marioba Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Witam! s.gl.Pkw Steyr Typ 1500A/01. Tamiya 1:35 z pudła. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Jeden z najfajnieszych modeli Tamki. Wykonanie podoba mi się, ale chociaż uchwyty na broń mogłeś wymienić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Dlaczego nie określasz skali i producenta w tytule wątku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Listopada 2020 Autor Share Napisano 20 Listopada 2020 (edytowane) Godzinę temu, _OldMan_ napisał: Dlaczego nie określasz skali i producenta w tytule wątku ? Dlatego że zawsze piszę o tym wewnątrz wątku. Jedni piszą w tytule, inni nie piszą . Ja należę do tych drugich. Chyba zaspokoiłem twoją ciekawość. Edytowane 20 Listopada 2020 przez marioba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Podoba mi się. Prosto z pudła znaczy, że pokrowce na siedzenia też zestawowe? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Listopada 2020 Autor Share Napisano 20 Listopada 2020 2 minuty temu, Klapouch napisał: Podoba mi się. Prosto z pudła znaczy, że pokrowce na siedzenia też zestawowe? Pokrowce na siedzeniach są zestawowe. Jedynie plandeka to gruba folia aluminiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Fajny, tylko jakoś te rysy mi nie pasują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Cóż tutaj dodać więcej- świetnie wykonany i wykończony model bez efektów s-f. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 29 minut temu, marioba napisał: Jedni piszą w tytule, inni nie piszą . Ja należę do tych drugich. Jednak zdecydowana większość wpisuje te informacje w tytule. Tak się przyjęło na wszystkich forach. Ale jeżeli koniecznie chcesz się wyróżniać ... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Listopada 2020 Autor Share Napisano 20 Listopada 2020 17 minut temu, _OldMan_ napisał: Jednak zdecydowana większość wpisuje te informacje w tytule. Tak się przyjęło na wszystkich forach. Ale jeżeli koniecznie chcesz się wyróżniać ... A ty kolego to jakiś Admin jesteś, czy może inny Moderator, że wychowywać mnie chcesz? Jeśli nie podoba ci się co piszę, to nie wchodź w moją galerię i tyle. Dyskusji z tobą nie będę prowadził o tym, co jest i jak jest przyjęte na innych forach. Bardzo cie proszę o nie zaśmiecanie twoimi wpisami mojej galerii. Z poważaniem Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Az strach coś napisać powiem tylko nie znam się ale model mi sie podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeden48 Napisano 21 Listopada 2020 Share Napisano 21 Listopada 2020 Model, który udowadnia, że malowanie w Panzergrau może być ciekawe. Bardzo ładnie się to prezentuje. Najbardziej podoba mi się w jakim stopniu jest zakurzony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_W Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 Model bardzo ładnie pomalowany. Brudzenie takie w sam raz. Bardzo fajny pomysł z folią na plandekę. Ładnie się układa - widać te wszystkie załamania materiału których nie ma w plastikowym odlewie. Ładne cieniowanie plandeki i kanap. Co prawda ja bym go na pewno bardziej poobijał ale może kierowca bardzo na niego uważał - jeździł tylko w niedzielę do kościoła więc na pewno nie będę się czepiał. Ogólnie super! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 W Twoich warsztatach i galeriach podobają mi się dwie rzeczy. Lepisz często stareńkie zestawy, na które w dzisiejszych czasach niejeden nawet by nie popatrzył oraz malujesz klasycznym stylem. O to drugie toczy się już prawie wojna, a każdym razie kilka batalii na forum. Model mi się podoba. Malowanie jak zwykle w twoim stylu, w zupełności wystarczy aby model wyglądał ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 No i po wpisie bazyla temat wyczerpany, nie pozostaje nic innego jak tylko się z nim zgodzić. Ładny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Też się nie znam (ale tak naprawdę) i też mi się podoba. Może nadinterpretuję. ale widzę tu modulowanie, tyle że z wykorzystaniem kurzu, a nie "światła". Co daje bardzo naturalny efekt. Z kolei nie przemawiają do mnie fałdy na plandece - w niektórych miejscach są według mnie zbyt "ostre"i zbyt drobne jak na grubszą tkaninę tworzącą dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 23 Listopada 2020 Autor Share Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) 41 minut temu, zaruk napisał: Może nadinterpretuję. ale widzę tu modulowanie, tyle że z wykorzystaniem kurzu, a nie "światła Absolutnie masz rację! To modulacja za pomocą kurzu dała taki bardzo naturalny efekt. Światła niestety nie mogłem użyć, bo zważyło mi się w puszce i zapychało aerograf. Światła nie można mieszać z Leveling Thinners, bo gluty straszne się robią. Poza tym próbowałem malować światłem od Revella, które jest mało świetliste niestety...Podobno lepsze swiatło jest od Vallejo. Muszę popróbować... Mariusz Edytowane 23 Listopada 2020 przez marioba 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 30 Listopada 2020 Autor Share Napisano 30 Listopada 2020 Czołem! po kilkudniowym wiszeniu w galerii wypada coś napisać. Dziękuję za wszystkie wpisy i opinie. Szczególnie jeden wpis jest dla mnie cenny. Sam model malowany był akrylami Revella, trochę Agamą i Humbrolem. Brud i kurz zrobiony jest tylko i wyłącznie za pomocą farb olejnych. Na modelu nie ma grama pigmentów, suchych pasteli i tym podobnych preparatów. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Grudnia 2020 Share Napisano 12 Grudnia 2020 Żadny bloszki? Kurz obłędny, ten zwinięty dach jak prawdziwy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 19 Grudnia 2020 Share Napisano 19 Grudnia 2020 (edytowane) Model udany, w starym dobrym stylu, bez zbędnych "wynaturzeń" a jednocześnie ciekawy i bardzo wyrazisty . Pozdrawiam Edytowane 19 Grudnia 2020 przez MichalZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 No kurcze nie wiem co napisać, bo już Koledzy popisali tyle. Bardzo mnie się podoba Poczynając od samego koloru Panzergrau, przez kurz, kończąc na dachu, świetny. A i zdjęcia ładne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi