Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Lagi wyszły dobrze tylko jedno ale, nie pomalowałeś czarnym półmatem imitacji oringu-uszczelniacza między lagą a tłoczyskiem.🤨

A wtedy było by bardzo dobrze.

Napisano
3 godziny temu, cayman napisał:

Lagi wyszły dobrze tylko jedno ale, nie pomalowałeś czarnym półmatem imitacji oringu-uszczelniacza między lagą a tłoczyskiem.🤨

A wtedy było by bardzo dobrze.

Hmmm czyżby nie było tego w instrukcji albo ja to przeoczyłem.

Napisano
6 minut temu, Dorotka napisał:

W instrukcji nie ma... 

To dlatego tego nie zrobiłem :) Nie znam się kompletnie na motocyklach, żeby takie rzeczy samemu wyłapywać.

Napisano
30 minut temu, Bartas89 napisał:

To dlatego tego nie zrobiłem :) Nie znam się kompletnie na motocyklach, żeby takie rzeczy samemu wyłapywać.

Czasem warto popatrzeć na oryginał jak coś się lepi  :diabel:

image.thumb.png.9f7f13ca981960670cf4b87fc7c5c184.png

Napisano
14 minut temu, Bartas89 napisał:

Nie trzeba się znać na motorach bo każdy amortyzator ,siłownik, teleskop ,maglownica w pojazdach i innych urządzeniach z hydrauliką ma oringi bo inaczej olej wyleciał by w parę sekund.

UYQHEY.jpg

7bBLaz.jpg

Na pewno na pudełku modelu widać oringi na lagach. Zacznij oprócz instrukcji przeglądach fotki referencyjne, chyba już czas najwyższy.:pomysl:

Napisano

To nie jest broń Boże pastwienie się tylko uwagi i porady bo taki jest cel każdego Forum a ja Ci już przy poprzednim motorku to sygnalizowałem i fotki wrzuciłem jak mają wyglądać lagi. Przede wszystkim fotki a jak jakieś wątpliwości to zapytanie i na pewno jak nie ja czy kolega Dorotka to któryś z Kolegów doradzi, pomoże. :nauka2:

Głowa do góry. :peace:

• Like 1
Napisano

Oczywiście, że to jest pastwienie :D Popełniłeś już wystarczająco motocykli, by można było się pastwić :D A umieszczając relację z budowy na forum jeszcze bardziej się na baty gotuj :diabel:

Napisano (edytowane)
10 godzin temu, cayman napisał:

To nie jest broń Boże pastwienie się tylko uwagi i porady ....

44 minuty temu, toled napisał:

Oczywiście, że to jest pastwienie :D 

To jest zwracanie uwag i porady, które Ty odbierasz jako pastwienie się :diabel: 

Edytowane przez Dorotka
Napisano

Dzisiaj doszedł do mnie namiot bezcieniowy Puluz, także jakość zdjęć powinna się poprawić :) Oczywiście dalej robię zdjęcia smartfonem, bo nie mam innego aparatu.

Napisano
2 minuty temu, Bartas89 napisał:

Dzisiaj doszedł do mnie namiot bezcieniowy Puluz, także jakość zdjęć powinna się poprawić :) Oczywiście dalej robię zdjęcia smartfonem, bo nie mam innego aparatu.

No to dawaj jakieś na próbę  :) 

Napisano
Teraz, Dorotka napisał:

No to dawaj jakieś na próbę  :) 

Wieczorem dopiero jego rozłożę w warsztacie. A jeszcze przypomniało mi się, że chyba mam jakiś aparat w szafie, Coolpix czy jakoś tak.

• Like 1
Napisano
6 godzin temu, Bartas89 napisał:

Wieczorem dopiero jego rozłożę w warsztacie. A jeszcze przypomniało mi się, że chyba mam jakiś aparat w szafie, Coolpix czy jakoś tak.

Jeśli to Nikon Coolpix L340, to nowy smartfon lepsze zdjęcie robi.

Napisano
51 minut temu, Marak napisał:

Jeśli to Nikon Coolpix L340, to nowy smartfon lepsze zdjęcie robi.

Telefon mam Samsung J7. Aparatu nie miałem dzisiaj czasu szukać. Jutro myślę, że znajdę chwilę, aby go poszukać.

Napisano
6 godzin temu, Dorotka napisał:

Czym byś nie robił, z wykorzystaniem namiotu zdjęcie będzie wyglądać lepiej a model gorzej  :diabel:

Tego drugiego się właśnie obawiam 😛

• Like 1
Napisano
47 minut temu, Bartas89 napisał:

Tego drugiego się właśnie obawiam 😛

Nie marudź, dawaj foty z tego bezcieniowca, każdy z nas przeżywał to rozczarowanie  :piwo:

Napisano
4 minuty temu, Dorotka napisał:

Nie marudź, dawaj foty z tego bezcieniowca, każdy z nas przeżywał to rozczarowanie  :piwo:

No właśnie dawaj dawaj bo nie ma się nad kim  poznęcać.:nauka2:

Napisano

Dupa  zbita Pany. Po rozłożeniu okazało się, że ten namiot jest o wiele za duży na moje pomieszczenie 😞 Muszę zwrócić i zamienić na 40cm x 40cm.

Napisano
17 minut temu, Bartas89 napisał:

Dupa  zbita Pany. Po rozłożeniu okazało się, że ten namiot jest o wiele za duży na moje pomieszczenie 😞 Muszę zwrócić i zamienić na 40cm x 40cm.

Jakoś mnie nie dziwi taki rozwój sytuacji  :diabel: