma doświadczenie w robieniu wody z tego produktu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Może być nierówno. Wylewaj jednak wiele razy po cienkiej warstwie (parę mm) i daj zaschnąć. Vallejo Still Water ma tą wadę, że przy wysychaniu robi się straszliwy menisk wklęsły i trzeba go korygować kolejnymi warstwami. Także trochę czasu potrzeba na wylanie czegoś większego, ale efekt jest przyjemny, a sam specyfik można barwić farbami akrylowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Istnieje model M10 lub M36 w skali 1/72 ? Czy trzeba kupić jakieś konwersje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi