abtb Napisano 18 Grudnia 2020 Napisano 18 Grudnia 2020 (edytowane) Taki oto szmatopłat mi się ulepił. Może nie najlepiej to wyszło ale walka była niezmiernie rozciągnięta w czasie. Ogólnie model składa się bardzo dobrze i bezszpachlowo, kalki kładą się ładnie. Fairey Swordfish Mk.I K8393/E5A, HMS Eagle, operacja "Judgement", nalot na flotę włoską w Tarencie, 11/12 listopad 1940 (tak rzecze instrukcja Airfixa ) Edytowane 4 Stycznia 2024 przez abtb 5 Cytuj
lesio-69 Napisano 18 Grudnia 2020 Napisano 18 Grudnia 2020 Ogólnie mi się podoba. Tylko te bomby strasznie żarówiaste. 1 Cytuj
Andrzej_LK Napisano 18 Grudnia 2020 Napisano 18 Grudnia 2020 Bardzo łądny. Zrób mu kawałek pokłądu lotnistkowca please. 1 Cytuj
myszaty Napisano 18 Grudnia 2020 Napisano 18 Grudnia 2020 37 minut temu, lesio-69 napisał: Tylko te bomby strasznie żarówiaste. By było widać gdzie spadły Podoba mi się, jak wszystko ze sznurkami. Fajna ta fiszka... 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 18 Grudnia 2020 Napisano 18 Grudnia 2020 Bardzo ładny szkoda tylko że nie z torpedą - wyglądałby bardziej kozacko 1 Cytuj
Xmen Napisano 19 Grudnia 2020 Napisano 19 Grudnia 2020 Bardzo ciekawy model.Jeżeli montaż był bezproblemowy to trzeba się będzie zdecydować i kupić. 1 Cytuj
abtb Napisano 19 Grudnia 2020 Autor Napisano 19 Grudnia 2020 Miło, że się kilku osobom podoba 9 godzin temu, lesio-69 napisał: Tylko te bomby strasznie żarówiaste. Taki "trynd" panował u Królowej, więc trza to zaakceptować 9 godzin temu, Andrzej_LK napisał: Zrób mu kawałek pokłądu lotnistkowca please. W sumie można by coś wystrugać, ale czy mnie z taką "deską" na imprezę w Olsztynie wpuszczą 8 godzin temu, myszaty napisał: Podoba mi się, 8 godzin temu, M.A.V. napisał: szkoda tylko że nie z torpedą Nie ma takiej szkody, która by na dobre nie wyszła (czy jakoś tak ) Po cichu powiem, że drugi mam z torpedą, i pływakami. Może nawet warsztat założę 2 godziny temu, Xmen napisał: Bardzo ciekawy model. W sumie tak 2 godziny temu, Xmen napisał: trzeba się będzie zdecydować i kupić. Jak najbardziej Cytuj
Wachmistrz Napisano 19 Grudnia 2020 Napisano 19 Grudnia 2020 Wtedy był Król, a nie Królowa. Nazywał się Jerzy VI. A Swordfish bardzo efektowny. Podoba się. 1 1 Cytuj
Xmen Napisano 19 Grudnia 2020 Napisano 19 Grudnia 2020 3 godziny temu, abtb napisał: Jak najbardziej To nie jest takie proste.Zaraz bym dokupił Barracudę następnie by się okazało że herbaciany Avanger też by się przydał do kolekcji.I tak by człowiek dokupował i dokupował . 1 Cytuj
panDespota Napisano 19 Grudnia 2020 Napisano 19 Grudnia 2020 Bardzo przyjemnie się ogląda. Naciągi robią robotę. Z czego robione? 1 Cytuj
abtb Napisano 19 Grudnia 2020 Autor Napisano 19 Grudnia 2020 11 godzin temu, Wachmistrz napisał: Wtedy był Król Nigdy nie byłem dobry z historii Rodziny Królewskiej 7 godzin temu, panDespota napisał: Naciągi robią robotę. Z czego robione? Jak to u mnie - tradycyjnie z żyłki - wieczna trwałość i naciąg . Przewiertki przez płat i zalewajka z CA Cytuj
M.A.V. Napisano 19 Grudnia 2020 Napisano 19 Grudnia 2020 13 godzin temu, abtb napisał: Po cichu powiem, że drugi mam z torpedą, i pływakami. Może nawet warsztat założę i to jest prawdziwa noworoczna dobra nowina 1 Cytuj
WujekAlice Napisano 21 Grudnia 2020 Napisano 21 Grudnia 2020 Ładniutki. Też ma takie dwa - żeby jeden był z torpedą, a drugi z bombami. I jeszcze jeden by się przydał z pływakami i jeden czarny Mark III (ale to trzeba zrobić przeróbkę) i jeden z polowania na Bismarcka. No i ze dwa w malowaniach przedwojennych. Na szczęście Novo/Frog daje radę - dalej, bo inaczej przy takich założeniach kilku stów nie ma 1 Cytuj
abtb Napisano 21 Grudnia 2020 Autor Napisano 21 Grudnia 2020 23 minuty temu, WujekAlice napisał: I jeszcze jeden by się przydał z pływakami 23 minuty temu, WujekAlice napisał: żeby jeden był z torpedą, 23 minuty temu, WujekAlice napisał: w malowaniach przedwojennych Taki mam plan Pływaki już nawet zlepiłem - jakiś rok temu Cytuj
WujekAlice Napisano 21 Grudnia 2020 Napisano 21 Grudnia 2020 Z pływakami już nam - stary Frog zrobiony jakieś 20 lat temu, drugi Frog to polowanie na Bismarcka - też ze 20 lat temu robiony, a teraz przerabiam szemranego Mark III z Matchboxa na coś co bardziej przypomina Mark III Cytuj
Xmen Napisano 21 Grudnia 2020 Napisano 21 Grudnia 2020 Teraz, WujekAlice napisał: Z pływakami już nam - stary Frog zrobiony jakieś 20 lat temu, drugi Frog to polowanie na Bismarcka - też ze 20 lat temu robiony, a teraz przerabiam szemranego Mark III z Matchboxa na coś co bardziej przypomina Mark III Już dużo nie zostało do końca roku a My cały czekamy. Cytuj
abtb Napisano 21 Grudnia 2020 Autor Napisano 21 Grudnia 2020 4 minuty temu, Xmen napisał: Już dużo nie zostało do końca roku a My cały czekamy. Jak to mówią - nadzieja umiera ostatnia Może będzie nam dane w przyszłym roku, a może za dwa (-dzieścia) 1 Cytuj
Xmen Napisano 21 Grudnia 2020 Napisano 21 Grudnia 2020 Godzinę temu, WujekAlice napisał: .... Nie ma zlituj się .Była deklaracja ?Była Godzinę temu, abtb napisał: Może będzie nam dane w przyszłym roku, a może za dwa (-dzieścia) Nie biorę tego pod uwagę. 1 Cytuj
WujekAlice Napisano 21 Grudnia 2020 Napisano 21 Grudnia 2020 2 godziny temu, abtb napisał: Jak to mówią - nadzieja umiera ostatnia Może będzie nam dane w przyszłym roku, a może za dwa (-dzieścia) Ale śmieszne 2 Cytuj
abtb Napisano 21 Grudnia 2020 Autor Napisano 21 Grudnia 2020 2 godziny temu, WujekAlice napisał: Ale śmieszne Dobra, dobra. Cisza na planie bo nam tu zaraz Admin pozamiata i po owocu "wlepi" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi