abtb Napisano 1 Listopada 2020 Napisano 1 Listopada 2020 (edytowane) Jak mawiały wielkie umysły - "Miało być dobrze a wyszło jak zwykle" O modelu nie będę się rozpisywał bo wszystko napisałem w warsztacie i nie ma co truć. Model wyszedł, tak powiedzmy, na jakieś 5,47 pkt w mojej 10-cio stopniowej skali twórczej. Bywało lepiej. Co prawda "wynik ostateczny" jest na tyle urzekający, że w swojej jaskini dumania rozważam podjęcie zmagań z F-100F w wersji "dzikiej łasicy". Aczkolwiek brak ma rynku stosownych żywic hamuje moje rozważania dość mocno No dobra, wystarczy tego bajania. Czas na model F-100D Super Sabre, lotnisko Tuy Hoa, Wietnam Południowy. A teraz można pif-pafać Edytowane 4 Stycznia 2024 przez abtb 12 Cytuj
Xmen Napisano 1 Listopada 2020 Napisano 1 Listopada 2020 (edytowane) Ciekawy model.Bardzo rzadko pokazywany .Wykonanie fajne choć chyba nie wszystkie kalki siadły tak jak miały.Generalnie podoba się. To teraz do kolekcji"wietnamskiej" F-105. Edytowane 1 Listopada 2020 przez Xmen 1 Cytuj
abtb Napisano 1 Listopada 2020 Autor Napisano 1 Listopada 2020 (edytowane) Kalki to Akademy. A jak wiadomo Akademyto trochę takie drewno. Co prawda już bardziej przyjazne niż dawniej ale jednak drewno. Ponacinałem je i już jest ok. A poza tym to WIELKIE PODZIĘKOWANIA dla kolegi rudego007, które mi te kalki podarował i bez których ten model nigdy by nie powstał. Edytowane 1 Listopada 2020 przez abtb Cytuj
rudy0007 Napisano 1 Listopada 2020 Napisano 1 Listopada 2020 50 minut temu, abtb napisał: Model wyszedł, tak powiedzmy, na jakieś 5,47 pkt w mojej 10-cio stopniowej skali twórczej. Skala oceny widzę jak u Tomasza Milera, gościa który testuje whisky. Nie wiem skąd on bierze tę punktację... Te Twoje 5,47...Czemu nie 5,46 np albo całe 5,50? 54 minuty temu, abtb napisał: Co prawda "wynik ostateczny" jest na tyle urzekający, że w swojej jaskini dumania rozważam podjęcie zmagań z F-100F w wersji "dzikiej łasicy". Aczkolwiek brak ma rynku stosownych żywic hamuje moje rozważania dość mocno F-100 masz, chcesz łasicę weź F-105. Nie ma do niego dużych żywic, widzę że temat dodatków Ci się spodobał, za to detal w nim jest bardzo ładny. U kolegi na forum jest do kupienia jeszcze za 60 zetka. Pomijając Phantoma temat Wietnamu wychodzi na bombowo. Dawaj do kompletu A-37 Ze wszystkich zdjęć najbardziej do gustu przypadła mi fotka nr 9 Godzinę temu, abtb napisał: 27 minut temu, abtb napisał: A poza tym to WIELKIE PODZIĘKOWANIA dla kolegi rudego007, które mi te kalki podarował i bez których ten model nigdy by nie powstał. Nie ma za co 1 Cytuj
abtb Napisano 1 Listopada 2020 Autor Napisano 1 Listopada 2020 33 minuty temu, rudy0007 napisał: Te Twoje 5,47...Czemu nie 5,46 np albo całe 5,50? Wyliczam to ze skomplikowanego wzoru matematycznego w którym długość skrzydeł zależna od .................................................... i na koniec po mnożona przez współczynnik faz księżyca daje ostateczny wynik z dokładnością do dwóch cyfr po przecinku 36 minut temu, rudy0007 napisał: U kolegi na forum jest do kupienia jeszcze za 60 zetka. A są jakiej rabaty dla tworzących w "wietnamskich klimatach"? 38 minut temu, rudy0007 napisał: Dawaj do kompletu A-37 Proszę mi tu przecieków nie robić Cytuj
kapsel Napisano 1 Listopada 2020 Napisano 1 Listopada 2020 Generalnie to bardzo mi się podoba i jest urokliwy. Fajna kolekcja maszyn w wietnamskich mundurkach. 1 Cytuj
rudy0007 Napisano 1 Listopada 2020 Napisano 1 Listopada 2020 47 minut temu, abtb napisał: Wyliczam to ze skomplikowanego wzoru matematycznego w którym długość skrzydeł zależna od .................................................... i na koniec po mnożona przez współczynnik faz księżyca daje ostateczny wynik z dokładnością do dwóch cyfr po przecinku Typowe urzędowe liczenie, policzone jest ale jak to nikt nie wie. 48 minut temu, abtb napisał: A są jakiej rabaty dla tworzących w "wietnamskich klimatach"? Pytaj, z Piotrkiem idzie się dogadać. 53 minuty temu, abtb napisał: Proszę mi tu przecieków nie robić Nie przesadzaj 1 Cytuj
mig Napisano 1 Listopada 2020 Napisano 1 Listopada 2020 Bardzo ładnie wyszedł. Szykuje się jakaś większa wietnamska kolekcja. 1 Cytuj
Matys Napisano 2 Listopada 2020 Napisano 2 Listopada 2020 Mi się również bardzo podoba, szkoda tylko, że nie duński Dzika Łasica również będzie mile widziana - zarówno w wersji F-100F, F-105G czy F-4G - tylko porządnie uzbrojona I na zdjęciu grupowym zdecydowanie mi brakuje jakiegoś F-105, one również dobrze wyglądają w tym kamuflażu Jak zrobisz G to będą dwie pieczenie przy jednym ogniu 1 Cytuj
abtb Napisano 2 Listopada 2020 Autor Napisano 2 Listopada 2020 13 minut temu, Matys napisał: Jak zrobisz G Dwa czy jedno? Bo się trochę pogubiłem Na Phantoma się łaszę ale jeszcze jest w sklepie Co do 105G to jakaś tam propozycja zakupów była. Może będę pertraktował i zakupię profilaktycznie. Podsumowując dzień wczorajszy: BARDZO SERDECZNIE dziękuję za opinie. Cytuj
Markuz Napisano 2 Listopada 2020 Napisano 2 Listopada 2020 Mi się podoba. Bardzo fajna wietnamska kolekcja. Cytuj
abtb Napisano 2 Listopada 2020 Autor Napisano 2 Listopada 2020 16 minut temu, Markuz napisał: Bardzo fajna wietnamska kolekcja. Z tą "wietnamską kolekcją" to tak trochę średnio wychodzi Jak by nie patrzeć, to jednak Phantom tak bardziej po turecku jest. Ale z drugiej strony dostawa Phantomów do Turcji jakoś dziwnie się pokrywa z zakończeniem wojny w Wietnamie. Może i nie jeden dostarczony latawiec miał jakąś pamiątkową przestrzelinę Cytuj
Matys Napisano 2 Listopada 2020 Napisano 2 Listopada 2020 3 godziny temu, abtb napisał: Dwa czy jedno? Bo się trochę pogubiłem Na Phantoma się łaszę ale jeszcze jest w sklepie Co do 105G to jakaś tam propozycja zakupów była. Może będę pertraktował i zakupię profilaktycznie. Podsumowując dzień wczorajszy: BARDZO SERDECZNIE dziękuję za opinie. Z tymi dwiema pieczeniami to mi zdecydowanie chodziło o 105G, ale chętnie zobaczę wszystkie łasice Sam bym sobie musiał tą stopiątkę sprawić, mam zestaw kalek Caracala z Jinkin Josie więc trzeba zrobić - w końcu samolot z gołą babą na nosie zawsze się jakoś przyjemniej buduje. Cytuj
abtb Napisano 2 Listopada 2020 Autor Napisano 2 Listopada 2020 105ka jako "łasica" to jak najbardziej ale Phantoma to ja jednak widzę z jakimiś BLU 27 lub innym solidnym "ładunkiem". W końcu Wietnam to "zapach benzyny nad wzgórzami" Cytuj
Moses Napisano 2 Listopada 2020 Napisano 2 Listopada 2020 Bardzo zacny. Klasycznie popsiocze na ciemny wash, Ty to klasycznie zlejesz Czekam na Skoshi Tigera i F-105 1 Cytuj
abtb Napisano 3 Listopada 2020 Autor Napisano 3 Listopada 2020 15 godzin temu, Moses napisał: Bardzo zacny. 15 godzin temu, Moses napisał: Klasycznie popsiocze na ciemny wash, Track łosz w ładnym kolorze brązowym. Na fotkach tak wychodzi, nic na to nie poradzę 15 godzin temu, Moses napisał: y to klasycznie z 15 godzin temu, Moses napisał: Ty to klasycznie zlejesz Ty to napisałeś więc chyba muszę się dostosować 15 godzin temu, Moses napisał: Czekam na Skoshi Tigera Raczej nie będzie 15 godzin temu, Moses napisał: F-105 Tu jest szansa, ale jeszcze sporo wody w sedesie upłynie zanim dołączy do reszty. Cytuj
michal0281 Napisano 3 Listopada 2020 Napisano 3 Listopada 2020 No fajna jest ta Twoja technika malarska, czy ten czy poprzednie modele wyglądają nie tylko ładnie, ale też profesjonalnie. 1 Cytuj
abtb Napisano 3 Listopada 2020 Autor Napisano 3 Listopada 2020 Godzinę temu, Moses napisał: Czemu nie bedzie Skoshi Tigera? Bo nie mam w magazynie . A poza tym to chyba nie ma na rynku przyzwoitego F-5. Ten z HB mam ale on taki trochę ......... straszny jest Cytuj
Moses Napisano 3 Listopada 2020 Napisano 3 Listopada 2020 I jest i go nie ma. Wolfpack zapakował ESCI, i jest to chyba jedyny konkretny model Skoshiego https://www.scalemates.com/pl/kits/wolfpack-design-wp17203-northrop-f-5a-skoshi-tiger-usaf-supersonic-fighter--374160 Zr Cytuj
abtb Napisano 3 Listopada 2020 Autor Napisano 3 Listopada 2020 To wiem, tylko to trochę taki staroć jest. Co prawda najlepszy na rynku. Tylko coś mi się o uszy obiło, że ma wypukłe linie podziałowe Cytuj
Moses Napisano 3 Listopada 2020 Napisano 3 Listopada 2020 Wypukłe ma Italeri, a ESCI to inna bajka, ma wklęsłe. https://modelingmadness.com/scott/viet/f5apreview.htm Cytuj
rudy0007 Napisano 3 Listopada 2020 Napisano 3 Listopada 2020 3 godziny temu, abtb napisał: To wiem, tylko to trochę taki staroć jest. Co prawda najlepszy na rynku. Tylko coś mi się o uszy obiło, że ma wypukłe linie podziałowe Jak Moses napisał, delikatne wklęsłe linie. Czyli takie jak Pan lubi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi