Bartosz.B Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 (edytowane) Czas oderwać się od mikro skali i zabrać się dla odmiany za nieco większy model Padło na Graf Zeppelin od Trumpetera numer 05627. Zaczęło się od tego że jakieś dwa lata temu po dobrej cenie odkupiłem drewniany pokład i tak aż do teraz powoli dokupywałem do niego kolejne elementy. Na końcu całkiem niedawno zamówiłem sam model. Tak wiec oficjalnie zaczynam niekończący się warsztat Na zdjęciu części tego z czego będzie powstawał model: Rozdział 1 - Samoloty cz.1 Messerschmitt Bf 109T sztuk 12 Edytowane 28 Grudnia 2020 przez Bartosz.B 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 grubo... powodzenia w budowie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 Nie wiem co ludzie widzą w lotniskowcach, nie dość że nudne to i płaskie. Ale sam mam korbę na Zuikaku. Widzę bogaty zestaw, bedzie się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 No to będzie ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 na bogato .... normalnie chyba budżet był liczony w sasinach powodzenia w budowie, bo widzę że będzie bezkompromisowy warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 Ciekawie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 10 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2020 (edytowane) W dniu 9.12.2020 o 20:57, M.A.V. napisał: na bogato .... normalnie chyba budżet był liczony w sasinach przez Ciebie musiałem zaglądnąć w internety co to są sasiny Edytowane 10 Grudnia 2020 przez Bartosz.B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 12 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2020 Mniej więcej sklecone w jedna całość i po podkładzie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Grudnia 2020 Share Napisano 12 Grudnia 2020 To nie ten dział Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Grudnia 2020 Share Napisano 13 Grudnia 2020 Będziesz ramki owiewek wypełniał jakimś "szkłem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 13 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2020 (edytowane) TAK Zrobię dokładnie tak jak jest to wykonane w najlepszych samolotach jakie widziałem w skali 1:350 (BCG+AK acrylic thinner / w relacji z japonki ) Edytowane 13 Grudnia 2020 przez Bartosz.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Grudnia 2020 Share Napisano 13 Grudnia 2020 To cykaj fotki z prac. Interesuje mnie zaraz po nałożeniu jak i w czasie schnięcia i efekt końcowy. Mogą być z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 17 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2020 (edytowane) Szklic będę na samym końcu, a tym czasem pierwsze kolory się pojawiły. Teraz na zdjęciach widzę ze łączenie kadłub-skrzydło trza będzie jeszcze zaszpachlować, PVA z kroplą farby pojedz w ruch Edytowane 17 Grudnia 2020 przez Bartosz.B 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Grudnia 2020 Share Napisano 17 Grudnia 2020 pchli dywizjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 18 Grudnia 2020 Share Napisano 18 Grudnia 2020 a trójwymiarowe cieniowanie paneli gdzie?? super robota !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 18 Grudnia 2020 Share Napisano 18 Grudnia 2020 Że się tak nie śmiało wtrącę z boku: schematy malowania nie powinny być takie same na wszystkich? Bo coś tak wygląda na płatach jakby jedne były lustrzanymi odbiciami drugich (odwrotny układ kolorów). Ale i tak szacun za tą drobnoustroje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 19 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2020 (edytowane) Wszystkie dwanaście samolotów jest pomalowane inaczej, po prostu tak sobie wymyśliłem, o takie SF trochę wzorując się na zdjęciach. Edytowane 19 Grudnia 2020 przez Bartosz.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 27 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2020 Zrobiłem ostatnie poprawki skończyłem wstawiać szybki i można powiedzieć ze meski skończone. Jak dojdą do mnie kalki to po nowym roku dodam jeszcze numer eskadry. Do zrobienia zostało jeszcze 24 samoloty 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 A w którym roku dzieje się ta opowieść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 Old man ty napisałeś to dosłownie czy w przenośni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 (edytowane) 36 minut temu, _OldMan_ napisał: A w którym roku dzieje się ta opowieść ? Coś pomiędzy Star Trekiem a Gwiezdnymi wojnami Już zaczyna to fajnie wyglądać Edytowane 27 Grudnia 2020 przez chudyhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 27 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2020 Godzinę temu, _OldMan_ napisał: A w którym roku dzieje się ta opowieść ? w takim na który nie ma żadnych kwitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 3 minuty temu, Bartosz.B napisał: w takim na który nie ma żadnych kwitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 Chodzi mi o to, że "żółte nosy" były wyróżnikiem "Battle of Britain" więc niejako pozycjonuje to okres opowieści. Jeżeli jest to całkowite SF, to można zaszaleć w doborze kamuflażu. Chociaż na tym etapie to już "po ptokach:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 27 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2020 Mało być ciekawie, a na takim wielkim szarym klocku mały żółty element będzie przyciągał wzrok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi