panDespota Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Takiego Meserszmiciki z magazynu sobie wyciągnąłem i zacząłem dłubać. Model będzie w malowaniu maszyny na której latał Uffz. Karl Wolff z JG52 w 1940. Zestrzelona jest dobrze obfotografowana. Dorzuciłem blaszkę Edka i lufki Mastera. Ponitowałem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toke Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Pięknie Bardzo fajny kokpit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Dzięki. Na razie prace wstrzymane. Zwrócono mi uwagę iż przednia część oszklenia jest z E4 a nie E3. Faktycznie przeoczyłem. Poszukuję. Więc jakby miał ktoś do poratowania to chętnie przygarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Jestem i podpatrzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 3 godziny temu, panDespota napisał: Zwrócono mi uwagę iż przednia część oszklenia jest z E4 a nie E3. Z ciekawości czym się różnią? Bo po szybkiej analizie jedyne co mi przyszło do głowy to jedynie szerokość/grubość elementów ramy wiatrochronu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2020 56 minut temu, thor_ napisał: Z ciekawości czym się różnią? Bo po szybkiej analizie jedyne co mi przyszło do głowy to jedynie szerokość/grubość elementów ramy wiatrochronu. Podział oszklenia (E3 góra/E4 dół) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Całość kumam, ale "przednia część" - wiatrochron patrząc na zdjęcia prawdziwych E3 i E4 są w zasadzie takie same poza tym o czym wspomniałem. Na tych rysunkach faktycznie wyglądają inaczej - górna część oszklenia. Ale na "prawdziwkach" jakoś tego nie wyłapałem Ale może faktycznie tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 W przypadku tego samolotu tak jest, ale zdarzało się nawet dość często, że E3 dostawały oszklenie jak do E4, np. po jakichś remontach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 29 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2020 Przód szklarni wymieniony. Wersja pod Tamkę pasowała Podmalowany. Jak położę kalki będę leciał z plamkami. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Czerwca 2020 Share Napisano 29 Czerwca 2020 elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 30 Czerwca 2020 Share Napisano 30 Czerwca 2020 Ekstra. Czekam na finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 30 Czerwca 2020 Share Napisano 30 Czerwca 2020 Jakiś dziwny ten oliwkowy zielony od góry. Ten drugi to RLM 02, jak mniemam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 1 Lipca 2020 Autor Share Napisano 1 Lipca 2020 20 godzin temu, GreGG24 napisał: Jakiś dziwny ten oliwkowy zielony od góry. Ten drugi to RLM 02, jak mniemam. Kolory z palety Vallejo. Góra to RLM 02/71. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Lipca 2020 Share Napisano 1 Lipca 2020 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 1 Lipca 2020 Share Napisano 1 Lipca 2020 Godzinę temu, panDespota napisał: Kolory z palety Vallejo. Góra to RLM 02/71. Fakt. Vallejo ma jakieś dziwne odcienie RLM71 i RLM70, dość znacznie różnią się od odcieni przyjętych przez inne firmy (Mr Hobby, MRP itd.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 2 Lipca 2020 Autor Share Napisano 2 Lipca 2020 (edytowane) W dniu 1.07.2020 o 09:30, GreGG24 napisał: Fakt. Vallejo ma jakieś dziwne odcienie RLM71 i RLM70, dość znacznie różnią się od odcieni przyjętych przez inne firmy (Mr Hobby, MRP itd.). Tymczasem położyłem kalki i plamki. Przy malowaniu 15 okazało się że za nisko zjechałem pasem właściwego kamuflażu na grzbiecie. Sorry za zdjęcia, ale nie mam obecnie statywu i namiotu... Edytowane 2 Lipca 2020 przez panDespota 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 2 Lipca 2020 Share Napisano 2 Lipca 2020 Zachwycam się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi