Skocz do zawartości

Steyr 1500A/01

marioba

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, _OldMan_ napisał:

Dlaczego nie określasz skali i producenta w tytule wątku ?

Dlatego że zawsze piszę o tym wewnątrz wątku.

Jedni piszą w tytule, inni nie piszą . Ja należę do tych drugich. Chyba zaspokoiłem twoją ciekawość.

Edytowane przez marioba

2 minuty temu, Klapouch napisał:

Podoba mi się. Prosto z pudła znaczy, że pokrowce na siedzenia też zestawowe?

Pokrowce na siedzeniach są zestawowe. Jedynie plandeka to gruba folia aluminiowa.

29 minut temu, marioba napisał:

Jedni piszą w tytule, inni nie piszą . Ja należę do tych drugich.

Jednak zdecydowana większość wpisuje te informacje w tytule. Tak się przyjęło na wszystkich forach.

Ale jeżeli koniecznie chcesz się wyróżniać ...

• Like 1
  • Sad 1

17 minut temu, _OldMan_ napisał:

Jednak zdecydowana większość wpisuje te informacje w tytule. Tak się przyjęło na wszystkich forach.

Ale jeżeli koniecznie chcesz się wyróżniać ...

A ty kolego to jakiś Admin jesteś, czy może inny Moderator, że wychowywać mnie chcesz?

Jeśli nie podoba ci się co piszę, to nie wchodź w moją galerię i tyle.

Dyskusji z tobą nie będę prowadził o tym, co jest i jak jest przyjęte na innych forach.

Bardzo cie proszę o nie zaśmiecanie twoimi wpisami mojej galerii.

Z poważaniem Mariusz

Model bardzo ładnie pomalowany. Brudzenie takie w sam raz. Bardzo fajny pomysł z folią na plandekę. Ładnie się układa - widać te wszystkie załamania materiału których nie ma w plastikowym odlewie. Ładne cieniowanie plandeki i kanap. Co prawda ja bym go na pewno bardziej poobijał ale może kierowca bardzo na niego uważał - jeździł tylko w niedzielę do kościoła 😉 więc na pewno nie będę się czepiał. Ogólnie super!

• Thanks 1

W Twoich warsztatach i galeriach podobają mi się dwie rzeczy. Lepisz często stareńkie zestawy, na które w dzisiejszych czasach niejeden nawet by nie popatrzył oraz malujesz klasycznym stylem. O to drugie toczy się już prawie wojna, a  każdym razie kilka batalii na forum. 

Model mi się podoba. Malowanie jak zwykle w twoim stylu, w zupełności wystarczy aby model wyglądał ładnie. 

• Thanks 1

Też się nie znam (ale tak naprawdę) i też mi się podoba. Może nadinterpretuję. ale widzę tu modulowanie, tyle że z wykorzystaniem kurzu, a nie "światła". Co daje bardzo naturalny efekt. Z kolei nie przemawiają do mnie fałdy na plandece - w niektórych miejscach są według mnie zbyt "ostre"i zbyt drobne jak na grubszą tkaninę tworzącą dach.

41 minut temu, zaruk napisał:

Może nadinterpretuję. ale widzę tu modulowanie, tyle że z wykorzystaniem kurzu, a nie "światła

Absolutnie masz rację! To modulacja za pomocą kurzu  dała taki bardzo naturalny efekt. 

Światła niestety nie mogłem użyć, bo zważyło mi się w puszce i zapychało aerograf. Światła nie można mieszać z Leveling Thinners, bo gluty straszne się robią. Poza tym próbowałem malować światłem od Revella, które jest mało świetliste niestety...Podobno lepsze swiatło jest od Vallejo. Muszę popróbować...

Mariusz

Edytowane przez marioba
  • Like 1
  • Haha 1

Czołem! po kilkudniowym wiszeniu w galerii wypada coś napisać.

Dziękuję za  wszystkie wpisy i opinie. Szczególnie jeden wpis jest dla mnie cenny.

Sam model malowany był akrylami Revella, trochę Agamą i Humbrolem. Brud i kurz zrobiony jest tylko i wyłącznie za pomocą farb olejnych. Na modelu nie ma grama pigmentów, suchych pasteli i tym podobnych preparatów.

Mariusz

• 2 weeks later...

Model udany, w starym dobrym stylu, bez zbędnych "wynaturzeń" a jednocześnie ciekawy i bardzo wyrazisty . Pozdrawiam :)

Edytowane przez MichalZ
  • Thanks 1

• 2 weeks later...