Grzes Napisano 23 Października 2021 Share Napisano 23 Października 2021 17 minut temu, mysiek13 napisał: jutro planuję wycieczkę do Muzeum Lotnictwa Którego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 23 Października 2021 Autor Share Napisano 23 Października 2021 (edytowane) Kraków - porobić zdjęcia Miga 23, 29, 21MF, mi2, mi4 i oczywiście Su 7 i su22. Oraz posłuchać w samo południe opowieści o F5... Edytowane 23 Października 2021 przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 25 Października 2021 Autor Share Napisano 25 Października 2021 (edytowane) Wycieczka do krakowskiego Muzeum Lotnictwa bardzo udana Kilka detali Suczki do upgrade-u, między innymi klapy podwozia głównego oraz zbiorniki paliwa... Oczywiście podwozie jasno szare a nie stalowe i jak dałem czarny podkład jak pod metalik, to dzisiaj malowałem na szaro stary a gupi, a w instrukcji oczywiście jest H64 szary Z modelu zdjęte wszystkie maski, dodany połysk od Bilmodela i zaczyna się washowanie... Potem komory podwozia głównego oraz kalki... Edytowane 25 Października 2021 przez mysiek13 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 27 Października 2021 Autor Share Napisano 27 Października 2021 Żeby nie było że się obijam ale washe na razie są w trakcie i Suczka nie wygląda fotogenicznie Ale też trochę poprawiłem klapy podwozia głównego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankie Napisano 27 Października 2021 Share Napisano 27 Października 2021 Ja trochę poza tematem głównym; jaka to podstawka pod modelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 27 Października 2021 Share Napisano 27 Października 2021 (edytowane) W dniu 25.10.2021 o 09:11, mysiek13 napisał: Z modelu zdjęte wszystkie maski, dodany połysk od Bilmodela i zaczyna się washowanie... Potem komory podwozia głównego oraz kalki... Z tego co się na umiałem na forum, to zwykle chyba powinno być : połysk, kalki, połysk, potem washowanie. Poza tym, wygląda ślicznie Twoje sreberko, malowanie bardzo ładne. Edytowane 27 Października 2021 przez giberes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Października 2021 Share Napisano 27 Października 2021 6 minut temu, giberes napisał: Z tego co się na umiałem na forum, to zwykle chyba powinno być : połysk, kalki, połysk, potem washowanie. Śmiało możesz liczyć na świadectwo z czerwonym paskiem Dodam, że jakiś tydzień po łosiu można by było fuknąć lakier końcowy. I wtedy zdjąć maski z oszklenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 28 Października 2021 Autor Share Napisano 28 Października 2021 (edytowane) 10 godzin temu, Frankie napisał: Ja trochę poza tematem głównym; jaka to podstawka pod modelem? Kupowałem dość dawno na Giełdzie Modelarskiej Erniego na Fejsie, byłem bardzo zadowolony z obsługi, ale niestety nie pamiętam od kogo co pewien czas się pojawiają te podstawki ok 50pln... Znalazłem https://www.facebook.com/groups/gieldamodelarska/posts/4084910074932604/ Edytowane 28 Października 2021 przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 28 Października 2021 Autor Share Napisano 28 Października 2021 19 godzin temu, giberes napisał: Z tego co się na umiałem na forum, to zwykle chyba powinno być : połysk, kalki, połysk, potem washowanie. Poza tym, wygląda ślicznie Twoje sreberko, malowanie bardzo ładne. Zgodnie z sugestią Giberesa i Abtb jednak najpierw kalki... Początek całkiem spoko na noc napisy eksploatacyjne... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 28 Października 2021 Share Napisano 28 Października 2021 Jestem pod wrażeniem, jak ładnie ,,siadł" ten lakier metaliczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Października 2021 Share Napisano 28 Października 2021 Alleluja! Szachownice jak wisienka na torcie. Piękny będzie!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 28 Października 2021 Share Napisano 28 Października 2021 Tak, to sreberko super ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Października 2021 Share Napisano 28 Października 2021 Łał...niesamowite sreberko ci wyszło, kalki super! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 28 Października 2021 Autor Share Napisano 28 Października 2021 Tylko fotki z daleka ale kalkami zestawowymi jestem mile zaskoczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Października 2021 Share Napisano 29 Października 2021 (edytowane) 14 godzin temu, mysiek13 napisał: jednak najpierw kalki Trochę to logiczne - teraz łosz "zadziała" i na lakier/farbę i na kalki (które chyba też powinny mieć podkreślone ew. linie podziału które przez nie przebiegają) 14 godzin temu, mysiek13 napisał: Abtb "abtb" Żaden ze mnie hrabia, nie ma potrzeby pisania z dużej litery I jeszcze na koniec moja osobista uwaga do końcowego wykończenia - ja bym chyba go zrobił "półmatem" Jakoś mi się "nie widzi" ten samolot w ostrym połysku. Ale tu już może niech się wypowie ten "smakosz" od wiśni na torcie 13 godzin temu, Grzes napisał: Szachownice jak wisienka na torcie. A co tam niech jeszcze będą ze dwa plus kwiaty Edytowane 29 Października 2021 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Października 2021 Share Napisano 29 Października 2021 7 minut temu, abtb napisał: Ale tu już może niech się wypowie ten "smakosz" od wiśni na torcie Smakosz to nie od razu znawca Według mnie to żadne nasze srebrne ptaki (a trochę ich było) nie były aż tak błyszczące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 29 Października 2021 Share Napisano 29 Października 2021 Model się piękny szykuje, ale zgodzę się z przedmówcą - można by ten wysoki połysk nieco przygasić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 29 Października 2021 Share Napisano 29 Października 2021 Powiem, że w sumie mnie ten samolot jakoś nieszczególnie kręcił, ale ten warsztat sprawił, że prawdopodobnie sobie też sprawię ten model. Naprawdę fajnie to wszystko wygląda i nabrałem sporo sympatii do tego samolotu obserwując jego budowę. No ale ja bym nie był sobą jakbym zrobił go z szachownicą więc skończy się pewno na afgańskim albo egipskim BMK w kamuflażu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Października 2021 Share Napisano 29 Października 2021 1 minutę temu, Matys napisał: więc skończy się pewno na afgańskim albo egipskim BMK w kamuflażu Czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 29 Października 2021 Share Napisano 29 Października 2021 1 minutę temu, abtb napisał: Czekam Mam nadzieję, że masz sporo czasu, bo to może trochę potrwać. Na razie jest na etapie planowania i nawet nie został jeszcze zakupiony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Października 2021 Share Napisano 29 Października 2021 11 minut temu, Matys napisał: nawet nie został jeszcze zakupiony Piszą, że będą drożeć więc nie czekaj, kupuj, chomikuj. Kiedyś zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 29 Października 2021 Share Napisano 29 Października 2021 4 minuty temu, abtb napisał: Piszą, że będą drożeć więc nie czekaj, kupuj, chomikuj. Kiedyś zrobisz Hmmm... Ja mam zagwozdkę czy kupować Su-17M3 i przerabiać na polski M4 czy czekać na M4 ale w sumie to nie wiadomo czy w ogóle planują ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 29 Października 2021 Share Napisano 29 Października 2021 7 minut temu, abtb napisał: Piszą, że będą drożeć więc nie czekaj, kupuj, chomikuj. Kiedyś zrobisz Okej, kupiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 29 Października 2021 Share Napisano 29 Października 2021 2 minuty temu, Psar77 napisał: Hmmm... Ja mam zagwozdkę czy kupować Su-17M3 i przerabiać na polski M4 czy czekać na M4 ale w sumie to nie wiadomo czy w ogóle planują ... Ja przerobiłem, ten M4 to idzie już tyle lat, że nie wiadomo czy w ogóle przyjdzie. Mi by pasował za to peruwiański M2, a to już takie proste nie jest do przerobienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 29 Października 2021 Share Napisano 29 Października 2021 (edytowane) I M3 da sie przerobić na M4, i M na M2 tez. NA razie modelsvit poszedł z zachodnie samoloty. Edytowane 29 Października 2021 przez em 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi