Przemek R Napisano 22 Grudnia 2020 Share Napisano 22 Grudnia 2020 Co tu się odj**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Grudnia 2020 Share Napisano 22 Grudnia 2020 Niektórym robi sie skórka pomarańczowa na malowanej powierzchni. Koledze wyszła "suszona śliwka". 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 22 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2020 8 minut temu, Marcin M. napisał: Niektórym robi sie skórka pomarańczowa na malowanej powierzchni. Koledze wyszła "suszona śliwka". Dokładnie, suszona śliwka Ale spoko, do wypolerowania, do emerytury się wyrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliardi Napisano 22 Grudnia 2020 Share Napisano 22 Grudnia 2020 Kładłeś lakier czy popsikałeś jakimś wynalazkiem do usuwania farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 23 Grudnia 2020 Share Napisano 23 Grudnia 2020 Położyłeś 1K na 2K? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 23 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2020 Tak naprawdę to zmywałem to Położony na lakier był zmywacz do farb ZP, i zostawione na jakieś 2 godzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 23 Grudnia 2020 Share Napisano 23 Grudnia 2020 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 23 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2020 Zwalczę ten lakier choćbym miał zdechnąć przy nakładaniu jego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliardi Napisano 23 Grudnia 2020 Share Napisano 23 Grudnia 2020 No to zapowiada się interesujący warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 23 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2020 7 minut temu, oliardi napisał: No to zapowiada się interesujący warsztat Albo nałożę równiutko lakier, bez żadnych bąbli, a potem puszczę to w piecu i dam sobie spokój z cywilami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 23 Grudnia 2020 Share Napisano 23 Grudnia 2020 Sklejam od jakichś 13 lat, jeszcze w życiu nie widziałem takiego cudu:D Ale święta idą, wszystko jest możliwe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 23 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2020 Po tym specyfiku można uzyskać ten niepowtarzalny efekt. Oczywiście za podpowiedzią guru Dorotki https://www...com/120ml_Paint_Remover_for_Plastic--product--14881.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 23 Grudnia 2020 Share Napisano 23 Grudnia 2020 Leave for approximately 15mins - 1 hour and apply a second coat if required Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 23 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2020 13 minut temu, Browarek90 napisał: Leave for approximately 15mins - 1 hour and apply a second coat if required Jak zostawisz na dłużej to nic się z plastikiem nie stanie. Części są już oczyszczone i przygotowane do następnego malowania (oby oststniego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 23 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2020 Po prawej stronie łyżka zmatowiona włókniną assilex peach 1500 przed polerowaniem. Po lewej także zmatowiona łyżka assilex peach 1500, ale już po nałożeniu 3 past polerskich Tamiya. Powierzchnia ma mikrorysy oraz jest bardziej "zamglona" niż po nałożeniu samego Duxona. Pytanie czy za dużo pasty dałem czy za krótko polerowałem? Polerowanie mechaniczne gąbkami nanomesh 25mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 24 Grudnia 2020 Share Napisano 24 Grudnia 2020 10 godzin temu, Bartas89 napisał: Po prawej stronie łyżka zmatowiona włókniną assilex peach 1500 przed polerowaniem. Po lewej także zmatowiona łyżka assilex peach 1500, ale już po nałożeniu 3 past polerskich Tamiya. Powierzchnia ma mikrorysy oraz jest bardziej "zamglona" niż po nałożeniu samego Duxona. Pytanie czy za dużo pasty dałem czy za krótko polerowałem? Polerowanie mechaniczne gąbkami nanomesh 25mm. Zmatowione gąbką o gradacji 1500.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 24 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2020 (edytowane) 1 minutę temu, cayman napisał: Zmatowione gąbką o gradacji 1500.??? To nie jest gąbka tylko taki jakby materiał/włóknina. Ale tak, to jest niby gradacja 1500. Edytowane 24 Grudnia 2020 przez Bartas89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 24 Grudnia 2020 Share Napisano 24 Grudnia 2020 7 minut temu, Bartas89 napisał: To nie jest gąbka tylko taki jakby materiał/włóknina. Ale tak, to jest niby gradacja 1500. To się nie dziw ,że zostały rysy. Po takiej gradacji trzeba użyć następnych np.3000 6000 8000. Przed polerowaniem element musi się już lekko świecić A nie jakby go zdzierakiem opierdzielił. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 24 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2020 Od 19:28. Nie wiem dlaczego jemu matowi mniej niż mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 24 Grudnia 2020 Share Napisano 24 Grudnia 2020 22 minuty temu, Bartas89 napisał: Od 19:28. Nie wiem dlaczego jemu matowi mniej niż mi. Czytaj co Ci napisałem , mnie filmik nie jest potrzebny do dalszej edukacji . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 24 Grudnia 2020 Share Napisano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Przecież na filmiku On tą włókniną nie matowi powierzchni tylko usuwa schodek po kalkach. Edytowane 24 Grudnia 2020 przez WojtosDK 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 24 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2020 Czy pawie oczka (takie jakby kratery) da radę usunąć papierem wodnym? Czy tylko i wyłącznie wchodzi w grę pryśnięcie lakierem na powierzchnię? Nie chcę kolejny raz tego zmywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Grudnia 2020 Super Moderator Share Napisano 24 Grudnia 2020 Prysnięcie lakierem, nie usunie "Pawiego oczka". Musisz to wyrównać. Papierem wodnym o odpowiedniej gradacji, następnie zmatowisz całość i na to warstwa lakieru dobrze położona zalatwi sprawę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ananasik Napisano 24 Grudnia 2020 Share Napisano 24 Grudnia 2020 W dniu 22.12.2020 o 08:52, cayman napisał: W dniu 22.12.2020 o 08:22, Bartas89 napisał: Ok, tak zrobię. Czy te bąbelki nadają się do szlifowania i psiknięcia jeszcze raz w to samo miejsce? Tak, bez problemu. Dlaczego kolejny raz pytasz o to samo mimo, że wcześniej dostałeś już odpowiedź? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 24 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2020 25 minut temu, Ananasik napisał: Dlaczego kolejny raz pytasz o to samo mimo, że wcześniej dostałeś już odpowiedź? Racja, sorry. Już się w tym całym dziadostwie (lakierowaniu) gubię. W tym roku nie ma wigilii są łyżeczki, zmywanie i lakierowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi