Super Moderator jawkers Napisano 4 Sierpnia 2021 Super Moderator Share Napisano 4 Sierpnia 2021 Ja jestem na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 4 Sierpnia 2021 Share Napisano 4 Sierpnia 2021 Jest znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 5 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2021 Dobra udało się domalować drugi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 6 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2021 Hej, kontynuuję pracę na suczką. Pomalowałem dolną część gondol. Starałem się żeby nie odbiegała ona zbyt mocno od góry. Później podobnym sposobem poprawiłem dysze. Dodatkowo suchym zdrybrushoweł srebrnym kolorem końcówki. Środek był już wcześniej pomalowany jasno szarym kolorem. Korzystając z pigmentów Tamiya z zestawy Weathering Master wtarłem w środek dysz kolory soot i oil stains I wtedy stała się katastrowa, przy zdejmowaniu masek oderwały się kalki..... (tak naprawdę stało się to chwilę temy gdy po raz pierwszy zdjąłem maski silnika). Jak do tego doszło nie wiem. Kalki były zabezpieczone GX100... no ale byłem głupi. Przy maskowaniu dużych powierzchni użyłem taśmy malarskiej tesa.... echh I nie mam pojęcia co z tym dalej zrobić. Jestem trochę załamany, da się to jakoś w miarę prosto naprawić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorian1997 Napisano 8 Sierpnia 2021 Share Napisano 8 Sierpnia 2021 Widocznie w tym miejscu lakier nie doszedł dlatego zerwało kalkę przy odrywaniu taśmy.Jedynie pozostaje Ci ...jeśli masz oczywiście dosztukować kalki albo trochę zabawy czyli maskowanie taśma tamiya(zrobienie wzoru) i psiknięcie kolorem taki jaki maja kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 8 Sierpnia 2021 Share Napisano 8 Sierpnia 2021 Silniki super. A z kalkami faktycznie wtopa... Nawet nie ma sensu zamawiać innych, przez 4 kreseczki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 8 Sierpnia 2021 Share Napisano 8 Sierpnia 2021 Jak nic nie wymyślisz to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 8 Sierpnia 2021 Share Napisano 8 Sierpnia 2021 Cześć! Wniosek jest taki, że na kalkomaniach nie maskujemy - nieważne ile warstw lakieru na nich jest, gwarancji nikt nie da. Co do naprawy - gwiazdkę bym proponował tak, że znaleźć inną, podobną, odciąć od niej róg i spróbować go zgrać z tym, co już jest położone - powinno być OK. A na "kreseczki" mam taki patent: wziąć czystą kalomanię (decal film), pomalować kawałek na czerwono i ostrym nożem wyciąć z tego wąski pasek, a ten z kolei na odpowiednie odcinki i takie maleństwa nakładać. Mam nadzieję, że to pomoże - życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 9 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2021 No duży problem z tymi kalkami... i poddaje się. Nie mam już ani chęci ani ochoty na dalszą zabawę.. Więc złożyłem wszystko do kupy Wrzucam małą zajaweczkę, pełna galeria wkrótce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 9 Sierpnia 2021 Share Napisano 9 Sierpnia 2021 Szkoda tego feleru z kalką, nie poddawaj się tak od razu - zbudowałeś kawał solidnego modelu, nieczęsto można tak długo podglądać tak systematyczną i dobrą w efektach pracę. Silniki super, kolorystyka płatowca też a to nie każdemu się udaje utrafić. Niewątpliwie jest to jedna z najbardziej dopracowanych Suczek na tym forum. Pozdrawiam! ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 9 Sierpnia 2021 Share Napisano 9 Sierpnia 2021 Popieram przedmówcę, naprawdę szkoda teraz zostawiać tak ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 9 Sierpnia 2021 Share Napisano 9 Sierpnia 2021 Po co ma Cię to na półce potem w oczy kłuć? Godzina roboty i masz to opykane, napisałem Ci jak. Trzymam kciuki i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 13 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2021 Dzięki wszystkim za doping. Dzięki uprzejmości @Apek otrzymałem zniszczone kalki. Postaram się je odpowiednio wyciąć i dopasować do powstałych wyrw. Profilaktycznie okolice uszkodzonych miejsc psiknąłem GX100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 15 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2021 Model skończony Zapraszam do galerii końcowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi