Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, Szydercza Gała napisał:

Jednej już nie ma

W rzeczy samej LEWEJ już nie ma. Czyli jednak komuniści, bo ci drudzy to by "chapnęli" prawą :haha:

• 1 month later...
Napisano

Całkiem dobrze idzie praca nad budynkami. Wszystko dobrze do siebie pasuje, więc jutro będzie trzeba brać się za klejenie. Jeszcze trochę elementów dojdzie, ale już zaczyna to fajnie wyglądać :D

cq9JW3L.jpg

1KIXHip.jpg

hUPVBQe.jpg

HtZrIsl.jpg

E4UsuWB.jpg

ZNrHIfX.jpg

V5vVRPu.jpg

yFzh6R5.jpg

dqk7SwI.jpg

• Like 11
Napisano

Dzięki :piwo: Poskładanie tego to pikuś, teraz będzie trzeba to wszystko jakoś sensownie wymalować. Jeśli czas pozwoli, dzisiaj będą pierwsze palunki. Dodatkowo całość zostanie wzbogacona o 2, góra 3 ciężarówki od Five Stara

lJB2yb5.jpg

• Like 4
Napisano (edytowane)

No to wstępnie pomalowane. Dok potraktowany emaliami od AK, ale będę jeszcze nad nim pracować. Nabrzeża na razie nie ruszałem.

ycKTYHQ.jpg

e6rGg06.jpg

501F1HZ.jpg

Kmmm8N5.jpg

ZXQPwpk.jpg

Hxwo4gZ.jpg

MnZsjNi.jpg

6ongKRk.jpg

5kgRalu.jpg

JkZdX8b.jpg

zTtnApk.jpg

kcgO63c.jpg

Edytowane przez chudyhunter
  • Like 9
Napisano

Pierwsza ciężarówka zrobiona. Jest to moja pierwsza styczność z blachami Five Stara i muszę przyznać, że bardzo dobrze się z nimi pracuje. W zasadzie to nie widzę różnicy między nimi, a blaszkami Rainbow, które też są świetne. Na pewno będzie jeszcze jedna ciężarówka, trochę inna, a nie ich będzie to się zobaczy, gdy ustawie wszystko na nabrzeżu.

kJ81OGa.jpg

VSObk8J.jpg

VcUuSCm.jpg

n8jJKpD.jpg

• Like 7
Napisano

Udało mi się zrobić kolejny pojazd, a dźwig dostał praktycznie wszystkie elementy.  Pozostało dorobić liny i hak. Zabrałem się także za malowanie nabrzeża, które w następnym etapie zostanie potraktowane mgiełką, by stłumić obecny efekt. No i skrzynie. 275 skrzyń dostało filterek, więc będzie trzeba brać się za ich składanie :)

rk4bVPb.jpg

71RCzk9.jpg

y2GoOXY.jpg

• Like 5
Napisano

Nie jest najgorzej :D Jak dorzuci sie trochę gratów na nabrzeże i doda trochę życia myślę, że będzie całkiem fajnie :D

Tak Zbychu, doświadczenie szczecińskie nie poszło na marne :D

Napisano

Całość została osadzona w docelowej ramce. Oczywiście na sam koniec przyjdzie tabliczka. Budynki przymocowałem do nabrzeża i teraz będę mógł dodać odrobinę syfu przy styku ścian z nabrzeżem. Ostatnie fotki były robione telefonem, więc teraz wrzucam kilka w lepszej jakości.

nV5WKWS.jpg

hNoEFT3.jpg

RqcQfhy.jpg

Xw6q4kD.jpg

5AVWOGp.jpg

DNAJW8v.jpg

UvtG7ls.jpg

FICoOj7.jpg

• Like 6
Napisano
4 godziny temu, zaruk napisał:

Wygląda świetnie.

Dzięki :piwo:

40 minut temu, M.A.V. napisał:

expresowe tempo :kopara:

Jak dla mnie, to idzie jak krew z nosa :) No ale najważniejsze że do przodu :D

Napisano (edytowane)
W dniu 20.08.2021 o 21:18, Jarekk napisał:

Niesamowite maleństwo. Super model i temat. 🤩

Dzięki :piwo:

Pojazdy wymalowane. Teraz będzie trzeba dać coś na pakę. Chyba pozostanę przy 3 ciężarówkach, ale to sie zobaczy, jak wyjdzie z zagospodarowaniem wolnej przestrzeni. Żuraw praktycznie gotowy, pozostało wykonać liny I w dodatku ma obracane ramię :D

Co do Fuyuzuka, to też już jestem praktycznie na finiszu. Pozostało wykonać kotwice z łańcuchami, dodać anteny, maszt rufowy i olinowanie.

RCV3yhA.jpg

hI2qhKw.jpg

8aUIy8Z.jpg

4XPY94z.jpg

ZLHE0Ao.jpg

FoxotVS.jpg

mlMg6sb.jpg

BAIFPOL.jpg

Edytowane przez chudyhunter
  • Like 3
Napisano

Całość prezentuje sie tak. Pozostało wykonać olinowanie na Fuyuzuki i będzie można go osadzić na stałe na kilblokach. W zasadzie to większość roboty wykonana. Teraz przyjdzie czas na zapełnienie całej podstawki przeróżną drobnicą. Kilka lepszych fotek i parę zbliżeń.

AanRboo.jpg

i313reQ.jpg

ok6bQwQ.jpg

OU1FJvA.jpg

pXc0iCe.jpg

nWP466m.jpg

ZDlgbhF.jpg

fzCow5m.jpg

EqbmzuK.jpg

nrfxjVO.jpg

• Like 11