Xmen Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 (edytowane) Następny relaksacyjnie zrobiony modelik.Model jest częścią mojego mini projektu "Sojusznicy Luftwaffe plus Finlandia" Moja grupka "Mietków" od AZ Model Edytowane 27 Września 2020 przez Xmen 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Bardzo ładne, rzadkie malowanie. Szkoda, ze nie wymieniłeś tej pancernej anteny obręczowej na coś delikatniejszego. Sam dostałem za nią po łebie na etapie warsztatu, tak że zdążyłem jeszcze wymienić. Model sporo zyskał na lekkości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Jak na model relaksacyjny to całkiem spoko wyszedł. Dół bardzo ładnie zmalowany, góra trochę mniej wyraźna ale może to wpływ kamo. Ogólnie oceniam na 4 z plusem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Września 2020 Autor Share Napisano 27 Września 2020 22 minuty temu, abtb napisał: Jak na model relaksacyjny to całkiem spoko wyszedł Teraz już tylko takie sklejanie zamierzam kontynuować.Dla czystej przyjemności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 32 minuty temu, Xmen napisał: Dla czystej przyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Elegancko wyszedł. Twoja relaksacyjna koncepcja odpowiada mojej Kalkomanie są z zestawu? Typuję na późny okres, kwiecień 1945, bo wtedy nie było już oznaczeń z V.8, eskadry 101 pułku różniły się wtedy jedynie kolorami cyfr kodowych. Te AZ Modele całkiem fajnie się skleja, sam mam na półce kilka, w tym dwa węgierskie (G-6 i F-4). Kalkomanii węgierskich mam jeszcze na co najmniej kilka 109-tek, kusi mnie ta Tamiya, choć za jedną mogę mieć dwa AZ Modele (albo trzy, jeśli wezmę same wypraski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Września 2020 Autor Share Napisano 27 Września 2020 (edytowane) 18 minut temu, GreGG24 napisał: Kalkomanie są z zestawu? Nie to zestaw kalkomanii HAD decals. 18 minut temu, GreGG24 napisał: Typuję na późny okres, kwiecień 1945, bo wtedy nie było już oznaczeń z V.8, eskadry 101 pułku różniły się wtedy jedynie kolorami cyfr kodowych. Według instrukcji do kalkomanii i zdjęcia w książce Ospreya z serii Aircraft aces malowanie z roku 1944 na Ukrainie. 18 minut temu, GreGG24 napisał: Te AZ Modele całkiem fajnie się skleja, sam mam na półce kilka, w tym dwa węgierskie (G-6 i F-4). Kalkomanii węgierskich mam jeszcze na co najmniej kilka 109-tek, Jak dla mnie są ok.Mają pewne mankamenty ale dla mnie w pełni akceptowalne.Cała moja kolekcja Messerschmittów od F do K jest oparta na modelach AZ.Więcej węgierskich nie planuje.Teraz bułgarski, rumuński , słowacki , fiński i być może ROA. Edytowane 27 Września 2020 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 1 minutę temu, Xmen napisał: Nie to zestaw kalkomanii HAD decals. Według instrukcji do kalkomanii i zdjęcia w książce Ospreya z serii Aircraft aces malowanie z roku 1944 na Ukrainie. Jak dla mnie są ok.Mają pewne mankamenty ale dla mnie w pełni akceptowalne.Cała moja kolekcja Messerschmittów od F do K jest oparta na modelach AZ.Więcej węgierskich nie planuje.Teraz bułgarski, rumuński , słowacki , fiński i być może ROA. Faktycznie, zapomniałem o tych przekazanych lokalnie przez Niemców na froncie wschodnim. Najpierw były Friedrichy, a potem kilka Gustawów. Dopiero potem ruszyła produkcja licencyjna w Győr i powstała Puma. Widzę, że zainteresowania mamy podobne Mam w planach też kilka maszyn sojuszników Luftwaffe w wersji G, m.in. Chorwata, Rumuna i Fina. Słowacki mam E-3 już na półce, rumuńskiego też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Września 2020 Autor Share Napisano 27 Września 2020 1 minutę temu, GreGG24 napisał: Widzę, że zainteresowania mamy podobne Na to wygląda. O chorwacie zapomniałem . Trzeba będzie dokupić.U mnie rumun i słowak będą w wersji G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Ładnie zrobiony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Fajny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Bardzo ładny samolocik, brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Wszystko fajnie - a może ktoś by do wczesnych 109 podszedł? B,C,D? to taka drobna podpucha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Września 2020 Autor Share Napisano 27 Września 2020 (edytowane) 28 minut temu, WujekAlice napisał: Wszystko fajnie - a może ktoś by do wczesnych 109 podszedł? B,C,D? Będzie z AMG. Edytowane 27 Września 2020 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 28 Września 2020 Share Napisano 28 Września 2020 Fajnie wyszedł, plus za nietypowe malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 28 Września 2020 Share Napisano 28 Września 2020 13 godzin temu, Xmen napisał: Będzie z AMG. Uuuu! Gruuubo! znaczy cenowo drugi poziom podatkowy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Września 2020 Autor Share Napisano 28 Września 2020 (edytowane) 21 minut temu, WujekAlice napisał: Uuuu! Gruuubo! znaczy cenowo drugi poziom podatkowy... Ja wiem czy gruuubo? Jak kupowałem to nie kosztował tyle co teraz.Ja za swojego dałem 68 zł. Edytowane 28 Września 2020 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 28 Września 2020 Share Napisano 28 Września 2020 A powiedz proszę: 1. Jak budują się te modele 109-tek z AZ?; 2. Czy przyglądałeś im się pod kątem merytorycznym? Tj. czy AZ dba o poprawność wersji itp..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 28 Września 2020 Share Napisano 28 Września 2020 (edytowane) 56 minut temu, Mikolaj75 napisał: A powiedz proszę: 1. Jak budują się te modele 109-tek z AZ?; 2. Czy przyglądałeś im się pod kątem merytorycznym? Tj. czy AZ dba o poprawność wersji itp..? Pozwolę sobie się wtrącić Budowałem wersję G. Jak to shortrun bez szpachli się nie obejdzie. Zlukaj sobie link do warsztatu. Są tam sznurki do innych forów. G ma problem z nosem, za który co poniektórzy chcą go spalić na stosie Z tego co pamiętam F-ka podobno jest ok. K nie wiem. https://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=87716 Edytowane 28 Września 2020 przez panDespota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Września 2020 Autor Share Napisano 28 Września 2020 Odpowiadając na pierwsze pytanie : Jak dla mnie bardzo dobrze.Szpachla użyta symboliczne. Odpowiadając na drugie pytanie:Zabrzmi to jak herezja ale nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 Relaks przy AZ Model?, Czy ja mam niepotrzebnie złą opinie o modelach az model?;) Bardzo fajne wykonanie, to musiał być niezły relaks:) Pzdr. Jaro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 3 godziny temu, pepociufakers napisał: Relaks przy AZ Model?, Czy ja mam niepotrzebnie złą opinie o modelach az model?;) Bardzo fajne wykonanie, to musiał być niezły relaks:) Pzdr. Jaro Chyba niepotrzebnie. W przypadku Messerów trzeba pamiętać o odpowiednim docięciu chłodnic skrzydłowych, jeśli to się zrobi, to wszystko siada równo. Zrobiłem już trzy Messery, a właściwie cztery z tych form (bo Avia to też są te same formy, tylko kadłub jest inny), i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 30 Września 2020 Autor Share Napisano 30 Września 2020 6 godzin temu, pepociufakers napisał: Czy ja mam niepotrzebnie złą opinie o modelach az model Niekoniecznie.Nie każdy model ten firmy jest w miarę dobry.Akurat modele Messershmittów są jak dla mnie spoko tak jak modele Mustangów czy Spitfie.Zresztą ja jako zdeklarowany fan czeskiej produkcji modelarskiej mam nie do końca obiektywny punkt widzenia.Ciekawe jak będzie się składać ten Ła-5 z AZ bo w ramkach wygląda bardzo ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi