Xmen Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Zaczynam sobie "dłubać" taki oto samolocik.Zakładam wątek warsztatowy bo może mnie to zmobilizuje do ukończenia budowy.Betoniarka ze szpachlówką uszykowana i można działać.Co do malowania to jeszcze nie wybrane. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 powodzenia w budowie i żeby fajnie malowanie wyszło Będę śledził - jak wszystko na nartach i pływakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Pooglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 54 minuty temu, M.A.V. napisał: powodzenia w budowie Dzięki.Przyda się. 55 minut temu, M.A.V. napisał: Będę śledził - jak wszystko na nartach To jeszcze nie przesądzone .Możliwe że będzie na kołach. 26 minut temu, Bengal napisał: Pooglądam Mam nadzieję że nie zawiodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 9 minut temu, Xmen napisał: To jeszcze nie przesądzone .Możliwe że będzie na kołach. apeluję nie słuchać żadnych mrocznych podszeptów prowadzących na złą drogę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 Być może zrobię na nartach by Fokkerowi nie było "smutno". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 15 minut temu, Xmen napisał: Być może zrobię na nartach by Fokkerowi nie było "smutno". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tleli Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Godzinę temu, M.A.V. napisał: "I zamiast "być może" śpiewamy "z pewnością". I od razu od Gis" Przyjemnej i owocnej budowy życzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Ma BYĆ na nartach. A z drugiej strony, aż dziwne že nikt nie zapytał o aktora drugiego planu. Cóż to za Airacobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 17 minut temu, abtb napisał: A z drugiej strony, aż dziwne že nikt nie zapytał o aktora drugiego planu. Cóż to za Airacobra? P- 400 z RS.Czeka na maski do kamuflażu. 18 minut temu, abtb napisał: Ma BYĆ na nartach. Dobra będzie na nartach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Szykuje się ostra walka. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 (edytowane) Panowie jest mały problem. Wiem że chcecie żeby był na nartach. Podrążyłem trochę temat i na chwilę obecną dowiedziałem się że narty stosowano tylko na jednym FA-33.To malowanie jest w zestawie ale kalki chciałem wymienić na inny zestaw.SBS lub Colibri. Edytowane 18 Lipca 2020 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Załóżmy, że autor tej publikacji nie grzebał za bardzo w histori i mija się odrobinę z prawdą. Narty były stosowane powszechnie i tej teorii się trzymajmy. W końcu zależy ci bardziej na przychylności oglądaczy czy pąsach jakiegoś liczynita? Dla mnie jest bardzo wszystko jedno jakie malowanie (byle ciekawe i ładnie zrobione) i NARTY. A mechnika który potwerdzi że były na tym egzemplarzu stosowane to się znajdzie i zacytuje. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 7 minut temu, abtb napisał: (byle ciekawe i ładnie zrobione) I z tym może być problem.Dobra do montowania podwozia jeszcze daleka droga.Najpierw trzeba złożyć do "kupy" kadłub i skrzydła a spacerek to nie będzie.Kalki i tak muszę kupić bo zestawowe słabo wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Ten model jest owiany złą legendą.Jakiś kiepski sklejacz napisał że nie można go złożyć bez kilogramów szpachli i teraz niesłusznie opinia jest powielana. Sklejałem dwa Fiaty i mam zapasy szpachli do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Lipca 2020 Autor Share Napisano 18 Lipca 2020 32 minuty temu, zloty napisał: Ten model jest owiany złą legendą.Jakiś kiepski sklejacz napisał że nie można go złożyć bez kilogramów szpachli i teraz niesłusznie opinia jest powielana. Wiem coś o tym bo nie jest to pierwsze podejście do tego modelu.Jednego już zrobiłem . Nie wiem tylko dlaczego AML do każdego zestawu nie daje żywicznej osłony silnika.W tym zestawie który robiłem była a tu nic a nic.Szkoda bo jest bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 4 godziny temu, abtb napisał: aż dziwne že nikt nie zapytał o aktora drugiego planu. Cóż to za Airacobra? latadło na kołach to żadna sensacja - mało kto zwrócił uwagę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Się melduję na widowni. 2 godziny temu, M.A.V. napisał: latadło na kołach to żadna sensacja - mało kto zwrócił uwagę A co byś chciał? Bostona na gąsienicach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Lipca 2020 Autor Share Napisano 19 Lipca 2020 (edytowane) Stan prac na dzisiaj.Zastanawiam się nad tablicą od Yahu ale nie wiem czy to nie będzie przerost formy na treścią. Edytowane 19 Lipca 2020 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Lipca 2020 Share Napisano 19 Lipca 2020 2 godziny temu, Xmen napisał: Zastanawiam się nad tablicą od Yahu ale nie wiem czy to nie będzie przerost formy na treścią. raczej i tak nie będzie jej widać ja to bym jednak w kalki zainwestował skoro pisałeś że zestawowe kiepskie (chociaż to malowanie "pudełkowe" bardzo fajne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Lipca 2020 Autor Share Napisano 19 Lipca 2020 Tylko że jak kupię kalki to nie będzie na nartach a tym sprawiłbym zawód niektórym osobom .Narty były tylko na FA-33. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Lipca 2020 Share Napisano 19 Lipca 2020 1 minutę temu, Xmen napisał: Tylko że jak kupię kalki to nie będzie na nartach ...... dawaj malowanko pudełkowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Lipca 2020 Share Napisano 19 Lipca 2020 Jak nie ma kwitów na narty to zrób na kolach i we włoskim malowaniu albo chorwackim. Wszystkie swastyki są be. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Lipca 2020 Autor Share Napisano 19 Lipca 2020 10 minut temu, mig napisał: Jak nie ma kwitów na narty to zrób na kolach Kwity są. W sieci można znależć zdjęcia FA-33 na nartach ale tylko tego jednego bo reszta była na kołach. 13 minut temu, mig napisał: we włoskim malowaniu Będzie ale póżniej. 13 minut temu, mig napisał: Wszystkie swastyki są be. Dlaczego? Przecież ta błękitna weszła do użycia gdy jeszcze o tej czarnej nikomu się nie śniło a tym bardziej Adolfowi. Na nartach fajnie by wyglądał bo w sumie chciałem zrobić trzy : Fiata G-50 , Fokkera XXI i Gladiatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Lipca 2020 Share Napisano 19 Lipca 2020 58 minut temu, Xmen napisał: Dlaczego? Przecież ta błękitna weszła do użycia gdy jeszcze o tej czarnej nikomu się nie śniło a tym bardziej Adolfowi. Na nartach fajnie by wyglądał bo w sumie chciałem zrobić trzy : Fiata G-50 , Fokkera XXI i Gladiatora. Wiem, że Finowie używali swastyki wcześniej niż niemcy. Swastyka zawsze źle mi się kojarzy. Jak to ma być trzeci narciarz do kolekcji to spoko rób na nartach. Też mam ten model w składzie, ale wypraski są z FLY. Mam nadzieję, że będą lepiej spasowane niż z AMLu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi