Thalgonis Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 Czółko, dawno nic nie warsztatowałem w tym dziale więc czas to nadrobić. Jak zwykle u mnie będzie „szfabski szmelc”, jak mawia Kapitan Gała’nicki - czyli tytułowy ubocik. Roboty klejonej to tu raczej ni bydzie - kadłub plus 8 części na krzyż... Ale z malowaniem to już większe chopki przez tą cholerną skalę Chcę też pierwszy raz (kiedyś być musi...) spróbować położyć tę szprotkę na wodzie - od razu zapytowywuję: co mam zakupić pod tę ewentualność? Bo do „obsługi” dioram nie mam kompletnie nic na warsztacie... Ponieważ pomysł jest, żeby to maleństwo umieścić w prawdziwej puszce po sardynkach więc nie wiem, czy nie wystarczy zwykła folia spożywcza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 Folia jest słaba. Albo otręby, albo gips ryty dremelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek26 Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 Będzie diorama ?? Proszę dokładnie krok po kroku przedstawiać swoje poczynania... trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 14 godzin temu, Thalgonis napisał: więc nie wiem, czy nie wystarczy zwykła folia spożywcza NIE 14 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Folia jest słaba. TAK 14 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Albo otręby TAK 14 godzin temu, Szydercza Gała napisał: albo gips ryty dremelem. TAK Dziękuję za uwagę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2020 Pany, otręby?!? Ale w jakiej postaci? Sypkiej? Domyślam się, że muszę czymś zalać (wikolem?) żeby to się trzymało do kupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 4 minuty temu, Thalgonis napisał: Pany, otręby?!? Ale w jakiej postaci? Sypkiej? Domyślam się, że muszę czymś zalać (wikolem?) żeby to się trzymało do kupy... Strach Ci coś radzić, bo ostatnio jak chciałem, to prawie bana dostałem więc może Michał odpowie na to pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 (edytowane) Wszystkie podstawki w Huntach są na otrębach Przewertuj całość, tam masz wszystko opisane Edytowane 27 Grudnia 2020 przez Bartosz.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 Tu masz poradnik Chrisa. Wg mnie jeden z najlepszych sposobów. http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=4&t=155661 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 (edytowane) PotFierdzam, osobiście zrzynałem Edytowane 27 Grudnia 2020 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2020 Kurteczka, w tej skali to niezła zabawa jest: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 13 godzin temu, blacman napisał: Tu masz poradnik Chrisa. Wg mnie jeden z najlepszych sposobów. http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=4&t=155661 Dzięki, od jakiegoś czasu szukałem czegoś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 28 Grudnia 2020 Share Napisano 28 Grudnia 2020 Dodam tylko, że link był wrzucony już w 2018 roku. Dodatkowo trochę o odkosach jeśli ktoś by szukal.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 28 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2020 No dobra, nie bijcie bo to i tak nic nie da Na zbliżeniach widać, że jednak są niedociągnięcia, ale to jest tak małe, że nie jestem w stanie nad tym zapanować. Szpary, które mogłem ogarnąć załatałem rozciągniętą ramką. Na szczęście te miejsca będą pod/na linii wody... Teraz „zużyję” go trochę i pójdzie w puszkę. PS. Maszty, spluwy i linki pójdą na samym końcu - teraz operując tym maleństwem tylko bym toi połamał \ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Grudnia 2020 Share Napisano 28 Grudnia 2020 Jeśli miałbym coś zasugerować to wywal ten substytut barierki na kiosku i spróbuj dosztukować z jakiś relingów dedykowanych do 700 (co zostały ze Smarka czy Eugeniusza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 28 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2020 Kurteczka, myślałem o tym z tym, że na burtach... Ale co wtedy zrobić z kioskiem? Bo jedno takie a drugie inne to kiepsko będzie wyglądać... A wg poniższego zdjęcia barierki na kiosku były „dwójkowe” a te na burtach „trójkowe” (tak jak na pancernikach... Chyba, że z tych od pancerników powycinać środki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 28 Grudnia 2020 Share Napisano 28 Grudnia 2020 Co byś tam nie wstawił będzie lepsze niż ten hulahoop za kioskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 A najlepiej to kup sobie flajhołkowego ubootka w 700, a ten "produkt" schowaj gdzies głęboko w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 30 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2020 (edytowane) Lepiej? Edytowane 30 Grudnia 2020 przez Thalgonis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Grudnia 2020 Share Napisano 30 Grudnia 2020 A dlaczego armatki o preyskopy są czarne? LUFĘ 20-tki to rozumiem, bo to oksydowana stal, ale 88 i patrzałki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 30 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2020 No sum une wedle instrukcyji.... Pewno skośnookie uznały, że tak będzie kolorystycznie ciekawiej Dobra, przemaluję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Grudnia 2020 Share Napisano 31 Grudnia 2020 jest lepiej 4 godziny temu, Thalgonis napisał: No sum une wedle instrukcyji.... Pewno skośnookie uznały, że tak będzie kolorystycznie ciekawiej ci od schematów malowania z HB i Trumpka to znani od lat żartownisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 31 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2020 (edytowane) Kapitany, ile dać na „dobre” wyschnięcie Alcladowi II (konkretnie: stainless steel jeżeli to ma znaczenie)? Maźnołem sobie tym czymś puszkę i nie chcę dotykając za wcześnie przekonywać się o potrzebie zaczynania od nowa Edytowane 31 Grudnia 2020 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 31 Grudnia 2020 Share Napisano 31 Grudnia 2020 Mam nadzieję że nie z rosyjska mówisz o puszce.... Dotykać to można szybko ale pełna suchość to dałbym temu z 8 h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 31 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2020 Нет, не по-русски. Это банка: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 31 Grudnia 2020 Share Napisano 31 Grudnia 2020 Eeeee trzeba było ten zwinięty dekiel zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi