abtb Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 (edytowane) Jak mawiały wielkie umysły - "Miało być dobrze a wyszło jak zwykle" O modelu nie będę się rozpisywał bo wszystko napisałem w warsztacie i nie ma co truć. Model wyszedł, tak powiedzmy, na jakieś 5,47 pkt w mojej 10-cio stopniowej skali twórczej. Bywało lepiej. Co prawda "wynik ostateczny" jest na tyle urzekający, że w swojej jaskini dumania rozważam podjęcie zmagań z F-100F w wersji "dzikiej łasicy". Aczkolwiek brak ma rynku stosownych żywic hamuje moje rozważania dość mocno No dobra, wystarczy tego bajania. Czas na model F-100D Super Sabre, lotnisko Tuy Hoa, Wietnam Południowy. A teraz można pif-pafać Edytowane 4 Stycznia przez abtb 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 (edytowane) Ciekawy model.Bardzo rzadko pokazywany .Wykonanie fajne choć chyba nie wszystkie kalki siadły tak jak miały.Generalnie podoba się. To teraz do kolekcji"wietnamskiej" F-105. Edytowane 1 Listopada 2020 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 Jestem na tak! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 nie ma co marudzić - ładny ci on 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Listopada 2020 Autor Share Napisano 1 Listopada 2020 (edytowane) Kalki to Akademy. A jak wiadomo Akademyto trochę takie drewno. Co prawda już bardziej przyjazne niż dawniej ale jednak drewno. Ponacinałem je i już jest ok. A poza tym to WIELKIE PODZIĘKOWANIA dla kolegi rudego007, które mi te kalki podarował i bez których ten model nigdy by nie powstał. Edytowane 1 Listopada 2020 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 50 minut temu, abtb napisał: Model wyszedł, tak powiedzmy, na jakieś 5,47 pkt w mojej 10-cio stopniowej skali twórczej. Skala oceny widzę jak u Tomasza Milera, gościa który testuje whisky. Nie wiem skąd on bierze tę punktację... Te Twoje 5,47...Czemu nie 5,46 np albo całe 5,50? 54 minuty temu, abtb napisał: Co prawda "wynik ostateczny" jest na tyle urzekający, że w swojej jaskini dumania rozważam podjęcie zmagań z F-100F w wersji "dzikiej łasicy". Aczkolwiek brak ma rynku stosownych żywic hamuje moje rozważania dość mocno F-100 masz, chcesz łasicę weź F-105. Nie ma do niego dużych żywic, widzę że temat dodatków Ci się spodobał, za to detal w nim jest bardzo ładny. U kolegi na forum jest do kupienia jeszcze za 60 zetka. Pomijając Phantoma temat Wietnamu wychodzi na bombowo. Dawaj do kompletu A-37 Ze wszystkich zdjęć najbardziej do gustu przypadła mi fotka nr 9 Godzinę temu, abtb napisał: 27 minut temu, abtb napisał: A poza tym to WIELKIE PODZIĘKOWANIA dla kolegi rudego007, które mi te kalki podarował i bez których ten model nigdy by nie powstał. Nie ma za co 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Listopada 2020 Autor Share Napisano 1 Listopada 2020 33 minuty temu, rudy0007 napisał: Te Twoje 5,47...Czemu nie 5,46 np albo całe 5,50? Wyliczam to ze skomplikowanego wzoru matematycznego w którym długość skrzydeł zależna od .................................................... i na koniec po mnożona przez współczynnik faz księżyca daje ostateczny wynik z dokładnością do dwóch cyfr po przecinku 36 minut temu, rudy0007 napisał: U kolegi na forum jest do kupienia jeszcze za 60 zetka. A są jakiej rabaty dla tworzących w "wietnamskich klimatach"? 38 minut temu, rudy0007 napisał: Dawaj do kompletu A-37 Proszę mi tu przecieków nie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 Generalnie to bardzo mi się podoba i jest urokliwy. Fajna kolekcja maszyn w wietnamskich mundurkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 47 minut temu, abtb napisał: Wyliczam to ze skomplikowanego wzoru matematycznego w którym długość skrzydeł zależna od .................................................... i na koniec po mnożona przez współczynnik faz księżyca daje ostateczny wynik z dokładnością do dwóch cyfr po przecinku Typowe urzędowe liczenie, policzone jest ale jak to nikt nie wie. 48 minut temu, abtb napisał: A są jakiej rabaty dla tworzących w "wietnamskich klimatach"? Pytaj, z Piotrkiem idzie się dogadać. 53 minuty temu, abtb napisał: Proszę mi tu przecieków nie robić Nie przesadzaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 Bardzo ładnie wyszedł. Szykuje się jakaś większa wietnamska kolekcja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Mi się również bardzo podoba, szkoda tylko, że nie duński Dzika Łasica również będzie mile widziana - zarówno w wersji F-100F, F-105G czy F-4G - tylko porządnie uzbrojona I na zdjęciu grupowym zdecydowanie mi brakuje jakiegoś F-105, one również dobrze wyglądają w tym kamuflażu Jak zrobisz G to będą dwie pieczenie przy jednym ogniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Listopada 2020 Autor Share Napisano 2 Listopada 2020 13 minut temu, Matys napisał: Jak zrobisz G Dwa czy jedno? Bo się trochę pogubiłem Na Phantoma się łaszę ale jeszcze jest w sklepie Co do 105G to jakaś tam propozycja zakupów była. Może będę pertraktował i zakupię profilaktycznie. Podsumowując dzień wczorajszy: BARDZO SERDECZNIE dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Mi się podoba. Bardzo fajna wietnamska kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Listopada 2020 Autor Share Napisano 2 Listopada 2020 16 minut temu, Markuz napisał: Bardzo fajna wietnamska kolekcja. Z tą "wietnamską kolekcją" to tak trochę średnio wychodzi Jak by nie patrzeć, to jednak Phantom tak bardziej po turecku jest. Ale z drugiej strony dostawa Phantomów do Turcji jakoś dziwnie się pokrywa z zakończeniem wojny w Wietnamie. Może i nie jeden dostarczony latawiec miał jakąś pamiątkową przestrzelinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 3 godziny temu, abtb napisał: Dwa czy jedno? Bo się trochę pogubiłem Na Phantoma się łaszę ale jeszcze jest w sklepie Co do 105G to jakaś tam propozycja zakupów była. Może będę pertraktował i zakupię profilaktycznie. Podsumowując dzień wczorajszy: BARDZO SERDECZNIE dziękuję za opinie. Z tymi dwiema pieczeniami to mi zdecydowanie chodziło o 105G, ale chętnie zobaczę wszystkie łasice Sam bym sobie musiał tą stopiątkę sprawić, mam zestaw kalek Caracala z Jinkin Josie więc trzeba zrobić - w końcu samolot z gołą babą na nosie zawsze się jakoś przyjemniej buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Listopada 2020 Autor Share Napisano 2 Listopada 2020 105ka jako "łasica" to jak najbardziej ale Phantoma to ja jednak widzę z jakimiś BLU 27 lub innym solidnym "ładunkiem". W końcu Wietnam to "zapach benzyny nad wzgórzami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Bardzo zacny. Klasycznie popsiocze na ciemny wash, Ty to klasycznie zlejesz Czekam na Skoshi Tigera i F-105 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Listopada 2020 Autor Share Napisano 3 Listopada 2020 15 godzin temu, Moses napisał: Bardzo zacny. 15 godzin temu, Moses napisał: Klasycznie popsiocze na ciemny wash, Track łosz w ładnym kolorze brązowym. Na fotkach tak wychodzi, nic na to nie poradzę 15 godzin temu, Moses napisał: y to klasycznie z 15 godzin temu, Moses napisał: Ty to klasycznie zlejesz Ty to napisałeś więc chyba muszę się dostosować 15 godzin temu, Moses napisał: Czekam na Skoshi Tigera Raczej nie będzie 15 godzin temu, Moses napisał: F-105 Tu jest szansa, ale jeszcze sporo wody w sedesie upłynie zanim dołączy do reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 Czemu nie bedzie Skoshi Tigera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 No fajna jest ta Twoja technika malarska, czy ten czy poprzednie modele wyglądają nie tylko ładnie, ale też profesjonalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Listopada 2020 Autor Share Napisano 3 Listopada 2020 Godzinę temu, Moses napisał: Czemu nie bedzie Skoshi Tigera? Bo nie mam w magazynie . A poza tym to chyba nie ma na rynku przyzwoitego F-5. Ten z HB mam ale on taki trochę ......... straszny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 I jest i go nie ma. Wolfpack zapakował ESCI, i jest to chyba jedyny konkretny model Skoshiego https://www.scalemates.com/pl/kits/wolfpack-design-wp17203-northrop-f-5a-skoshi-tiger-usaf-supersonic-fighter--374160 Zr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Listopada 2020 Autor Share Napisano 3 Listopada 2020 To wiem, tylko to trochę taki staroć jest. Co prawda najlepszy na rynku. Tylko coś mi się o uszy obiło, że ma wypukłe linie podziałowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 Wypukłe ma Italeri, a ESCI to inna bajka, ma wklęsłe. https://modelingmadness.com/scott/viet/f5apreview.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 3 godziny temu, abtb napisał: To wiem, tylko to trochę taki staroć jest. Co prawda najlepszy na rynku. Tylko coś mi się o uszy obiło, że ma wypukłe linie podziałowe Jak Moses napisał, delikatne wklęsłe linie. Czyli takie jak Pan lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi