Kalor Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 (edytowane) Mam ci ja taką ślicznotkę na warsztacie i w sumie to więcej z nią bólu głowy niż zabawy. Otworzyłem pudełko już kilka miesięcy temu, trochę zacząłem, ale że nie do końca podobało mi się to co Amusing zrobiło to model głównie przeszkadzał na półce. A że teraz nie mam ochoty podchodzić do strv-103 to będzie w sam raz. Na start wywaliłem błotniki, za grube i nie podobały mi się. Myślałem żeby zrobić swoje ale ostatecznie postanowiłem zrobić bez i wyeksponować całkiem ładne gąsienice. Załodze nie musi być wygodnie. Następnie popaćkałem mr.surfacerem boki i wieżę w próbie poprawienia tekstury. Przeorałem i robię nowe spawy. Dorobiłem też peryskop dla celowniczego bo nie było. A teraz ponarzekam. Górna płyta jest zapadnięta i detale dookoła wentylatorów były rozlane. Jeszcze tego nie widać, ale wyciąłem część nad silnikiem i zrobiłem od nowa. Nie wspomnę o tym że całość była zaspawana, jak projektanci z A. wyobrażali sobie dostęp do silnika? I gdzie jest wydech? Puszczę go pewnie po bokach, mam luźne części z jpantery. Zawieszenie to jest koszmar, niby są wałki skrętne i model jest się stanie na nich utrzymać, ale błędy są trzy: wałki żeby działały powinny być wstępnie napięte, tu nie są; otwory na wahacze są za duże; otwory na osie w kołach też są dużo za duże. Model szoruje wanną po glebie. Boli mnie to. Dowódca jest z Alpine Miniatures, jest super. Edytowane 20 Stycznia 2021 przez Kalor orty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Polecam: https://tanks.gg/tank/vk-7201-k/model?vm=visual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Chętnie będę tu zaglądać, zapowiada się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Ale bydle:) Jakbyś chciał uzyskać drobniejszą strukturę odlewu, ostatnio mieszałem talk z farbą akrylową i takie coś nakładałem na powierzchnię, efekt całkiem fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 No niestety to Amusing, ja zrobiłem jeden ich model i na szczęście nic więcej co by mnie zainteresowało w ich ofercie nie ma. A tego kolosa miałem w Wot Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 49 minut temu, Seb napisał: No niestety to Amusing, ja zrobiłem jeden ich model i na szczęście nic więcej co by mnie zainteresowało w ich ofercie nie ma. A tego kolosa miałem w Wot Powodzenia. Widzę na mapie globalnej się grało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 52 minuty temu, fanpancerki napisał: Widzę na mapie globalnej się grało Nie, miałem tą "biedniejszą" wersję ze szwabskiego drzewka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 2 godziny temu, Seb napisał: A tego kolosa miałem w Wot Dorośli ludzie a tylko kleją modelki, albo grają na komputerze.... ale nie będę się śmiał, bo też tak robię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Stycznia 2021 Super Moderator Share Napisano 21 Stycznia 2021 oglądam bo sam mam w planach małe co nie co z WoT, niegram od 4 lat ale jakaś winietka może się urodzi, w sumie mam 4 szt planowane pod 2 scenki (IS4 & E100 , AMX 30 B & VK ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 21 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2021 Eh, wspomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 30 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2021 Hej, Skończyłem robotę z klejeniem. Co do malowania to na początek położę po całości dunkelgelb DG III. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Stycznia 2021 Share Napisano 30 Stycznia 2021 Spoko, ale z wydechem to przyfantazjowałeś. Luknij na link kolegi Wersalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Stycznia 2021 Share Napisano 30 Stycznia 2021 Teraz, Seb napisał: Luknij na link kolegi Wersalki. Sory, Tapczana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 30 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2021 Nah, inspiruje się tym: https://imgur.com/gallery/BL8idzv , to i tak jest kompletna fantastyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Stycznia 2021 Share Napisano 31 Stycznia 2021 11 godzin temu, Kalor napisał: Nah, inspiruje się tym: https://imgur.com/gallery/BL8idzv , to i tak jest kompletna fantastyka. W sumie to masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 5 Maja 2021 Autor Share Napisano 5 Maja 2021 Z jakiegoś powodu mam wrażenie że nie do końca to ogarniam. Nie wiem czy to kwestia koloru bazowego czy mojego braku obycia z tą skalą czy też ogólnego braku doświadczenia ale nie mogę się zmotywować żeby ruszyć żopę i dokończyć robotę z aerografem. Już nie wspominając o tym że nie mogę zaalokować jakiegokolwiek dłuższego kawałka czasu bo mnie ciągle coś łatwieszego odciąga. Eh, w każdym razie na pancerz położyłem wybielony RC RAL7028 DG I, fajnie się malowało i ogólnie uwielbiałbym te farby gdyby nie te słoiczki w których połowa farby ląduje na gwincie wieczka. Udało mi się też zamalować cały marmurek który położyłem pod spodem , dorobię w postprocessingu. Zielony to RAL6011 mieszany w vallejo, ewidentnie niedomalowany. Wzór wziąłem z którejś z książek AK ze schematami whatifów. Co do gąsek, to jak wyszły? Póki co to kolor bazowy + gumetal na wypolerowanych powierzchniach. W planach mam zamaskować miejsca kontaktu z kołami i dać lekką rdzę. E-papier to najniebezpieczniejszy wynalazek z którym miałem kontakt, nigdy jeszcze czytanie książek nie było tak łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 2 Października 2021 Autor Share Napisano 2 Października 2021 Nie, to nie jest prowokacja, tylko mój wyraz frustracji nad wyborem kolorów. Nie będę dorabiał żadnej historii do tego malowania, miałem na stole buteleczkę niebieskiego i głupi pomysł. Ale i tak musiałem dziada przemalować żeby farbę podrapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Października 2021 Share Napisano 2 Października 2021 Takie "Hitler-marines"wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Października 2021 Share Napisano 2 Października 2021 Cześć! Wzmianka o Hitler/marines mnie tu do tego wątku ściągnęła... Cóż - dziwnie to wygląda... Jedna uwaga - szmata która dotyka do wydechu w końcu musi się zapalić! Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 2 Października 2021 Share Napisano 2 Października 2021 Czemu te gąsienice mają przerwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Października 2021 Share Napisano 2 Października 2021 2 godziny temu, pmroczko napisał: ....szmata która dotyka do wydechu w końcu musi się zapalić!.... słusznie chociaż tutaj to chyba szybciej by ją wkręciło w gąskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 3 Października 2021 Autor Share Napisano 3 Października 2021 Hej, cieszę się że się podoba. 7 godzin temu, patrykd napisał: Czemu te gąsienice mają przerwę? Bo jeszcze nie złożone, jak je skleję nie będę miał dostępu do boku i kół. Tam pod wieżą jest za ciasno żeby dało się je zdjąć w inny sposób. 8 godzin temu, pmroczko napisał: Cześć! Wzmianka o Hitler/marines mnie tu do tego wątku ściągnęła... Cóż - dziwnie to wygląda... Jedna uwaga - szmata która dotyka do wydechu w końcu musi się zapalić! Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł 6 godzin temu, M.A.V. napisał: słusznie chociaż tutaj to chyba szybciej by ją wkręciło w gąskę Nie rozumiem waszego problemu, przecież czołg nie jest w ruchu 24/7. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 Godzinę temu, Kalor napisał: Nie rozumiem waszego problemu, przecież czołg nie jest w ruchu 24/7. Szach i mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 3 Października 2021 Autor Share Napisano 3 Października 2021 Ja bym raczej traktował to jako plandekę którą przykryto czołg na noc i ktoś poskładał na szybko w trakcie przygotowywania czołgu, stąd też młot i kanistry z wodą. Kto wyciera pojazd szmatą 2x3m? Ja na prawdę nie chcę wymyślać żadnych historii dla tego pojazdu. Jak większość rzeczy w modelarstwie mało rzeczy ma tu sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 (edytowane) Model bardzo mi się podoba. A nie pomyślałeś, żeby na tej niebieskiej wieży nie dodać napisu: "MILICJA"? Pozdrawiam, Przemek Edytowane 3 Października 2021 przez PrzemekW 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi