panDespota Napisano 5 Kwietnia 2020 Napisano 5 Kwietnia 2020 Takiego Meserszmiciki z magazynu sobie wyciągnąłem i zacząłem dłubać. Model będzie w malowaniu maszyny na której latał Uffz. Karl Wolff z JG52 w 1940. Zestrzelona jest dobrze obfotografowana. Dorzuciłem blaszkę Edka i lufki Mastera. Ponitowałem. 4 Cytuj
panDespota Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Napisano 5 Kwietnia 2020 Dzięki. Na razie prace wstrzymane. Zwrócono mi uwagę iż przednia część oszklenia jest z E4 a nie E3. Faktycznie przeoczyłem. Poszukuję. Więc jakby miał ktoś do poratowania to chętnie przygarnę. Cytuj
thor_ Napisano 5 Kwietnia 2020 Napisano 5 Kwietnia 2020 3 godziny temu, panDespota napisał: Zwrócono mi uwagę iż przednia część oszklenia jest z E4 a nie E3. Z ciekawości czym się różnią? Bo po szybkiej analizie jedyne co mi przyszło do głowy to jedynie szerokość/grubość elementów ramy wiatrochronu. Cytuj
panDespota Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Napisano 5 Kwietnia 2020 56 minut temu, thor_ napisał: Z ciekawości czym się różnią? Bo po szybkiej analizie jedyne co mi przyszło do głowy to jedynie szerokość/grubość elementów ramy wiatrochronu. Podział oszklenia (E3 góra/E4 dół) Cytuj
thor_ Napisano 5 Kwietnia 2020 Napisano 5 Kwietnia 2020 Całość kumam, ale "przednia część" - wiatrochron patrząc na zdjęcia prawdziwych E3 i E4 są w zasadzie takie same poza tym o czym wspomniałem. Na tych rysunkach faktycznie wyglądają inaczej - górna część oszklenia. Ale na "prawdziwkach" jakoś tego nie wyłapałem Ale może faktycznie tak jest. Cytuj
WujekAlice Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 W przypadku tego samolotu tak jest, ale zdarzało się nawet dość często, że E3 dostawały oszklenie jak do E4, np. po jakichś remontach. 1 Cytuj
panDespota Napisano 29 Czerwca 2020 Autor Napisano 29 Czerwca 2020 Przód szklarni wymieniony. Wersja pod Tamkę pasowała Podmalowany. Jak położę kalki będę leciał z plamkami. 6 Cytuj
GreGG24 Napisano 30 Czerwca 2020 Napisano 30 Czerwca 2020 Jakiś dziwny ten oliwkowy zielony od góry. Ten drugi to RLM 02, jak mniemam. Cytuj
panDespota Napisano 1 Lipca 2020 Autor Napisano 1 Lipca 2020 20 godzin temu, GreGG24 napisał: Jakiś dziwny ten oliwkowy zielony od góry. Ten drugi to RLM 02, jak mniemam. Kolory z palety Vallejo. Góra to RLM 02/71. Cytuj
GreGG24 Napisano 1 Lipca 2020 Napisano 1 Lipca 2020 Godzinę temu, panDespota napisał: Kolory z palety Vallejo. Góra to RLM 02/71. Fakt. Vallejo ma jakieś dziwne odcienie RLM71 i RLM70, dość znacznie różnią się od odcieni przyjętych przez inne firmy (Mr Hobby, MRP itd.). Cytuj
panDespota Napisano 2 Lipca 2020 Autor Napisano 2 Lipca 2020 (edytowane) W dniu 1.07.2020 o 09:30, GreGG24 napisał: Fakt. Vallejo ma jakieś dziwne odcienie RLM71 i RLM70, dość znacznie różnią się od odcieni przyjętych przez inne firmy (Mr Hobby, MRP itd.). Tymczasem położyłem kalki i plamki. Przy malowaniu 15 okazało się że za nisko zjechałem pasem właściwego kamuflażu na grzbiecie. Sorry za zdjęcia, ale nie mam obecnie statywu i namiotu... Edytowane 2 Lipca 2020 przez panDespota 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi