Grzegorz Grabowski Napisano 15 Października 2020 Share Napisano 15 Października 2020 (edytowane) Taki pojazd mi się spodobał. Więc zacząłem go budować.Najpierw wieża, po mojemu Edytowane 15 Października 2020 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 15 Października 2020 Share Napisano 15 Października 2020 No to "do boju" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 15 Października 2020 Autor Share Napisano 15 Października 2020 (edytowane) Rolki prowadzące z przodu. Też po mojemu. Będzie też kilka smaczków.. Edytowane 15 Października 2020 przez Grzegorz Grabowski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Października 2020 Share Napisano 15 Października 2020 powodzenia w budowie - będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Października 2020 Share Napisano 15 Października 2020 Wielkie brawa za założenie warsztatu!!!! Rosomaków nigdy dosyć. Nasz krajowy wyrób - polskiego robotnika. Firma modelarska produkująca modele- też nasza . Działaj i powodzenia w budowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Października 2020 Share Napisano 16 Października 2020 A co z dwoma humvee i obietnicą ich ukończenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 16 Października 2020 Autor Share Napisano 16 Października 2020 6 godzin temu, makinen napisał: A co z dwoma humvee i obietnicą ich ukończenia? Jeden humvee stoi sobie bezpiecznie obok Rosomaka, drugi odpoczywa w pudełku. Obietnicy dotrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 1 Marca 2021 Autor Share Napisano 1 Marca 2021 Powrót do Rosomaka. Kombinacje z działkiem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 (edytowane) Żeby się nie powtarzać bo mam takie samo zdanie. W dniu 15.10.2020 o 21:50, robertmodelarz napisał: Wielkie brawa za założenie warsztatu!!!! Rosomaków nigdy dosyć. Nasz krajowy wyrób - polskiego robotnika. Firma modelarska produkująca modele- też nasza . Działaj i powodzenia w budowie. Pozdrawiam Andrzej Edytowane 1 Marca 2021 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 Czy mogę zadać pytanie po co są te rolki prowadzące w Rosomaku? Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 Prowadzą linę wyciągarki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 Godzinę temu, Bzdura napisał: Prowadzą linę wyciągarki. Linę możesz przeprowadzić do tyłu, jak podaje instrukcja modelu, albo do przodu, wtedy "wylata" między tymi rolkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 (edytowane) Dziękuję za wyjaśnienia. Pozdrawiam Andrzej Edytowane 1 Marca 2021 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 Koła jakiej firmy są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 1 Marca 2021 Autor Share Napisano 1 Marca 2021 20 minut temu, seven up napisał: Koła jakiej firmy są? Eureka XXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 1 Marca 2021 Autor Share Napisano 1 Marca 2021 No dobra! Udało mi się zrobić to co od początku zamierzałem zrobić w tym modelu. Unioslem Bushmastera. Działko nie jest ruchome, ale w takiej pozycji, podoba mi się bardziej. Dodatkowo, starałem się choć nie bardzo mi to wyszło, by jarzmo działka , wyglądało PRAWIE, jak w rzeczywistości. Wiem dokładnie, jaki popełniłem błąd i postaram się to naprawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 1 Marca 2021 Autor Share Napisano 1 Marca 2021 I tak na koniec dnia. Gniazdko elektryczne. Bez zbędnego rozczulania się. Zamontowane zbyt nisko. Podniesie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 Trzeba wszystkie nity nawiercić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 2 Marca 2021 Autor Share Napisano 2 Marca 2021 6 godzin temu, johnrambo napisał: Trzeba wszystkie nity nawiercić ... Powiększ zdjęcie, a zobaczysz, że są nawiercone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 4 Marca 2021 Autor Share Napisano 4 Marca 2021 Jeszcze powiązany recepturkami, ale zaczyna przypominać Rosomaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 Marca 2021 Share Napisano 4 Marca 2021 Kibicuję i podglądam. Ja w swoim bojowym planuję zastąpić plastikową lufę -metalową. RB-Model 35B114 Lufa używana w wielu pojazdach 30 mm Bushmaster II -hamulec wylotowy zastąpię zestawowym. Lepsza jest lufa Mastera, ale jest cztery razy droższa. Master GM-35-012 Lufa działa 30mm ATK Mk 44 (Bushmaster II) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 4 Marca 2021 Autor Share Napisano 4 Marca 2021 (edytowane) Oczywiście ja też mam ten sam plan, co do lufy (użyć metalową z Mastera). Oprócz tego będą też wyrzutniki granatów dymnych, również z Mastera Edytowane 4 Marca 2021 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 4 Marca 2021 Autor Share Napisano 4 Marca 2021 (edytowane) Podstawa pod pierwszy z czujników opromieniowania laserowego. Hmmmm... To chyba jednak nie to? Edytowane 4 Marca 2021 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 11 Marca 2021 Autor Share Napisano 11 Marca 2021 (edytowane) Witam! Dziś poznęcałem się nieco, nad mocowaniem czujnika meteo w moim Rosomaku. Po co? Dlaczego? Może dlatego, że ten element, jako zestawowy, jest po prostu słaby. Edytowane 13 Marca 2021 przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 Widzę, że prace postępują i idą pełną parą. Doskonale wygląda dodatkowe fototrawione opancerzenie podwozia. Producent modelu całkowicie o nim zapomniał (jak i jeszcze o wielu innych szczegółach). Cieszmy się tym co jest na rynku, a nie ma prawie wcale wersji pojazdów używanych przez LWP/WP (oczywiście za wyjątkiem konstrukcji typowo rosyjskich). Rosomaków na forum nigdy dość!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi